Reklama

Reklama

Fantozzi

  • Česko Zrození pana účetního (více)
všechny plakáty
Trailer

Obsahy(1)

Věčný smolař Ugo Fantozzi se tentokrát představuje ve svém úplně prvním filmu, který u nás dosud nebyl uveden. I v tomto dílu se můžete těšit na jeho hezkou ženu a ještě krásnější dcerku, ale také na jeho trapasy v japonské restauraci, utrpení při odtučňovací kůře, sportovní nadšení při fotbalovém zápase a marnou snahu získat si přízeň slečny Silvaniové. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (109)

R.O.man 

všechny recenze uživatele

Fantozzi je tu! Večný smoliar a otrok firmy. Účtovník, ktorý je až po uši zamilovaný do kolegyne Silványovej, a milovaný jedine svojou manželkou a dcérou. V prvých dvoch dieloch mu manželku Pinu hrá menej známa Liu Bosisio. Vynikajúci bol futbalový zápas ženatých proti slobodným v úvode. Inak dobré, ale "iba" 3 hviezdičky dávam kvôli slabej, miestami až trápnej druhej polovice filmu. ()

Juto 

všechny recenze uživatele

Napriek absencii skutočnej zápletky (film je viac-menej sekvenciou skíc) je Fantozzi pravdepodobne posledným komédie v talianskom štýle. V porovnaní s klasickými komédiami v talianskom štýle je všeobecný tón oveľa ľahší, ale napriek tomu pod priehľadným závojom frašky stále horí oheň nemilosrdnej sociálno-kultúrnej kritiky. 6/10 ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Film jsem si sehnal, když jsem si přečetl, jak ho někteří srovnávají s legendárními Maléry. Abych byl upřímný, na Maléry pana účetního to zdaleka nemá, ale přesto je tento Fantozzi o něco lepší než ty poslední díly. Některé scény byly trapné, některé vtipné, ale ne vulgární. Akorát jsem nepochopil, proč příběh s odtučňovací věznicí, která byla v tomto dílu, použili i v Malérech (i když tam byla lepší a vtipnější, ale některé hlášky a scény z ní byly na chlup stejné jako v tomto filmu, ve kterém to bylo poprvé). Každého Fantozziho zachraňují sportovní scény. V Malérech to byl cyklistický závod (i když tam nebylo potřeba nic nezachraňovat), v Malérech 2 podniková olympiáda (jedna z mála dobrých věcí v tom paskvilu) a zde je to fotbal (možná ještě trochu lyže, ale tam už to bylo plné trapností). Viděl jsem verzi dabovanou Postráneckým, ale ani Fišer by mé hodnocení nezvýšil. Každopádně v rámci série je tento film (zatím, neviděl jsem všechny), co se kvality týká, ještě docela povedený. Edit únor 2008: Viděl jsem pokračování "Nesnáze pana účetního" a díl "Superúčetní", obojí bylo lepší než tento film (Nesnáze mnohem lepší), takže nejlepší díly série jsou Maléry 1, Nesnáze, pak Superúčetní a teprve pak Zrození, které se ale s Nesnázemi (a s Maléry už vůbec ne) nedá srovnávat, se Superúčetním je zhruba na stejné úrovni (no, možná o chlub slabší)! Další díly už směřují k odpadu. Sice asi tento můj soukromý žebříček nikoho nezajímá, ale je to jen pro informaci pro toho, kdo má rád Maléry 1 a chtěl by vidět nějaký další dobrý díl. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Úplně první film s Fantozzim u nás konečně vychází. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů! (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

Kimon 

všechny recenze uživatele

Nu, obecně, ... co se týká všech Fantozzi, myslím, že tak nízké hodnocení vychází z toho, že se mnoho hodnotících cítí být v jeho roli (jako by se to stalo jim) a nedokáží být "nad věcí". Ano, souhlasím, že Fantozzi je blb k pohledání a mohlo by nám ho být líto. Ale takový je přece život. Smějme se tedy ne Fantozzimu, ale tomu co dělá. Vždyť je to přece jenom komedie. Pokud se setkáme s takovým člověkem ve skutečném životě, asi se smát nebudeme. To dá rozum a cit. Ne? ()

Galerie (18)

Zajímavosti (7)

  • Dům, ze kterého Fantozzi (Paolo Villaggio) seskakuje na silnici, se nachází v ulici Via degli Orti Variani. Silnice nese název Tangenziale Est Viale Castrense a slouží částečně jako městský okruh a přivaděč na dálnici. (San Miguel)
  • Postava Fantozziho je tak populární, že v Itálii široce používané adjektivum "fantozziano" znamená "někdo tak nešťastný jako Fantozzi". (ČSFD)
  • Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio) bol účtovník obchodnej spoločnosti "Italpetrolcemetermotessilfarmometalchimica". (Raccoon.city)

Reklama

Reklama