Reklama

Reklama

Fantozzi v ráji

  • Česko Nejnovější dobrodružství Fantozziho v ráji (více)

Obsahy(1)

Fantozzi a jeho bývalý spolupracovník Filini se účastní pohřbu bývalého kolegy, ale tentýž de zemře i jejich další kolega - sportovec. Cestou z dalšího pohřbu se tak rozhodnou vykrást banku, poněvadž se svou malou penzí velice bídně protloukají životem... mezitím Fantozziho žena Pina připravuje oslavu 40. výročí sňatku. Na ní se Fantozzi dozvídá, že se k nim nastěhuje jeho hrozná dcera Mariangela i s manželem a dítětem. Pro Fantozziho a manželku se život stává peklem a jsou vystěhováni do garáže. K tomu všemu se Fantozzi dozvídá, že je smrtelně nemocný a tak jeho žena tajně přesvědčí slečnu Silváni, aby s jejím mužem strávila víkend na horách. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (49)

Colonist 

všechny recenze uživatele

Ach jo. Dle názvu si možná mnozí z vás tak jako já bláhově představují, že by tento film mohl být milým a opravdu vtipným osvěžením této série, ale není tomu tak (popletl jsem si to s dílem "Superúčetní"). Fantozzi je v ráji, ale až několik posledních minut na konci filmu. No, upřímně - nic moc jsem od tohoto filmu nečekal a to se mi vlastně splnilo. Ze série o Fantozzim uznávám pouze "Maléry pana účetního 1" a nově také "Nesnáze pana účetního", ostatní pro mě de facto neexistují (už jsem jen 1 díl a sérii jsem zkouknul komplet). A tento film se také zapíše k těm dílům, které už podruhé vidět nemusím...Sice má tento díl chvílemi záblesky toho starého dobrého Fantozziho a je zde dost míst, kde jsem se opravdu dobře pobavil, ale také je zde mnoho míst, kde je "humor" (pokud se tomu tak dá vůbec říkat) přehnaně nevtipný nebo trapný. Některé gagy byly více či méně překopírované z předešlých dílů. Ale potěšilo mě, že ačkoliv je to novější díl, není zase tak vulgární (tedy nějaké vulgarity se tam najdou, ale opravdu jich není tolik jako v pozdějších dílech). Nepotěšil mě český dabing. Jako Fantozziho uznávám Fišera, beru Postráneckého, ale Antonín Molčík se na něj prostě nehodí (ačkoliv Villaggia daboval i v jiných filmech). No, nebyl to špatný, ale ani dobrý díl. Dávám takové střední dvě hvězdičky. Bylo to rozhodně lepší než třeba "Pan účetní jde do důchodu" nebo "Maléry pana účetního 2 (těm jsem sice dal také dvě hvězdičky, ale ty byly mnohem slabší, spíš to bylo 1 a půl)", ale zase to nebylo ani nic extra. Opravdu, podruhé už to vidět nemusím...Mimochodem, na rok 1993 vypadá tento film dost staře. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Díl s pořadovým číslem 8. No a kvalita trochu už klesá. Jedná se o trochu slabší průměr, ale je to znát. Je to holt už dost natahované. Hlavní hrdina Fantozzi skvělý - nedám na něj dopustit, i zbytek hereckého obsazení. Ale ten příběh je snad nejhorší ze všech dílů. Vtipné scény, ale některé trapné trochu. Závěr hloupý. Celkově to na jedno podívání jde, ale je to oproti předchozím dílům výrazně slabší. Přesto hodnotím na slušných 45% = ** ()

Reklama

MIMIC 

všechny recenze uživatele

Koncepčná stratégia, ktorú tvorcovia pri sérii o Fantozzim volia, pochopiteľne ku filmovému klenotu nevedie. Fantozzi o cestu do pomyselného kinematografického klenotníctva ani nestojí, ide o samostatnú kategóriu dotýkajúcu sa fenoménu kultu (analogickú Fulciho filmom z obdobia okolo roku 1980) a preto nemá príliš zmysel dielo ďalej rozoberať. Hodno však opäť zdôrazniť veľmi zásadný satirický a sociálno-kritický rozmer (autormi vedome sledovaný), ktorý vytrvalo uniká užívateľom schopným dať 5 hviezdičiek napr. Spielbergovým filmom. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Účetní Fantozzi se na začátku pokusí vykrást banku, ve které celý život pracoval. Potom svolí, aby se k nim do bytu nastěhovala dcera s rodinou, ti staroušky potom z bytu vyhodí a staroušci se nastěhují do garáže. Fantozziho postihne mylná lékařská zpráva o pouhém týdnu života, proto si chce ještě užít. I když se omyl vysvětlí, Fantozzi vzápětí umírá přejetý parním válcem, aby se potom hned znovu narodil a hned v oblečku účetního. Už to ale celkově není tak zábavné jako předchozí díly. 55% ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

U nás uveden na VHS jako Nejnovější dobrodružství Fantozziho v ráji. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů!(u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (1)

  • Film se natáčel v Římě, Cortina d'Ampezzo, v hotelu Miramonti Majestic a v hotelu Dolomiti v San Vito di Cadore. (ČSFD)

Reklama

Reklama