Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Po třiceti letech u velké společnosti odchází pan účetní Ugo Fantozzi do důchodu. Energický smolař, který je schopný dostat se během několika minut do více potíží než většina ostatních lidí za celý život (vždyť ani ten odchod do důchodu s tradičním dárkem na rozloučenou v podobě zlatých hodinek neproběhl bez potíží), má náhle spoustu volného času a ve své činorodosti hledá způsob, jak zaplnit všechny ty všední dny nového života. Pomáhá manželce Pině s nakupováním, v roli chůvy se stará o vnučku Ugu, vydá se na cestu do Benátek, učí se golf. Jenže nic z toho mu nepřináší patřičné uspokojení. Postupně se z něj stává hypochondr a je na tom už tak špatně, že ani nechce využít příležitost k sexuálnímu dobrodružství se svou bývalou kolegyní a objektem svého dlouholetého sexuálního snění, slečnou Silvani. Nakonec se rozhodne, aby neumřel nudou, zfalšovat své osobní dokumenty a získat novou práci. A to znamená nejen spoustu nových malérů, ale také výzvu pro jeho manželku Pinu, která se rozhodne přijmout další práci, vedlejšák, aby mohla platit svému šéfovi za to, že přijme Fantozziho do práce a dostane ho tak z domu. A když ani to nevyjde, jsou na řadě další, ještě zoufalejší opatření. A to znamená..další maléry pana účetního. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (53)

megacik 

všechny recenze uživatele

Priemerný fantozzi. Neurazí, ale už ani nenadchne tak ako prvé epizódy. Stále je to však celkom pozerateľné, s priemerným množstvom vtipov. Smola sprevádza Fantozziho od začiatku do konca filmu, čo už je taký tragikomický štandard fantozzioviek. Tentokrát sa však tá smola lepí na všetkých spoludôchodcov, nielen na Fantozziho. ()

HellFireFery 

všechny recenze uživatele

Fantozzi se vrací k sérii "Maléry pana účetního" a konečně to zase začíná celkem fungovat. Každému dojde, že pokud je scénář obyčejný, normální ze života, tak se na to hned kouká lépe. Příjezd dcerky s vnučkou je naprosto perfektní! Je jen škoda, že se na tom nezapracovalo ještě o něco více, protože některé momenty, kdy jeho žena trpí... to prostě do komedie nepatří. ()

Reklama

Colonist 

všechny recenze uživatele

Tento film má poměrně vysoké hodnocení (aktuálně 57%, což je pro něj skutečně dost). Někdy si říkám, proč vlastně na Fantozziho sérii koukám, když se mi z ní stejně doopravdy líbí jen legendární "Maléry pana účetního 1" a nově objevené "Nesnáze pana účetního", které jsou sice horší než Maléry, ale dá se u nich dobře pobavit. Ostatní díly mi stačí vidět jednou a už je nikdy nemusím vidět. Buď je to poměrně nuda nebo je humor nevtipný a vulgární (poslední díly). A to je právě případ tohoto dílu. Celé mi to přišlo vulgární. Trapné vtipy doplňují vulgarismy (asi to má být vtipné?). Herci se jen trapně pitvoří. Dobře, dobrá místa se tam najdou, ale moc jich není. Dvě velmi slabé hvězdičky. Nemůžu říct, že by to byl úplně nejhorší účetní, ale někde hodně dole to je. ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Tak tento šestý film s Fantozzim u nás vyšel jako čtvrtý díl Fantozziho. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů!(u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Jedna generace účetních a úředníků končí a odchází do penze. Mezi nimi i Fantozzi. Doma se ovšem nudí a snaží se nějak uplatnit. Dokonce nastoupí do rekvalifikačního kurzu přemaskován na "mladíka". Na výletech co prožívá se starou partou, je stále tím otloukánkem. Ani v tomto díle neodolá slečně Silvániové, ale tentokrát včas zdrhne. ()

Galerie (18)

Zajímavosti (2)

  • Během scény, kdy Fantozziho pes sleduje televizi a zavrčením zamítá pokus přepnout na fotbal, běží v TV film The Ugly Dachshund (1966). (ČSFD)
  • Fantozzi (Paolo Villaggio) vyzvedává penzi na skutečné poště, nacházející se na římské adrese Via Marmorata 4. Před stejnou budovou čekají i motorkáři. (ČSFD)

Reklama

Reklama