Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pořádí druhý film o účetním Fantozzim je opět plný Fantozziových trapasů a šílených nápadů jeho kolegy Filiniho. Ugo Fantozzi tentokrát jede jako maskot do kasina se svým šéfem, vypraví se na lov vyzbrojený pouze prakem a navštíví cirkus, odkud odejde trochu netradičním způsobem - je vystřelen z děla. A samozřejmě nechybí jeho milovaná žena Pina a krásná dcera Mariangela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

BeranSon 

všechny recenze uživatele

Pro mě jeden z nejlepších, nebo možná i vůbec nejlepší díl celé série. Vtipu je tu hodně, politování hlavního hrdiny taktéž a jednotlivé historky jsou velice pestré. Nemám tušení proč je zrovna tento díl je přijat kritikou tohoto serveru tak vlažně, ale na světě jsou i věci které mě trápí mnohem více. Paolo Villaggio , herec který se snad pro roli utrápeného účetního narodil, má perfektní grimasy, mimiku a hlavně je to perfektní a vtipný komik. Nechápu kde tohohle chlapíka vyhrabali, je skvělí! - 8/10 - ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

První pokračování příběhů pana účetního Fantozziho (Paolo Villaggio), o kterém se dá napsat naprosto shodný komentář jako k první dílu. Některé skeče jsou zábavnější, některé méně. Ty zábavnější byly později mnohem vtipněji natočeny znovu jako součást Malérů pana účetního I a II. Asi nejzábavnější scénkou bylo nucené sledování prastarého ruského filmu, pod přísným dohledem jednoho z ředitelů firmy, ale i tato scéna by potřebovala trochu pošťouchnout. Škoda že tu nejsou půl hvězdičky, tento a stejně tak první film by byly přesně na 2.5*... ()

Reklama

Torgal 

všechny recenze uživatele

Fantozzi sa mi páčil keď som mal 12 rokov, ale teraz tie jeho príhody nemôžem vystáť. Nemá to hlavu ani pätu, scény za sebou nasledujú bezo zmyslu a humor, založený zväčša na tom, že Fantozziho niekto niekam trafí alebo niekam spadne, je zúfalo nevtipný a trápny. Jedinú hviezdu dávam za štipku náznakov skutočného humoru v niektorých scénach. 2+/10 ()

DonBraso 

všechny recenze uživatele

Vlastně paradoxně ke druhému dílu celých řad filmu o Fantozzim jsem se dostal až teďka. Pro mě je stále vrchol první díl a jeho fotbal či stavění stanu. Co je vidět, že podobné scény se stejným podtextem jsou i zde. Jo Paolo je skvělý, ale já si na dabing Postráneckého moc nezvyknu. Stanislav Fišer to byla úplně jiná liga. Bohužel ČT už absolutně rezignuje několik let tyto italské komedie dávat a tak nezbývá než DVD .Je zde stále vypravěč, který zvedne gag do lepších rozměrů, než ve skutečnosti je. Není to taková švanda, spíš to v klidu projedu, na pár kousků člověk se pousměje, ale je pravda, že je už člověk starší a dřív se řezal smíchy a dneska už je to jiná. Jinak je zde stejný ansámbl herců. 55% ()

rsimonyi 

všechny recenze uživatele

Také tento druhý film s Fantozzim u nás konečně vychází. Někomu by se to mohlo plést, protože Maléry pana účetního jsou až třetí díl Fantozziho. Italské komedie o panu účetním alias Fantozzim mají 10 dílů! (u nás uvedeno už 9) 1 Fantozzi (1975)/Zrození pana účetního 2 Secondo tragico Fantozzi, Il (1976)/Nesnáze pana účetního 3 Fantozzi contro tutti (1980)/Maléry pana účetního/ 4 Fantozzi subisce ancora (1983)/Maléry pana účetního 2/ 5 Superfantozzi / Superúčetní (1985) 6 Fantozzi va in pensione (1988)/Pan účetní jde do důchodu/ 7 Fantozzi alla riscossa (1990) 8 Fantozzi in paradiso (1993)/Fantozzi v ráji/ 9 Fantozzi - Il ritorno (1996)/Návrat pana účetního/ 10 Fantozzi 2000 - la clonazione (1999)/Pan účetní opět zasahuje/ ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Film se točil především v Římě, kde se filmovalo nejdříve. Scény z přístavu jsou pak točeny ve starobylém přístavním městě Civitavecchia na západním pobřeží a na ostrově Capri. (dzulino)
  • Počas úvodných titulkov, zhruba v piatej minúte filmu, sú vidieť malé otočné kolieska pod Fantozziho autom. (k1)

Reklama

Reklama