Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V pořádí druhý film o účetním Fantozzim je opět plný Fantozziových trapasů a šílených nápadů jeho kolegy Filiniho. Ugo Fantozzi tentokrát jede jako maskot do kasina se svým šéfem, vypraví se na lov vyzbrojený pouze prakem a navštíví cirkus, odkud odejde trochu netradičním způsobem - je vystřelen z děla. A samozřejmě nechybí jeho milovaná žena Pina a krásná dcera Mariangela... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (80)

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Fantozzi na druhou, tak i tak je to blbost na xtou, ale baví, a to je hlavní. Problém je v tom, že já si na Fantozziho vzpomenu hlavně díky tomu, že jezdí cyklozávody, což bylo v prvním díle, a proto jsem ho měl tak rád. Druhý díl je taky velká zábava, ale ten problém je právě ten, že v něm není žádná dost silná scéna, kterou bych si rád zapamatoval. Nechci na to nijak nadávat, je to už trochu větší blbost, a trochu autoři všemu nadsazujou, ale stále je to obdobná legrace, která postupně v dalších dílech snižuje kvalitu. Každopádně já se u tohohle zasmál rád, i když to všecko vzešlo z blbosti samotného Fantozziho, který evidentně věděl co dělal, protože mi to občas přišlo fakt ujetý až moc. I když kam se na to všecko hrabe jeho rodina. Už fakt, že tak dokonalou rodinu dokázali autoři vymyslet, dokazuje, že tenhle film, zas tak nenormální oproti předchozímu rozhodně není. ()

PetrJulian 

všechny recenze uživatele

Nemám rád komedie, které se snaží být vtipné za každou cenu. Problém filmů s Fantozzim je právě v absenci kontinuálního děje, který by směřoval odněkud někam. Chápu, že tyto filmy jsou pro pobavení a nemají za cíl přinést filozofická moudra. Přesto - tento druh humoru je prostě přitažený za vlasy, Fantozzi ze sebe dělá hňupa, který každému jen podlejzá... Neznám v reálu jediného člověka, který by se takto choval. Vytvářet z každé situace uměle vtip, tomu se pak už ani nedá zasmát. Pro mě nestravitelné i za deštivé neděle, dokonce bych to nebral na DVD, ani kdyby mi za koupi ještě zaplatili. ()

Reklama

agentmiky 

všechny recenze uživatele

Druhý díl se nese v absolutně stejném duchu, totiž pokusit se vás shodit ze židle po po propuknutí nezadržitelného smíchu. Fantozzi opět nabídne nespočet ikonických scén k zapamatování, nadhodil bych scénu z večeře, kde se objevila i obrovská doga Ivan Hrozný Jednatřicátý :D.....Osobně tuto scénu považuji za jednu z nejpreciznějších komediálních scének v celé historii kinematografie z různých koutů světa. To totiž nemá chybu. Jinak i návštěva kasina zpočátku dokáže mnohokrát vykouzlit pořádných úsměv od ucha k uchu. Dnešní komedie totiž sází jen na povrchní vtipy, které po většinu času slouží spíše k smíchu, ale takovému, že jen nechápete, kdo to může považovat za zábavnou záležitost. Není to tak vždy, to rozhodně, ale často bohužel ano. Jinak ještě musím smeknout před českým dabingem. Totiž hlavně díky legendárnímu hlasu vypravěče Michala Pavlaty a dabérovi Fantozziho Václavovi Postráneckému se z tohoto italského počinu vyklubala má srdcová záležitost. Dvojka si za mě odnáší 8,5/10 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

Druhé pokračování Fantozziho. Opět mě bavil hlavní herec. Zaujal ze všech herců nejvíce. I příběh byl o něco lepší než v jedničce. Komediálních scén zde bylo dost. Film měl větší tempo než v jedničce. O kousíček je to lepší, ale čtvrtou hvězdu dát nemůžu. Pořád mi toho dost chybělo. Ale zábava to je. Hodnotím na 69% = *** ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Podľa mňa je Krížnik Potemkin neuveriteľná sračka.“ Nekonečná bláznivá talianska séria Fantozzi nesedí každému. DRUHÁ TRAGÉDIA FANTOZZIHO (1976) je po origináli FANTOZZI (1975) druhým dobrodružstvom nesmierne tragikomického účtovníka, ktorého v práci zneužíva každý, kto môže a aj ten, kto nemôže (a doma ho čaká manželka s príšernou dcérou). Na dvojke sa s hereckým predstaviteľom tejto polo-kultovej postavičky, Paolom Villaggiom, znova stretol režisér jednotky Luciano Selce. Toľko k technickým informáciám. K scenáru a hereckým výkonom nemá zmysel niečo hovoriť. V tejto sérii ide o scénky, nie o príbeh. Takže si pripomeňme, že v dvojke si utláčaný, šikanovaný, znemožňovaný, následne znemožnený a k tomu ešte aj smoliarsky (a samozrejme ponižovaný) Fantozzi vyskúša hazardné hry, poľovačku, krstenie lode, filmový klub, nočný podnik a možno prídu aj druhé medové týždne. ()

Galerie (7)

Zajímavosti (2)

  • Počas úvodných titulkov, zhruba v piatej minúte filmu, sú vidieť malé otočné kolieska pod Fantozziho autom. (k1)
  • Film se točil především v Římě, kde se filmovalo nejdříve. Scény z přístavu jsou pak točeny ve starobylém přístavním městě Civitavecchia na západním pobřeží a na ostrově Capri. (dzulino)

Reklama

Reklama