Reklama

Reklama

Báječný Fantozzi

  • Česko Superúčetní (více)

Bůh stvořil Fantozziho. A na jeho naléhání Bůh pokračoval - stvořil jeho ženu a krásnou dcerku.
Bůh chtěl stvořit člověka, ale bohužel tento pokus skončil stvořením tvora jménem Fantozzi. Ten naléhal, až mu Bůh stvořil i ženu Pinu, které se narodila krásná dcerka Mariangela. Další z příběhů o Fantozzim vám ukáže život tohoto beznadějného smolaře od pravěku až do budoucnosti. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (85)

kingik odpad!

všechny recenze uživatele

Stvoření Fantozziho. Fantozzi v ráji. Fantozzi v pravěku a tak podobně. Zkrátka "dějiny" světa podle Fantozziho. Tomuhle uhozenému vývaru se už nemůže smát ani pětileté dítě natož dospělý člověk. Paulo Villagio střídá jednu grimasu za druhou a stejně to není nic platné. Vtipnost v nedohlednu, trapnost přímo před divákem. Trik s "obřím" ještěrem v pravěku už byl hůře realizovaný snad jen v pohádce "Princ a Večernice". Dabing Václava Postráneckého se nedostižnému Stanislavu Fišerovi ani nepřiblížil. Fišer na rozdíl od svého kolegy uměl vložit do hlasu vtipnost, i když v originálním znění nebyla, což Postránecký neovládá a dabuje až příliš mechanicky respektive bez zájmu a ani se mu nedivím po shlédnutí tohoto výtvoru. Časy "košilatých" italských komedií protkaných obhroublým humorem jsou (bohudík!) nenávratně pryč. Ta kreténovina se nedala vydržet a myšlenkově by sedla stejnému kreténovi jako byl Fantozzi. Ještě ten pvrní díl jsem bral. Byl relativně vtipný a brilantně nadabovaný. Villagio se však nehodlal po dlouhá léta s postavou rozloučit a nepřipustil si, že už je její potenciál dávno vycucaný až do dna. Zkrátka čeho je moc, toho je příliš. A zde to platí stonásobně. Nedívatelné cosi! Naprostá ztráta času.Tvůrčí ubohost v největší možné míře. Mé hodnocení: 0% ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Solidni film ze serie o ucetnim, ale presto jsem cekal drobet vic. Pojmout pribeh od stvoreni sveta az do budoucnosti je skvelej napad, jednotlivy udalosti jsou vybrany perfektne a prakticky v kazdy je Fantozzi za nejvetsiho chudaka, ale problem je, ze ne vsechny situace jsou naplno vyuzity. Navic i humor je spis takovej, ze se vezme naka znama scena z dejin a sparoduje, i kdyz i tady jsou klasicky forky, jako vyplazovani jazyku, zvejkani jidla a podobne. Co se tyce Villaggio, prisel mi v pohode, ale nejak silene tlustej. Celkove se jedna o slusnou komedii, akorat ze ne vsechny situace jsou tak vtipny, jak tvurci asi zamejsleli. ()

Reklama

Prubner 

všechny recenze uživatele

Už ten základní nápad protáhnout Fantozziho různými etapami lidských dějin mi osobně připadá naprosto pitomý, úplně mimo. No a výsledek to jen potvrdil, neskutečně jsem se nudil. Zasmál jsem se jen jednou, vtipu o Robinu Hoodovi. Pan účetní má své místo v současnosti, posílat ho do minulosti je kravina. Suverénně nejslabší díl série. ()

Gumeedek 

všechny recenze uživatele

Je mi líto, ale tohle bylo fakt trapné. Akorát snaha vytlouct z účetního co nejvíc za co nejmenší úsilí. Většina vtipů převzatá z dvou vydařených dílů o malérech pana účetního. Jinak je to snůška vzdechů a přihlouplých gest a výrazů ve tváři. Jedna hvězdička za jediné dva momenty, u kterých jsem se opravdu zasmála... ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Trochu jinak postavený film. Fantozzi má smůlu už v ráji, kdy se jeho "Evou" stane Pina. Dále se s rodinkou představuje jako lovec doby kamené, neohrožený Ceasarův bojovník, v Jeruzalémě si nese svůj kříž, za doby křižáckých výprav se také moc neuplatní, ale zase získá Excalibur. Přes francouzkou revoluci a světové války se dostane až do současné Itálie. Cesta na fotbalový zápas se tam ale dá přirovnat k těm středověkým bitvám. Vše končí v budoucnosti v podezřelých oblecích. ()

Galerie (8)

Zajímavosti (8)

  • Liu Bosisio (Pína) si po šiestich rokoch znovu a naposledy zahrala manželku Fantozziho (Paolo Villaggio), pretože potrebovala peniaze. (Raccoon.city)
  • Luc Merenda ztvárnil ve filmu celkem 9 rolí napříč epochami: Adama, řeckého velitele, římského vojáka (výběrčího daní), Černého rytíře, Robina Hooda, Odsouzence na gilotinu (pravděpodobně Ludvíka XVI.), Balabama, Japonského důstojníka a Fantozziho (Paolo Villaggio) nadřízeného v budoucnosti. Evu a další ženské protějšky Merendových postav pak ztvárnila Eva-Lena Lundgren. (vojtaruzek)
  • Film sa humornými scénkami nápadne podobná na filmy o účtovníkovi Fantozzim, dokonca sa v ňom objavilo niekoľko hlavných postáv z tejto série, Ugo Fantozzi (Paolo Villaggio), Pina Fantozzi (Liù Bosisio), Mariangela Fantozzi (Plinio Fernando) a Filini (Gigi Reder), ale je braný z odlišného pohľadu ako filmy o účtovníkovi Fantozzim, preto by sa nemal počítať do tejto série. (AxelWers)

Reklama

Reklama