Reklama

Reklama

Hrdinou filmu Need For Speed je automechanik a milovník rychlé jízdy Tobey (Aaron Paul). Ve snaze zachránit svou firmu a dílnu se dá dohromady s arogantním ex-závodníkem NASCARu Dinem Brewsterem (Dominic Cooper). Na obzoru je i dobrý obchod, jenže veškeré plány překazí katastrofa při jednom ze závodů a hlavně podraz jeho nového parťáka. Tobey jde neprávem do vězení a podrazák Dino si dál jede jejich byznys jen na sebe. Po dvou letech se Tobey vrací z vězení. Rychlost má stále v krvi a je připraven se pomstít. Rozhodne se Dina dostat v očekávaném závodě, o kterém se na nelegálním okruhu mluví jako o Super Bowlu. Vydává se na neuvěřitelnou akcí nabitou jízdu, aby vůbec stihnul start. Před sebou má celý kontinent, jako nechtěnou společnost pak policii a kupu nebezpečných závodníků, které na něj poslal „jeho kamarád" společně s vypsanou odměnou. Všechno je proti němu, ale ve světě luxusních aut rozhoduje vedle ručičky na tachometru i odhodlání a vůle. (Bontonfilm)

(více)

Videa (32)

Trailer 1

Recenze (857)

Larrysbride 

všechny recenze uživatele

Od Need for Speed jsem raději neočekávala nic víc než čisté béčko s příchutí motorového oleje. O to více mne však překvapilo, když na mne v kině čekal pravý akční film se srdcem i duší. Pravda, prvních pár minut se trochu vleče (a vzhledem k tomu, že vůbec nesouvisí se zbytkem filmu bych se nebála je vystřihnout), poté ovšem nejedno divákovo srdce zaplesá nad zběsilou jízdou, ve kterou se snímek obrátí, a nejedno srdce nechá vzpomenout na ta teenagerská léta strávená právě nad dílem Electronic Arts, z něhož film přebírá nejen styl vyprávění, ale i několik podstatných pro hru typických prvků. Právě tyto elementy mne velmi mile překvapeny, a chápu, že "filmoví fajnšmekři" na ně zřejmě nebyli připraveni a ani o ně nestáli - z čehož vyplívá i zatím ne příliš chvalné hodnocení. Film sám o sobě působí jako plynulá akční videohra a to holt nemusí sedět všem. Ale jsem ráda, že NFS nekopíruje a ani se nesnaží kopírovat tolik omílané Rychle a zběsile. Pro mě film v tomto žánru jednoduše nemá konkurenci, a proto mu uděluji jednožných 100%! :) Klobouk dolů! (VIP premiéra Praha, 11. března 2014; 3D 4DX) ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Ešte stále sa mi trasú ušné bubienky od dunivého zvuku motorov, z plátna takmer presakoval prepálený benzín a nadšenie z tejto podarenej výplachovky stále neutícha. Séria F&F je na svojom vrchole a tak mi prišiel nápad natočiť filmové spracovanie NFS ako najznámejšej automobilovej hernej série pomerne prvoplánový a zbytočný. Jednoducho sa chcel asi niekto zviesť na vlne úspechu. Všetko nasvedčovalo tomu, že tento film bude len ďalším béčkom, a obľúbeným guilty pleasure pre tých, ktorí budú krochkať nad vytunenými kárami, pri ktorých budú obstávať vyčačkné bábiky z továrne na silikón a najväčším ťahákom nebude príbeh, ale šprint na štvrť míle. A možno to tak pre niektorých intelektuálov aj je, ale na guilty pleasure mne stačil obstojný príbeh, obstojná zápletka, nešetrilo sa hláškami a scén, ktoré sa pohádali s logikou je tiež minimum. Intenzívna akcia, preteky a naháňačky veľmi realistické, diváka dostanú priamo do akcie takmer akoby bol prilepený na prednom nárazníku. Herecky taktiež výborné, dokonca by som povedal, že po hereckej stránke zvládnuté lepšie ako akýkoľvek film zo série F&F. Tá sa zdá prepožičala svoje know-how, no bola by škoda, keby oň prišla úplne. 80%. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Zkritizovat něco je snadné. Jenže Need for Speed nám nedává moc onoho diváckého prožitku. Už jen samotná zápletka nikoho nepřekvapí. Možná tak diváky, kteří byli naposledy v kině před patnácti lety. Zbohatlický synek, hodnej mechanik, potíže s bankou, ilegální závod, mrtvý kámoš, vězení a pomsta. Karty jsou rozdané. Jednoduchý děj nevadí, hlavně, když má to okolo spád a drive. Tady máme navíc skutečné kaskadéry, skutečná auta, moc digitálních berliček k vidění není. Díky bohu. Škoda, že to všechno působí nesmírně bezkrevně. A dvakrát škoda, že se nikdo nemůže opřít o kvalitní scénář, navíc nejedna scéna působí opravdu úsměvně (asi vede tankování za jízdy). Přitom je to úplně zbytečné. Divák očekává látku, které se podaří rozpumpovat jeho adrenalin. To mi nepřijde jako přetěžký úkol. Jenže tady je, navíc to trvá neúnosných 130 minut. Ohraných až běda. Hrdinové jsou nesympatičtí, infantilní, chovají se zvláštně a divákovi je prakticky jedno, jestli se za pár minut rozbijí o svodidla. V kině nám bohužel nikdo do ruky nedá ovladač, kdy se prostě rozhodneme, že si uděláme vlastní závod s vlastními pravidly. Musíme holt sledovat přitroublé hrdiny, kteří příliš netuší, jak se dělá oddechová zábava. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Fajn film inspirovaný počítačovou hrou o závodění, se skvělými herci v hlavních rolích, který splnil má očekávání. Paradoxně nejslabší částí filmu je finální závod na který se všichni celou dobu těšíme a tak nedám více než 3*. Zakončení je pak opět solidní a za doporovodu písně od Linkin Park dávám 65%. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Ihned po zhlédnutí má člověk chuť rozžhavit gumy pořádného autíčka. V garáži mu nic vhodného zřejmě neparkuje. Naštěstí je tu mnoho dílů stejnojmenné hry. Přiznám se, že dodnes si každý nový titul s chutí zahraji. Film mi žádný titul nepřipomínal. Scénář mi přišel maximálně ubohý a musím konstatovat, že i každý díl hry má propracovanější příběh. Na film jsem ovšem rozhodně nekoukal kvůli příběhu. To bych musel být retoš. Docela mě zklamalo i obsazení. Koukat se dalo snad pouze na tu blonďatou herečku. Celá ta automechaničská parta se mi extrémně nelíbila. Rozhodně však film nabízí krásná auta, velkou rychlost a moc pěkně nasnímané závodní scény. A o to tady šlo především. Ve víc jsem upřímně ani nedoufal. ()

Galerie (113)

Zajímavosti (32)

  • Záchrannou akci Maverick (Kid Cudi) vykoná s vrtulníkem Sikorski S-61A. Není bez zajímavosti, že tento typ těžkého vrtulníku létal v různých verzích pod označením SH-3 Sea King převážně u námořnictva (US Navy) a mariňáků (USMC) jako záchranný či protiponorkový. Nikoliv ale u vzdušných sil USAF či pozemního vojska US Army. Filmový kus byl rovněž původně vyroben pro US Navy, později byl odkoupen soukromým provozovatelem, zbaven typických plováků podvozku a sloužil jako požární vrtulník. Filmové zbarvení je tedy čistě fiktivní. (Foxhound#1)
  • Autokino, které se objeví ve filmu, je skutečné. Jmenuje se The Swan a v provozu je od roku 1955. Jedná se o jedno z pouhých 4 autokin otevřených ve státě Georgia. (Dr Lizal)

Související novinky

Cannonball Run se vrací

Cannonball Run se vrací

13.06.2017

Rychle a zběsile se letos dočkalo osmého dílu a na cestě jsou další dva, takže není divu, že se v Hollywoodu snaží rozjet další autařské série. S Need for Speed to bohužel moc nevyšlo a další velké… (více)

Need for Speed jede dál

Need for Speed jede dál

09.04.2015

Rychle a zběsile 7 je v kinech necelý týden a už vydělalo skoro půl miliardy dolarů. V Hollywoodu si tak lámou hlavu nad tím, kde vyhrabat schůdnou konkurenci, a odpovědí je pokračování Need for… (více)

Epický Warcraft našel své hrdiny

Epický Warcraft našel své hrdiny

06.12.2013

Chvíli se uvažovalo o Colinu Farrellovi (dokonce se vyjádřil, že četl scénář a moc se mu líbil), ale nakonec bude hlavní hvězdou podle všeho Ben Foster. Jeden z nejlepších a zároveň nejméně… (více)

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

Připravte se na jízdu s Gran Turismo

23.11.2013

Může se zdát, že spojení superúspěšné videohry a konceptu „uděláme to ve stylu Rychle a zběsile“ je zaručený recept na trhák. Rychlá kola a poletující rozervané plechy jsou pořád solidní lákadlo do… (více)

Reklama

Reklama