Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Velká část filmu se odehrává v nákupním centru v čase Vánoc. Prolnou se tu příběhy čtyř přátel, kteří zde pracují. Jedním je optik Tomáš (Richard Krajčo). Vystudovaný oční lékař má rád volnost a ženy, žije v obytném přívěsu na poli nedaleko obchodního centra, kde se prohání jeho kůň. Hezká Nina (Vica Kerekes) balí dárky ve stánku a provokuje výstředním oblékáním i přidrzlou otevřeností. Jejím krédem je nemilovat, aby nemohla být zraňována. Ráďa (David Novotný), nejstarší z přátel, pracuje v supermarketu jako manažer prodeje a bydlí s početnou rodinou v malém bytě. I když ji má rád, někdy by nejradši od toho chaosu utekl někam daleko.Zajíc (Jakub Prachař),čerstvě vystudovaný herec, marně obchází castingy a vlastně málokdo ví, jak se doopravdy jmenuje. Všichni ho vnímají v kostýmu ušáka, který rozdává dětem balonky. Každý z našich přátel má své touhy a sny a právě Vánoce jsou časem, kdy se mohou plnit. Dejme šanci zázrakům! Copak se pohádky nemohou žít? (Falcon)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (494)

nash. 

všechny recenze uživatele

Příliš mnoho motivů filmova smrt. Kouzlo vánoc ve světě outsiderů, nablýskaný obchoďák kontra životní marast jeho zaměstnanců, andělé, sny kontra život kočírovaný traumatickou minulostí, nadpřirozené schopnosti, kůň, nádor na mozku a navrch klasická variace na téma „dej bacha co si budeš přát, aby se ti to pak nesplnilo“. Jde to spojit dohromady tak, aby to fungovalo, jenže se to musí umět. Což bohužel není tak úplně tento případ. Nebylo to úplně marné a některé momenty byly víc než zdařilé, jako celek to však zadrhávalo, krátce po půlce přestávalo fungovat, začalo být otravné a v podstatě se smrsklo na úvahy o tom, proč by se proboha někdo přátelil, lezl do postele nebo dokonce měl rád toho sobeckého sebestředného idiota co měl být hlavní postavou. Navíc jsem se nemohl zbavit pocitu, že se Babinská snaží kopírovat tematicky podobný polský film Noc plná zázraků, který je ovšem ve všech ohledech mnohem lepší. A nejen proto, že se nebojí být zábavný a nesnaží se tvářit jako intelektuálně umělecká výpoveď ukrytá pod vánočními třpytkami. ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Křídla Vánoc je pohádka pro dospělé. Krásné zimní prostředí, skvělí herci, výborná hudba a jeden kouzelný anděl. Film je trošku hořký, ale zároveň příjemně vtipný. Skvěle vybraná parta herců - Krajčo, Prachař, Novotný a Vica. Mezi nimi funguje chemie parádně. Proto jsou hlášky neotřelé a humor nijak nenásilně vložený. Krajčo taky tak dokazuje, že není jenom vynikající zpěvák, ale i slušný herec. I když českou scénu raději vynechávám, tak se mi Křídla Vánoc sakra líbily. Uspěli tam, kde dnešní komedie ne. Film je přirozeně vtipný, ale zároveň i místy smutný. A samotný příběh o přáních a naději mě zahřál u srdce tak, jak věřím, že každému kdo ho sleduje. Na závěr podotknu, že soundtrack je opravdu pěkný a nechybí samozřejmě letošní Cesta. Která zkrátka nemá chybu. (72 %) ()

Reklama

leila22 

všechny recenze uživatele

Ako človek s nehynúcou vierou, že Češí dokážu točiť kvalitné filmy aj v súčasnosti sa vždy poteším, ak sa stretnem so snímkom, ktorý sa k tomuto cieľu približuje. Aj keď tam bolo v rámci obsahu viac vecí cez, dávam štyri hviezdy. Za krásnu hudbu, pekné myšlienky a výborných hercov. Tak nenútené a zároveň reálne navrhnuté postavy, v ktorých sa nájde každý z nás sa nepodarí vždy vytvoriť. A čím viac sa s postavami stotožňujeme, tým viac si film dokážeme vychutnať. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Chvílemi záměrně předvídatelné, obalené zbytečně velkým množstvím postav, ale natolik své, že nakonec pomalu podléhám. Karin sice svůj scénář neochuzuje ani o jedinou sebezbytečnější linku, ale vzhledem k tomu, že chápu podstatu autorské hrdosti, nemám s tím problém. Jen to (například příští Vánoce) bude chtít nějakou poklidnou domácí projekci, abych se přesvědčil o tom, jestli ten pokus přesvědčit mě o nezbytnosti celého širokého záběru nebyl jen velký podfuk. 70% a po dlouhém váhání zaokrouhlení nahoru. I kdyby jen kvůli té zatracené Cestě, která je pro mě i na stý poslech očividně nezprotivitelná. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Kdo by to řekl, že i u nás se dá natočit příjemný vánoční film. Andělská linka tu sice vůbec nefunguje, na konci vyšumí úplně nelogicky do ztracena a za některé scény (pasáž s kočárkem) by si Babinská zasloužila jednu přes prsty. Jinak je to ale nečekaně příjemná podívaná servírující na české poměry hezké obrázky a hlavně sympatické postavy, které se (většinu času) nechovají jako úplní idioti a docela vám za ty dvě hodinky stačí přírůst k srdci. Hodně samozřejmě dělá také povedené herecké obsazení v čele s Krajčem a hláškujícím Davidem Novotným. Stačí se prostě oprostit od ne příliš fungující andělské zápletky a pár logických lapsů a zůstane vám celkem odpočinková komedie, po níž budete mít celkem příjemnou náladu. A to se mi u českých filmů moc často nestává. 60% ()

Galerie (30)

Zajímavosti (15)

  • Tomáš Klus, který zpívá písničku „Cesta“ společně s Richardem Krajčem, která zazní ve filmu, se opakovaně objeví v televizi. Píseň samotná vznikla v roce 2012, autorem textu i hudby je Richard Krajčo. (sator)
  • Keď Vica Kerekes zistila, že sa má celý film odohrávať v nákupnom centre, povedala nie. „Ja nákupné centrá nemám rada," povedala. Nakoniec ju však presvedčila vlastná agentka, aby na kasting šla. A tam ňou boli všetci ohúrení. (Zdroj: aktuality.sk) (leila22)
  • Když scenáristka a režisérka filmu Karin Babinská předložila scénář Richardu Krajčovi, řekla, že jej napsala přímo pro něj. (Terva)

Reklama

Reklama