Reklama

Reklama

Obsahy(1)

James Bond, agent 007, skončil aktivní službu a užívá si zasloužený odpočinek na Jamajce. Klid však nemá dlouhého trvání – objeví se totiž jeho starý přítel Felix Leiter ze CIA a požádá ho o pomoc. Mise na záchranu uneseného vědce se ukáže být zrádnější, než se na začátku zdálo. Bond se během vyšetřování dostane na stopu nevyzpytatelného zločince, který disponuje nebezpečnou a velmi ničivou novou technologií. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (1 107)

Kordus 

všechny recenze uživatele

Nejméně uspokojivá bondovka ze všech pětadvaceti. Spousta věcí, co se budovala v předchozích čtyřech "Craigovkách" je tu sfouknutá během deseti minut a v příběhu je tolik děr, že by člověk potřeboval ještě doprovodný manuál. Je tam sice dost super scén, solidní akce a laškování mezi postavami, ale jako celek "meh". ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Bond pro maminky. Špičková rozlučka Daniela Craiga s rolí agenta jejího veličenstva, bourající poslední pilíře, na kterých 007 stál. Ana De Armas je fantastická. Akce je ještě trochu pompéznější než posledně, zároveň umí být řádně zemitá. Naháněčka v norském lese je jako z jiného filmu. Stylová zabití i chytlavé dvojsmyslné hlášky, zároveň citové ždímání i dumání nad důvodem pro žití. Rami Malek (obsazený kvůli svému divnému ksichtu) hraje typického bondovského vykuka se zdravotním postižením a i když je upozaděný svoje si uhraje. No a zápletka s vybíravým virem ukazuje, že povídačky o původu Covidu mohly být vládou mnohem stylověji podány. A ptáte se jestli 007 skočí Bondovi do postele? Nechte se překvapit. P.S: Zimmmer si plní sen a je ve svém živlu! ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Opatrná revoluce a důstojné zakončení další bondovské etapy. Po více než roce a půl odkladů kvůli pandemii byla očekávání na maximu, což je pro mě trochu problém: Stále se totiž jedná „jen“ o bondovku, čili korálek na nekonečném a nutně stále třpytivém diamantu. Formálně i vypravěčsky se tedy Fukunaga i jeho tým scenáristů drží poměrně na uzdě a styl se neodchyluje od předchozích Craigových dobrodružství. Občas zaujme příjemně sestříhanou akcí či žánrově nejednoznačnými scénami, především je však patrná snaha konečně ukončit Bondovo trápení – Craig se totiž od Casina Royale propadá do větších a větších depresí, každý další snímek nachází nové dno jeho ztrápené duše a završení pentalogie není výjimkou. V rámci nutných, jakkoli poměrně konzervativních mantinelů představuje Fukunagův příspěvek podařenou bondovku, kterou výrazněji sráží snad jen značně přepálená stopáž a nedostatečně využitý Rami Malek, jenž do kánonu bondovských záporáků sice bez problémů zapadne, ale vzpomínat se na něj nebude. Celý film je na tom ale o něco lépe a kvalitativně se pro mě zařazuje na poctivou bronzovou příčku Craigových bondovek. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

S háčkovaným králíčkem za kšandami postroje na pistoli? Really? Craigův love-hate přístup k postavě nemohl být flagrantnější a já nevím, jestli se mám smát, nebo brečet. A protože dočasnému double 0 seven chybí jen blond vlasy k tomu, aby to byl Dennis Rodman, budu dělat obojí a při tom budu přemýšlet, jestli kýč a elegance mohou býti jedno a v kterých místech pentalogie ta ryzost a živočišnost začala vyprchávat. Neklesám však na mysli, Jamesi. Máme všechen čas světa.. Partial.Spoiler.: Ze všech možných konců by se placení alimentů z Jamajky nejméně zpronevěřilo značce a Casinem Royale nastolenému směru. Byli by tam staří známí Předstírání, Oběť, Bolest i Osamění. Takhle mám pocit, že jsme zase jen u lehce přiblblého akčního filmu s prvotřídním PR, což Bond ve skutečnosti je.. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// Bond se rozloučil ve velkém stylu. Lidštější éra Daniela Craiga započatá Casinem zde byla dovedena do zdárného a řádně dojemného konce, formu nastavenou Samem Mendesem se Fukunagovi navíc povedlo ještě o level posunout, nádherné obrazy ale tentokrát režisér vyplnil i skvělou akcí a silnými emocemi, jež ve Spectre, ale vlastně i Skyfall tak trochu chyběly. Daň za tohle všechno pak byla bohužel vyplacena místy neúnosnou stopáži, slabším záporákem a kolísavým tempem, kvůli kterým se Není čas zemřít nejspíš nezapíše na úplný vrchol bondovek po bok Casina či Zlatého oka, příliš daleko k ním mít ale rozhodně nebude. 8/10 ()

Galerie (175)

Zajímavosti (60)

  • Producentka a majitelka práv na bondovky Barbara Broccoli si prosadila, aby bylo ve filmu co nejvíce scén, v nichž je Daniel Craig (James Bond) bez košile a kalhot. „Je mnohem častěji nahý než ženy. Já jsem to tak rozhodla,“ řekla v rozhovoru pro časopis Radio Times. (raininface)
  • K úvodnímu songu od Billie Eilish režisér uvedl: „Snažil jsem se Billie dostat před producenty Barbaru a Daniela, kteří o ní toho moc původně nevěděli. Snažil jsem se jim vnuknout takovou volbu, kterou by nikdo moc nečekal.“ Eilish sice v době premiéry Casina Royal (2006) bylo pět let, ale její bratr a spolupracovník Finneas O’Connel, který má velký vliv na sestřinu tvorbu a je i spoluautorem některých jejích písní, je údajně velkým fandou Bondovek. Ani Fukunaga ani autor hudby k filmu Hans Zimmer neměli žádný větší vliv na tvorbu ústřední písně, Eilish dostala jen popis základních ideí filmu. „Mrazilo mě, když jsem to slyšel prvně,“ vzpomíná Fukunaga. „Stačilo jen posunout aranžmá k obvyklé velkoleposti bondovských písní, ale základ byl perfektní. Dokonce i Hans řekl, že ho čeká minimum práce a že ta píseň je úžasná.“ (MatyM)

Související novinky

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

Aaron Taylor-Johnson je údajně krůček od Bonda

19.03.2024

Hollywoodem občas kolují fámy, které nejsou nikým potvrzené, ale mluví o nich tolik lidí, že se považují takřka za pravdu. Nejinak je tomu při šíření skazek o tom, kdo by si měl zahrát příštího… (více)

Seriálové rebooty na cestě

Seriálové rebooty na cestě

16.04.2023

Milovali jste v dětství Pobřežní hlídku, Hvězdnou bránu, RoboCopa nebo snad Pravou blondýnku? Pak vás možná bude zajímat, že se všechny tyto značky a pár dalších dočkají v budoucnu seriálových… (více)

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

Matt Reeves natočí minisérii o Busteru Keatonovi

21.01.2023

Zatímco pokračuje v práci na sequelu k jeho komiksovému Batmanovi, rozhlíží se mezitím režisér Matt Reeves (Válka o planetu opic) i po dalších zajímavých projektech. A jeden takový mu nyní právě… (více)

Blade našel nového režiséra

Blade našel nového režiséra

22.11.2022

Po pečlivém zvažování a hledání vhodných kandidátů na režii nového Bladea nakonec šéf studia Marvel Kevin Feige přece jen našel. Po odchodu Bassama Tariqa (Mogul Mauglí) a odkladu produkce tak práci… (více)

Reklama

Reklama