Reklama

Reklama

Mystérium sexu

(seriál)
  • USA Masters of Sex
Trailer 12
USA, (2013–2016), 43 h 54 min (Minutáž: 52–60 min)

Tvůrci:

Michelle Ashford

Předloha:

Thomas Maier (kniha)

Hudba:

Michael Penn

Hrají:

Michael Sheen, Lizzy Caplan, Caitlin Fitzgerald, Teddy Sears, Nicholas D'Agosto, Heléne Yorke, Beau Bridges, Julianne Nicholson, Rose McIver, Allison Janney (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(46)

O sexu chtěli vědět všechno. A nebáli se zeptat. Co všechno se vlastně děje s lidským tělem při sexuálním vzrušení? Tuto otázku začal koncem padesátých let dvacátého století systematicky zkoumat americký gynekolog William H. Masters se svou asistentkou a posléze i pracovní a životní partnerkou, sexuoložkou Virginií E. Johnsonovou. Masters a Johnsonová se svým výzkumem podíleli na tzv. sexuální revoluci. Jak však jejich výzkum vlastně probíhal? Jak přesvědčili lidi, aby pod jejich dohledem prováděli ty nejintimnější praktiky? A jak vlastně vypadal soukromý život těchto průkopníků sexuální vědy? Na to se pokouší odpovědět úspěšný americký seriál Mystérium sexu, v němž ústřední dvojici ztvárnil britský herec Michael Sheen a Američanka Lizzy Caplanová. Výsledky výzkumu Masterse a Johnsonové vyšly mj. i česky, a to čtyři roky po americkém vydání, v roce 1970 pod názvem Lidská sexuální aktivita. (Česká televize)

(více)

Videa (58)

Trailer 12

Recenze (157)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Takže už názov dosť láka a dráždi a ja som sa v podstate aj dočkal toho, čo som čakal. Vidieť masturbáciu krásnej Lizzy Caplan, to je to čo som vždy chcel, keď som ju prvý krát videl v Cloverfielde (2008). Na Masters of sex som bol hrozne zvedavý, pretože takáto seriálová téma tu ešte nebola. Čakal som, že bude obsahovať veľa humorných situácií. Nemýlil som sa. Je to ten typ seriálu, kedy úvodný "pilot" je zaujímavý, ale nie úžasný a človek čaká, čo bude v budúcom dieli. Musím konštatovať, že s každým dielom je Masters of sex lepší a lepší. Seriál je plný emócií, medziľudských vzťahov na poli sexuality v kontraste s nepochopením vtedajšej spoločnosti, s mixom naozaj výborného situačného humoru, ktorý bravúrne celú drámu odľahčuje. Sledovanie počiatkov štúdie impotencie, homosexuality alebo orgazmov je natočené s citom, ale aj s humorom a nadsádzkou. Herecký koncert Michaela Sheena a pôvabnej Lizzy Caplan len umocňujú môj zážitok z tohto mimoriadne podareného seriálu. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Sex, sex a zase sex......vše se točí kolem něj a stejně tak i v tomto rozkošném retro seriálu. Tentokrát je to však čistě na vědecké bázi. Prudérní padesátá léta této originální zápletce dodávají hlavně zpočátku dosti humorný nádech a všechna tehdejší tabu ( z dnešního pohledu vyvolávající úsměv na tváři ) tomu dodávají to správné koření. Ústřední dvojka odvádí skvělou práci a je ve svých charakterech víc než přesvědčivá (Lizzy Caplan je pro mě objev roku ). I vedlejší dějové linky jsou svěží a zajímavé a tak není co vytknout. Výborný seriál, který se navíc v poslední čtvrtině první série vyvine i ve velmi působivé drama! 1 SÉRIE.....90% ()

Reklama

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Po uvolněných volnomyšlenkářských dekádách čerpajících z odkazu sexuální revoluce 60. let se v posledních letech kyvadlo posunulo na druhou stranu a pod záminkou boje proti sexismu a sexuálnímu obtěžování žen mají novodobí vykladači morálky opět žně, udílí lekce z chování a ochotně staví na pranýř. Konstruují nové mýty, předsudky a často předvádí erupci neuvěřitelného pokrytectví. V téhle době je osvěžující zhlédnout seriál, který o lidské sexualitě vypráví s lehkostí, vtipem a elegancí, bez obscénností a vulgarit, ale i bez melodramatičnosti, sentimentu a předstírání. Masters of Sex je pozoruhodně komplexní seriál, který se dokáže nejen dotknout, ale i a rozebrat všechny funkce a podoby lidské sexuality. Vnímá sex jako součást reprodukčního procesu, jako fyziologický úkon, ale i důležitou součást partnerských vztahů, jako zábavu a v neposlední řadě jako činnost hodnou a vhodnou vědeckého výzkumu. Po skutečně sexistickém a cynickém Californation představuje hodně osvěžující, sympatickou podívanou, výborně obsazenou a vypointovanou. Celkový dojem: 90 %. ()

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo přišel s něčím novým! Nota bene postaveným na skutečné události. A nejde o to, že je seriál o sexu. Ale o to, že i díky tématu „sex“ je prostor pro nové vtípky. Navíc Lizzy mám rád, je svá a na roli se hodí, Michael jakbysmet. Jeho chladná logika, se kterou vyslovuje své – mnohdy společensky nepatřičné – návrhy a nápady, působí kolikrát absurně vtipně. Úroveň seriálu je nadprůměrná, je nejlepší z letošního podzimu. U každého dílu se dobře bavím. ()

Rockerman 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutém pilotním dílu jsem velmi spokojen, protože seriál pojednává o i dnes tabuizované problematice a daří se mu to náramně. Jsem zvědav, jak se to vyvine dál a nebojím se, že by se to mohlo nějak moc pokazit. Přesto hodnocení přidám až po skončení série. Zhruba do pátého dílu jsem si říkal, jestli jsem tu chválu nepřehnal. Od šestého dílu jsem už nepochyboval, protože to byla jízda, která mě velmi bavila. Michael Sheen je v roli egoistického a tvrdohlavého gynekologa a vědce skvělý. Jenže je tady Lizzy a to je unikát! Zvláštně, až tajemně krásná herečka ztvárnila asistentku doktora Masterse. Zpočátku ušlápnutá, ale nabytými zkušenostmi stále více sebevědomá Virginie je jednoznačně nejsympatičtější postavou seriálu. Nenápadné jiskření mezi těmito dvěma hlavními postavami je to nejvýživnější, co seriál nabízí. Neměli to lehké tito vědci v padesátých letech minulého století. Přišli s velmi odvážnou studií do doby, ve které se ještě pokoušeli léčit homosexualitu! Bylo jasné, že museli prohrát! Seriál mě vlastně naštval jen jednou a to na samém konci dvanáctého dílu. To se otevřela vrata do druhé série a těm já u takovýchto témat moc nefandím. No uvidíme, co bude dál. Za první sérii však dávám jasných pět hvězd. Mé obavy se naplnily. Druhá část o vědcích zkoumající lidskou sexualitu sklouzl do romantičtější polohy a řeší se tu hlavně vztahy mezi různými dvojicemi. O tom, že Bill nemá ve Virginii jen svou asistentku a spolupracovnici, ale že jej přitahuje i jako milenka bylo jasné už v první sérii. Tady se to jen utvrzuje v posteli. Ne, že by na Lizzy byl špatný pohled, mě připadá, že je čím dál krásnější, ale dějově se toho moc neděje. Snad jen nepřekvapivý vztah Billovy manželky Libby vnesl do toho trochu vzruchu. Hodnocení měnit nebudu, protože i tak je to stále zajímavé a nadprůměrné podívání. Rozpačitý závěr dal jasně najevo, že i v příští sezóně se "M-o-s" budeme vídat. Jestli to bude i s mou účastí, to si ještě rozmyslím.(7.10.2014) ()

Galerie (803)

Zajímavosti (8)

  • Dr. Ethan Haas (Nicholas D'Agosto) je na rozdíl od hlavních představitelů smyšlená postava. Haas vznikl spojením staršího muže, který s pravou Virginií Johnson udržoval vážný vztah a u něhož se schylovalo k její třetí svatbě, a mladého doktora, který s Mastersem a Johnsonem pracoval na jejich programu na Washingtonské univerzitě. (Sadi)
  • Při natáčení první intimní scény v 6. epizodě 1. série s názvem "Brave New World" byli oba hlavní představitelé velmi nervózní. Jakmile Lizzy Caplan přiložila ruku Michaela Sheena na své ňadro a zazněl "Střih!", Sheen se rozběhl ke koši a pozvracel se. Caplan v rozhovoru dodala, že se v danou chvíli cítila jako monstrum, kterého se nikdo nesmí dotknout. Následně se ale zjistilo, že Sheen měl otravu jídlem. (Sadi)
  • Herec Michael Sheen je ve skutečnosti Brit, pocházející z Walesu. V seriálu tedy užívá americký akcent. (Sadi)

Související novinky

Zemřel režisér Michael Apted

Zemřel režisér Michael Apted

09.01.2021

Ve věku 79 let zemřel britský režisér a producent Michael Apted. Rodák z hrabství Buckinghamshire započal svou kariéru v televizi, brzy se však proslavil sérií časosběrných dokumentárních filmů „Up“… (více)

Reklama

Reklama