Reklama

Reklama

Jak dostat tatínka do polepšovny

(TV film)
  • angličtina How to Get Dad Into Reform School (více)

Obsahy(1)

„Dělá si ten kluk ze mě blázny? Samozřejmě, že si dělá blázny! On je totiž celej po tobě!… Netlumoč, já si poslechnu originál… Čeká na tebe takovej pokojíček, až tě bude přecházet zrak!… Jenom si na skálu sáhneme a hned zase pojedeme…“. Ještě nevíte, o čem je řeč? Tak tomu nevěříme. Ano – je tu volné pokračování nestárnoucí a mezinárodními festivalovými vavříny ověnčené komedie režisérky M. Poledňákové s podnikavým Vaškem (T. Holý), jeho milovanou maminkou (J. Preissová), nově nalezeným tatínkem Lubošem (F. Němec) a dědou (J. Karlík), o kterém na začátku příběhu ještě malý rošťák nemá ani ponětí. A přitom spolu nakonec prožijí nejedno prázdninové dobrodružství. Když se Luboš dozvěděl, že je Vašek jeho syn, rozhodl se, že mu vynahradí všechen ztracený čas. Hned první letní prázdniny chtějí strávit společně. Představy maminky a tatínka o tom, jak by měly probíhat, se ale od počátku poněkud rozcházejí… Anna balí kufry a těší se na klidnou dovolenou, během které si chce hlavně odpočinout. Nakonec ale musí hned první den šlapat na kole a spát pod stanem. Když dorazí k cíli cesty – k Lubošově rodné chalupě – nemá k pláči daleko. Vašek je však ze svého nového dědy přímo u vytržení. A opravdové prázdninové dobrodružství může začít…. (Česká televize)

(více)

Recenze (517)

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Nemám rád filmy Marie Poledňákovej. Nepáči sa mi je režisérsky rukopis a nemám zmysel pre jej druh humoru. A všimol som si, že s každým ďalším titulom, pod ktorým je podpísaná ide kvalita krôčik po krôčiku nenápadne dole. Ak bude tento trend u nej takto pokračovať ďalej, a ja som presvedčený, že bude, tak to skončí až v odpade. Koncom sedemdesiatych rokov minulého storočia však natočila dve rodinné komédie, ktorým predsa len môžem s čistým svedomím dať tri hviezdičky. Jednou z nich je snímok z roku 1978 „Jak dostat tatínka do polepšovny“. *** ()

Šakal 

všechny recenze uživatele

Tento způsob dovolené a prázdnin, zdá se mi poněkud.....ŠŤASTNÝ a jediný „ ten pravý „ . Na kombinaci malého Kolomba (alias Tomáše Holého), horolezce každým coulem a správného chlapa a otce jak má být, Františka Němce, krásné ženské „do nepohody“ Jany Preissové, nádherných Prachovských skal v Českém ráji a jako bonus děda Josef Karlík ( pardon Herodes :o), JÁ nikdy nedám dopustit. Jeden z těch mála případů, kdy pokračování předčí svého předchůdce. Pro tuto kombinaci já měl, mám a budu mít vždy slabost. Ptáte se, jak jsem na to přišel, či zda mi to někdo poradil? Dovolím si vypůjčit slova malého Tomáše Holého....na to jsem přišel sám :o) Aby ne, když značnou část každých prázdnin mého dětství jsem prožíval podobné vylomeniny a odnášela to vždy moje ( zesnulá ) babča. Ještě teď, když si na to po těch letech vzpomenu, neubráním se záchvatům smíchu. Jj, bylo to krásné dětství, stejně jako tento pohodový snímek Marie Poledňákové. Chce se téměř dodat, velká škoda, že nezůstalo pouze u tohoto a Marie se „ na stará kolena „ rozhodla krotit krokodýly a nepomůže jí ani skutečnost, že líbá jako bůh...p.s. my tři pojedeme na kolech?... to jsem Ti ještě neřek :o) Co dodat, myslím, že více není potřeba.... ()

Reklama

progression 

všechny recenze uživatele

Volné pokračování legendární TV komedie "Jak vytrhnout velrybě stoličku" se ze zimních Krkonoš přemístilo do letních Prachovských skal do okolí rybníku Věžák. Hlavní představitelé zestárli opravdu jen málo, přibyl děda ve výborném pojetí Josefa Karlíka. Nespočet situací humorných i vážnějších a všemu opět "kraluje" ohromně bezprostřední malý Vašek v neodolatelném podání Tomáše Holého. Je opravdu ohromná škoda, že herecký i životní příběh Tomáše Holého skončil tak záhy, a že nám nemohl předvést daleko více ze svého nesporného talentu. ()

gabin(a) 

všechny recenze uživatele

Ještě lepší než "stolička". Krásné prostředí a především vynikající Josef Karlík! Nervozita maminky je tu už pochopitelnější, kdyby mi dítě lozilo po skalách, taky bych byla nervés. A samozřejmě neodolatelný Tomáš Holý. Už jsem psala v jednom komentáři, že věta o jeho genialitě by se mohla nakopírovat do všech hodnocení... ()

lennyd 

všechny recenze uživatele

Vašek (Tomáš), s maminkou (Jana Preissová) a tátou (František Němec) se chystají na první rodinnou dovolenou. Maminka by sice někam k vodě, ale aktivní Luboš vymyslí dovolenou na kolech - a kam jinam než za svým otcem, Vaškovým dědou. Vašek je existencí dědy překvapen, ale ne tolik, jako děda tím, že má osmiletého vnuka... Druhé pokračování je o maličký chloupeček horší, než první díl - sice příběh jako takový mne docela bavil (trochu mi připomínal Svěrákovu Na samotě u lesa), ale trochu moc mne iritovaly vedlejší postavy (Nárožný, Sobota, Poloczek), které zbytečně do zajímavého filmu vkládali infantilní vtipy. Nebýt tohoto, nechat jen samotný příběh a hlavní postavy, tak bych klidně i hvězdu přihodil - ale tohle byl krok vedle. I když - jak jsem viděl novější Poledňákové filmy - tak na podobně infantilních postavách bohužel své pozdější filmy staví ... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (41)

  • Počas nakrúcania filmu režisérka Marie Poledňáková prechladla a ochorela na angínu. Nemohla si dovoliť zostať v posteli, a tak točila s horúčkou. Keď bola chorá, nešlo to ani Tomášovi Holému (Vašek) a na projekcii denných prác sa to potvrdilo, scény sa museli pretočiť. (Zdroj: casprezeny.sk) (Raccoon.city)
  • Ve scéně, kdy Vašek (Tomáš Holý) mamince (Jana Preissová) poprvé představí Beníka,je za dveřmi pokoje (a jeho zády) vidět šicí stroj Veritas z NDR ve tmavé verzi stolku. (Brtniik)
  • Když Anna (Jana Preissová) vychází z obchodu, tak volá na dědu: „Dědo, neviděl jste kluky? Ráno jsem je poslala pro kvasnice a oni ještě nebyli ani v krámu.“ Avšak když najde Vaška (Tomáš Holý) s Lubošem (František Němec) na skále, tak jsou u kol plné košíky i s nákupem. (Fary)

Související novinky

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

Zemřela režisérka Marie Poledňáková

08.11.2022

Ve věku jednaosmdesáti let v úterý v dopoledních hodinách zemřela česká scenáristka a režisérka Marie Poledňáková, autorka populárních rodinných komedií včetně dodnes extrémně oblíbené „české komedie… (více)

František Peterka 1922 - 2016

František Peterka 1922 - 2016

25.11.2016

Ve věku 94 let zemřel herec František Peterka. Narodil se do rodiny bankovního úředníka a modistky. Narozdíl od svých kolegů, kteří museli v rodině bojovat o své místo na divadelních prknech, u něj… (více)

Reklama

Reklama