Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

V městečku Lucky Town se před časem usadil malý chudý cirkus, v němž účinkují pouze čtyři akrobaté. Ti však dokážou pravé divy, a proto si je místní lidé velmi oblíbili a nedají na ně dopustit. A právě mezi tyto hvězdy manéže jednoho dne vpadne Cat Stevens, který se snaží uprchnout Finchovi, největšímu grázlovi v okolí, a jeho mužům. Cirkusáci raněného muže ukryjí ve svém karavanu a ochrání ho před pronásledovateli. Tím se však zapletou se do nebezpečné hry s Finchovými zabijáky. A jejich odveta a na sebe nenechá dlouho čekat. Zákeřně zavraždí nejmladšího z akrobatů, jenž náhodou zůstane na okamžik sám. Cat, který se jakž takž zotaví, proto Hutchovi navrhne, že mu na oplátku pomůže dostat Finche. Spolu se šerifem pak nastraží na všechny lotry důmyslnou léčku. Ovšem ještě dříve, než zločinci skončí za mřížemi, dostanou od Cata a Hutche pořádně za vyučenou... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (75)

nevermore 

všechny recenze uživatele

Závěrečný třetí díl je hrozá nuda. Příliš mnoho kladných postav a cirkusácké prostředí zastře soustředění na hlavní dva borce. A ono to pak nefunguje. První půlka jen o zraněném blonďákovi a Bud až v druhé půlce. Boot Hill je nějakej špatnej prostě. Jo a není to vůbec vtipný... Teda ne že by si to hrálo na komedii a povedlo se, ona to komedie nemá být. Záměrně. ()

lykan9 

všechny recenze uživatele

Oproti předchozím dvěma filmům je Boot Hill opravdu slabota. Já sám dávám hodně slabé čtyři hvězdy, a to je hlavně z nostalgického důvodu. Ne že by byl příběh špatný a nebo, že by herci nějak zklamali, ale zvolená hudba, byla tentokrát velkým šlápnutím vedle. Hudba byla totiž tak protivná, že se to místy nedalo až vydržet a tím byl zkažen celkový dojem z filmu. ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Dva chlápci z Tenkrát na západě, Terence a chvilku i Bud se ocitají v naprosto přesvědčivém westernu. Na rozdíl od gouryelly, který film evidentně neviděl, jsem zde nezaznamenala prakticky nic typického z filmů S+H. Vyjma kratičké závěrečné bitky se spíše střílí a výjimečně teče i celkem dost krve, především z Terence. A musím se zmínit o hudbě, je naprosto neortodoxní, a proto možná ne každému vyhovuje. Já jsme z ní nadšena. Ta jazzová basa před závěrečným střeleckým soubojem je naprosto geniální. A výběr hudebního stylu k finální rvačce je také zajímavý. ()

kkarx 

všechny recenze uživatele

Boot hill budí velké kontroverze i mezi zarytými fanoušky italského westernu. Někteří říkají, že to je nejlepší Colizziho western, ale naprostá většina se příklání k tomu, že je naopak zdaleka jeho nejhorší, ba co víc, že to je dokonce jeden z nejhorších spaghetti westernů vůbec. Já ten film osobně už od mala nenáviděl. Nesnáším cirkusy a Boot hill je víc náhled do cirkusového prostředí, než western. Odpuzující je kromě cirkusových eskapád i přiléhavě odporný cirkusový sountrack. Nedá se to poslouchat a dříve jsem mačkal na ovladači rychle tlačítko mute. Necirkusové skladby nejsou sice tolik špatné, ale stejně jako v "Bůh odpouští, já ne!" svoji monstrozitou víc než aby obraz vhodně doplňovaly, tak ho spíše přebíjí. Co se týče příběhu, tak ten působí hodně zmateným dojmem, i když je v podstatě úplně triviální. Je skoro nepochopitelné, jak se dá špatně napsaným scénářem udělat z jednoduchého složité. Vše dohromady vyvolává nepříjemně dusivou hnusnou atmosféru. Závěrečná přestřelka v noci je jako vždy otravná. Není nic vidět a je to nuda. Film nemá ani silného záporáka, jenom bandu anonymních pistolníků. Přitom nemůžu Collizimu upřít jisté schopnosti. Především měl skvělé oko pro scénu, takže některé záběry vypadají výborně... Jenom to ovšem dobrý film nikdy neudělalo. Hill a Spencer byli v dětství moji oblíbení komici a tohle je jediný film, který s nimi vyloženě nesnáším. Když s nimi vážný western, pak Colliziho prvotinu "Bůh odpouští, já ne!". Ten trpí přepáleným soundtrackem, nicméně z celé trilogie nepochyně drží nejvíce pohromadě. // Krkolomný je překlad názvu filmu do češtiny, se kterým si překladatel nevěděl rady a přeložil ho doslovně jako Kopec bot. Mnohem výstižnější a přesnější překlad by zněl např. Hřbitov pistolníků. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Tak tohle je film s Budem Spencerem a Terencem Hillem, který mě zatím bavil ze všech nejméně. Je to western, ale takový western celkem plochý, přímočarý, který se až zbytečně nemůže rozhodnout, jestli se bude brát příliš vážně, anebo jestli bude komedií. Asi by se mi to líbilo i víc, kdyby se těch komických prvků v tomhle filmu úplně zbavili. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (4)

  • Natáčení probíhalo ve španělské Andalusii na místech: Desierto de Tabernas a ve studiích Fort Bravo Cinema Studios / Texas Hollywood a Mini Hollywood v Tabernas. Dále se natáčelo ve studiích v Římě: Dino De Laurentiis Cinematografica Studios a Elios Film. (noelcoward73)
  • Woody Strode (Thomas) získal za 10týdenní natáčení 75 000 amerických dolarů, což je velký skok oproti filmu Profesionálové (1966), kde si vydělal za týden jen 1 000 dolarů. (noelcoward73)

Reklama

Reklama