Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Pistolník Líný Joe alias Pravá ruka ďábla se potuluje Divokým západem se stejnou cílevědomostí jako kutálející se křoví. Jednoho dne ho vítr zavane přes poušť až do městečka s velice nevrlým šerifem, ve skutečnosti zlodějem koní Bambinem přezdívaným Levá ruka ďábla. Bambino není z příjezdu svého bratra vůbec nadšený. Celkem dobře totiž tuší, že Joe dokáže během chvíle převrátit celé městečko vzhůru nohama a zhatit tak jeho plán na krádež stáda plnokrevníků, které se pase hned za městem. Koně ovšem patří nebezpečnému majoru Harrimanovi, a když Joe slíbí, že bratrovi s krádeží pomůže, stává se šerifovým zástupcem. Jen Bambinovi opomene zmínit, že nový plán zahrnuje záchranu nedaleké osady před majorovými muži i mexickými bandity. A když do městečka přijede pravý šerif, strhne se teprve mela. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

Trailer 2

Recenze (270)

RHK 

všechny recenze uživatele

Italská westernová komedie se Spencerem a Hillem v roli dvou bratrů s ďábelsky rychlými kolty a pěstmi. Děsivě otrhaný a zaprášený Hill hraje toho zábavnějšího a kupodivu aktivnějšího z nich - v českém překladu sice Líného Joea, v originále Joe Trinita. Ten se stane pomocníkem svého bratříčka falešného šerifa Bambina, který vyniká hlavně silnými údery paží. Dojem udělají i na terorizované quakerské farmáře. Na tuto hereckou dvojici ničím nepřekvapující a nevybočující průměr se spoustou hluchých míst, snad jedině fazolí snědli o trochu více než obvykle... Trailer: http://www.youtube.com/watch?v=fkZQ5iXSMs8 ()

pjotr76 

všechny recenze uživatele

Trochu se mi tahle dvojka a její filmy v tý změti buum, prásk, - neuvěřitelnej mlátiček, pletou. Takže nevím o čem, že přesně byla pravá a levá ruka ďábla, ale asi to není podstatné. Důležitý je, aby bylo tak deset chlapíků, hodně hubenejch a hodně malejch a ty nabíhali na kladivo Buda Spencera a sem tam na facku Terence Hilla, no a do toho jedna stejná váhová kategorie Buda...ale která stejně tu hlavičku a kladivo dostane. Primitivní sranda...ale jsem i primitiv. ()

Reklama

špaček421 

všechny recenze uživatele

Moje nejoblíbenější Spencer-Hillovka. Příběh není ještě ve stylu "lumpárna, kvůli které se S+H zase porvou", je tu příběh, který by se neztratil ve vážnějším westernu (vlastně jsou to obšlehlý Django a Sedm statečných - přičemž oba filmy vycházejí z Kurosawy), ale úplně jinak řešený, takže místo přestřelek je tu obrovská rvačka na konci, která je propracovanější a akčnější, než spousta westernových přestřelek. Spousta hlášek: "Víš, Bambino..." "Neříkej mi Bambino!" "A jak ti mám říkat?" "Neříkej mi nijak! i kdyby ses topil!"Hlavní záporák má celkem dost prostoru a je správně slizký. A ta písnička je úžasná. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Naprostá westernová klasika, kde není nouze o nadhled, pravé westernové bitky (ta závěrečná byla snad největší v celé westernové historii), přestřelené přestřelky, ba ani o půvabné Mormonky (takové MILFky už v dnešních filmech nenajdete - za ty rozhodně stálo obrátit městečko vzhůru nohama). Děj je opravdu zajímavě napsaný a nenajdete zde moc slabých pasáží. Velmi příjemná oddechovka. Jeden z nejlepších, ne-li rovnou nejlepší western s touto váhově nevyváženou, tentokrát dokonce bratrskou, dvojicí. [80 %] ()

Paldiny 

všechny recenze uživatele

Pravá a ľavá ruka diabla mala v mojom prípade iba tú smolu, že prišla až po pokračovaní. Po Malom unavenom Joeovi, na ktorého jednoducho nemohla stačiť rýchlosťou, dôvtipom, hravosťou. Ani tu však nechýbali im tak typické gagy, facky - plesky a záverečné rošambo, aké nemalo ďaleko od grotesky. Škoda len toho ležérneho tempa medzi tým, väčšia priamočiarosť by filmu isto prospela. Takto to tvorcovia hrali ešte na dve strany a poriadne ani na jednu. ()

Galerie (40)

Zajímavosti (17)

  • V jedné scéně je možné vidět Joeho Trinita (Terence Hill) s malým dítětem držící další dítě. Dítě, které drží, je ve skutečnosti jeho syn. (chleba24)
  • V závěrečné bitce jde do útoku 12 jezdců, v dalším záběru jich je více a když se bijí, je jich už přibližně 50. (chleba24)

Reklama

Reklama