Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Bud Spencer a Terence Hill v boji s nebezpečnými pistolníky a falešnými hráči... O velkých penězích a účinných intrikách, o dvou přátelích, kteří lehkovážně pozbyli a s velkou námahou nabyli zpět své bohatství, o mužích, kteří dokáží nebezpečně dobře zacházet s pistolí, a o jiných, kteří se vyznají ve falešných hrách. O tom všem a ještě o mnohém jiném vypráví s nadsázkou a trochou ironie film z Divokého západu, který v roce 1968 natočil režisér Giuseppe Colizzi. Role nerozlučných kamarádů, jež se snaží dostat ke svým penězům, Colizzi svěřil populární herecké dvojici Bud Spencer a Terence Hill. Jejich společníkem se v roli mazaného Cacopoulose stal Eli Wallach, představitel obávaného Calvery ze slavného filmu Sedm statečných. Dobrodružná cesta za zlodějem je provázená pro tento žánr typickými potyčkami a rvačkami, které vrcholí velkolepou bitkou v kasinu. Film patří do série populárních italských westernových komedií, nazývaných též spaghetti-westerny. (Česká televize)

(více)

Recenze (111)

sud 

všechny recenze uživatele

V některých scénách již značně odlehčenější, než Bůh odpouští, já ne!, přesto stále čistokrevný spaghetti western, kde hrají prim přestřelky před pěstními souboji. Terence Hill je stále víc za drsňáka, než Bud Spencer jako jeho trošku jednodušší parťák - silák a Eli Wallach si svou polozápornou polokomediální roli očividně užívá. 85%. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

Terence Hiull a Bud Spencer na divokém západě. Oba jsou šikézně oblečený a sekunduje jim velká spousta známých herců, kteří jsou skoro nedílnou součástí příběhů této dvojice. CITÁT - Vytřepu z něj nějaký drobný, ať máme něco do důchodu........ Westernová komedie, kde nejde vůbec o peníze, ale o čest. Nebo obráceně? Jednomu je to jedno, druhý zuří. CITÁT - Můj děda vždycky říkával........ Musím však přiznat, že na můj vkus je tam moc mrtvol. Masakr okolo 56 minuty mi v dnešní době do příběhu nesedí, ikdyž tenkrát jsem se určitě mohl potrhat smíchy. Povedený hudební doprovod jen podkresluje kostru samotného příběhu. Příběh je jednoduchý a velmi povedený. Ale má to své mouchy, něco je zbytečné a něco i lehce nudné. CITÁT - Tohle mi něco připomíná....... ()

Reklama

Tony.cs 

všechny recenze uživatele

Pokračování filmu Bůh odpouští, já ne! Tentokrát se Terence Hill a Bud Spencer vydávají hledat hned ze začátku Billova spolupracovníka, od kterého dostával tipy. Najdou ho a ten na ně pošle toho nejsympatičtějšího záporáka jakého kdy western viděl, Eli Wallacha. Vtipné, zábavné, ale pořád docela hutný western ()

JoSte 

všechny recenze uživatele

Druhý díl úvodní trilogie legendárního dua Spencer & Hill. Příběh i chemie postav fungují už o poznání lépe. Eli Wallach a natáčení v angličtině byly zřejmě sázkou na jistotu. Dokonce se  ve rvačce mihne i budoucí neodmyslitelný souputník Riccardo Pizzuti, jehož signature movem se v pozdějších společných filmech stane plivání zubů. ()

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Pouhý rok uplynul od uvedení spaghetti westernu ´Bůh odpouští, já ne!´, kde se oficiálně poprvé blýskla dvojice Spencer a Hill, když se v kinech objevilo volné pokračování pod názvem ´Trumfové eso´. Drsné motivy a dlouhé dramatické scény typické pro spaghetti western samozřejmě zůstaly, nakonec, druhá polovina 60. let byla pro tento žánr velice příznivá, takže není divu, což může potvrdit i Clint Eastwood či Franco Nero, ale co se týče charakterů postav hlavní dvojky, byl ucelený směr, kterého se už oba představitelé striktně drželi a později komediálně zdokonalili. Dějová linka je oproti předchozímu snímku daleko jednodušší, avšak stále zpracovaná žánrově zcela skvostně. Plno hlášek a jasný dějový směr je zárukou skvělé spaghetti westernové podívané. ()

Galerie (39)

Zajímavosti (2)

  • Československá kinopremiéra proběhla s velkým zpožděním až koncem roku 1983 a televizní teprve v létě 1986. (charles3)
  • Natáčení probíhalo ve Španělsku. (Terva)

Reklama

Reklama