Reklama

Reklama

Nejsmrtelnější kořist

(festivalový název)
  • USA Deadliest Prey
Trailer

Obsahy(1)

Plukovník Hogan je naživu a po osmadvaceti letech strávených ve vězení je propuštěn na čestné slovo. Jediné, na co teď myslí, je pomsta. Proto znovu dává dohromady skupinu žoldáků s cílem unést a zabít Mika Dantona. Za podpory internetové společnosti, která vysílá záběry z lovu po celém světě, se Hoganovi únos podaří a z Dantona se opět stává smrtelná kořist. Lov může začít. (POciSEM)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (32)

Quint 

všechny recenze uživatele

Zčásti pokračování, zčásti „důchodcovský“ remake šíleného béčkového nářezu Deadly Prey, který se díky svým úžasně neohrabaným akčním scénám a křečovitému rádobytvďáctví stal trashovým kultem. Fanoušky potěší, že původní herci se i na stará kolena vracejí do svých původních rolí, aby si spolu s režisérem Davidem Priorem téměř po 30 letech znovu zablbli jako zamlada. Pohybově už nejsou nejzdatnější (před létajícími kulkami už se ani nesnaží uhýbat), ale pořád to mají na háku. Ted Prior sice už neběhá po lese jen v džínových šortkách, ale typické osmdesátkové homoerotické podtóny tu rozhodně nechybějí. Sexuální napětí mezi hlavním hrdinou a hlavním padouchem ostatně přímo zmiňuje padouchova sexy asistentka („Někdy mám pocit, že by sis to radši rozdal s ním než se mnou“ – „Možná máš pravdu“). David Prior si za ta léta udržel mladistvou živelnost a neznalost základních režijních technik, jako je např. pravidlo osy (takže postavy, které spolu mluví nebo po sobě střílejí, se občas dívají na opačnou stranu, než mají). Skalním fanouškům tedy stále dopřává to, co od něj čekají. Kouzlo originálu (prkenné herectví, stupidní dialogy a absurdní zvraty) je tu stále cítit. Prior se vedle toho snaží zapůsobit také na dnešní publikum, což je u rebootů zvykem. Ve filmu tak hrají velkou roli internet, hackeři a nerdi, kteří mluví dnešním teenagerským slangem. Ale kdo ví, kolik nových, osmdesátkami nepolíbených diváků si tím získá (a jestli současní milovníci špatných filmů nedají přednost spíš něčemu extrémně megaujetému jako je Sharknado). Film byl točený na digitál a je v něm spousta špatných CGI triků, díky čemuž působí ve srovnání s jedničkou poněkud sterilně. Pořád jde ale o čistou oldchoolovou akci, která se ničím nezdržuje, s ničím se nemaže a pobaví svojí přehnaností, svalnatými řečmi a suchými hláškami. Bavil jsem se u ní stokrát víc než u nového Kickboxera. ()

Xeelee 

všechny recenze uživatele

[FOD 2015] Prior to dokázal! Natočil hybrid mezi remakem a pokračováním Smrtelné kořisti naprosto stejně blbě jako před 26 lety. Tentokrát schválně. A je to stejně zábavný i když film nedabuje Jirka Pomeje. Na projekci nám to ale víc než bohatě vynahradila šestice naživo dabující na pódiu. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Čekání na nejtrashovitější trash Nejsmrtelnější kořist bylo kurevsky dlouhý, ale vyplatilo se. Netrpělivě jsem očekával jak to dopadne a nyní můžu směle konstatovat, že Prior to dokázal! Ano už je tomu tak. Nikdy bych nevěřil, že se dočkáme pokračování tohoto kultu po téměř 30 letech, navíc je to celé pojaté naprosto geniálním způsobem a to sice, že film je v podstatě remake původního filmu a pokračování v jednom což znamená, že tu hrají stejní herci někdy postavy které se jmenují jinak nebo jsou někdo jiný, ale v podstatě hrají to samé co v originále. Režisér prostě spoléhá na to, že ať už to sleduje kdokoliv, tak je fanouškem původního filmu a ví přesně o čem to bude. Tohle je prostě ultimátní pocta se vším všudy a je třeba to ocenit o to víc, že v době vzniku prvního filmu (i když i ten už byl něco extra) prostě nebyla o podobné extrémně zábavné amatérské céčka nouze, zatím co dneska je něco podobného skutečný unikát a rarita. A svým způsobem to působí ještě amatérštějším dojmem než originál. Jinak Danton trochu zestárnul, ale je pořád stejně nekompromisním masakrátorem možná ještě o něco větším co tu má všechno těžce na háku a neschopné protivníky tu likviduje doslova z prstem v nose. No co bych dodával Prior prostě nadělil nehoráznej dárek všem hardcore fandům prvního filmu a já nevidím jinou možnost než tento unikát švihnout do své topky. Jo a taky musím konstatovat, že jsem se teda pravda se značným zpožděním dočkal filmu roku 2013! Třeba mě mějte za blázna, ale prostě je to tak a pro všechny co by se to odvážili zpochybnit mám jednoduchý vzkaz : MOC KECÁTE!!!!!100% ()

oveckaoa 

všechny recenze uživatele

Tohle je strašná sračka na druhou stranu je to tak blbé až je to vtipné. Od začátku do konce je to stupidní a chvílemi člověku přijde, že ani ti herci samí neví co tam říkaly ukázka třeba na začátku je řečeno, že Hogan seděl 28 let poté co mluví s Dantonem řekne, že seděl 27 let a pak jak Danton posílá vzkaz po jednom vojákovi říká, že 25 let :-). O ději a chybách v filmu nemluvě tak, že zde máme vojáky co jdou lesem a naráz se z ničeho nic objeví za něma Danton a zabije je (to neměly žádné periférní vidění, že ho neviděly?) pak tu máme skupinu hackerů, kteří jako jediní zjistí kde se to vysílá a místo, aby zavolaly třeba policii tak mu jdou pomoct (neozbrojení a co jako čekaly, že se stane?). Z filmařského hlediska odpad z humorného 4 hvězdy jelikož jsem se zasmál (top hláška Zabil jsem více lidí než rakovina) ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

No ty bláho až do včerejška jsem neměl ani tušení, že bylo natočeno pokračování Smrtelné kořisti – takže coby „milovník“ této staré „masakrozní“ podívané, jsem si ho samozřejmě nesměl nechat ujít. Jasně, počítal jsem s tím, že hlavní hrdina už nebude asi v tak skvělé formě jako kdysi, ale tohle byla teda vážně síla. Bohužel mě s tímto pokračováním nepojí už žádné nostalgické vzpomínky, jako tomu bylo u originálu, takže tady se moc slov chvály nedočkáte. Nebyl jsem vyloženě zklamán, ale očekávání bylo rozhodně větší. David A. Prior „kopíroval“ sám sebe v mnoha scénách, ale tentokrát to natočil o hodně slabším způsobem. Spíš mi to přišlo jako parodie na sebe samého. Ted Prior nám zestárl – s tím se nedalo bohužel nic dělat, ale pořád patřil k tomu lepšímu, co nám zde bylo nabídnuto. To David Campbell a Fritz Matthews vypadali vyloženě hrozně – co ale taky chtít po „skoro důchodcích“. Všechno ale vypadalo až moc amatérsky natočené a několikrát jsem se přistihl, že jsem měl prostě sto chutí to vypnout. Akční choreografie chabá, stejně jako atmosféra či herecké výkony – no byl jsem rozhodnutý tomu prostě hodit maximálně 2*. Nicméně konec mi spravil alespoň částečně náladu a tak za tuto krvavou tečku dám o jednu navíc – Ano, jsem nejspíš blázen a zbytečně nadhodnocuji, ale když já se na to tak těšil a ten záběr na „kraťásky z původního filmu“ ve skříni se zbraněmi – to mě úplně odbouralo, ach ta nostalgie…Hodně slabých a nadhodnocených 50% ()

Galerie (69)

Zajímavosti (5)

  • Ve filmu byla použita z prvního dílu, shoduje se i závěrečná píseň. Proto jsou u filmu uvedení i původní tři hudební skladatelé, přestože se na tomto pokračování nijak nepodíleli. (LION-MR.T)
  • Herec Fritz Matthews si zahrál již v původním filmu o 23 let dříve. Spjaty jsou i jednolivé postavy, které si zahrál - tentokrát hraje Thornton, bratra postavy, kterou ztvárnil ve starším snímku. (LION-MR.T)

Reklama

Reklama