Reklama

Reklama

Železný Schwarzenegger

  • USA Pumping Iron
Trailer

V roce 1977 si nezávislý dokument posvítil na svět kulturistiky. Film se stal kasovním trhákem a vzbudil mezinárodní senzaci. Odstartoval kariéru jednoho budoucího multimilionáře a navždy změnil svět bodybuildingu a tělesného cvičení obecně. V hlavní roli zazářil pětinásobný držitel titulu Mr.Olympia Arnold Schwarzenegger. Dokument doprovází tohoto osmadvacetiletého kulturistu na cestě za jeho 6. titulem. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (345)

castor 

všechny recenze uživatele

Arnold je ve světě akčního filmu stejný držák jako Jaromír Jágr na zaoceánském ledě. Oba ve svém oboru zaznamenali nejrůznější změny a tlaky, vyrovnali se s různými trendy i moderním „stylem hry“. A oba dodnes dokonale baví a fascinují své publikum. Arnold je osobnost. Má úsměvná gesta, vytříbený smysl pro humor, sebejisté vystupování, desítky rolí, za které by jiní herci zabíjeli. Ale před všemi těmi „I´ll be back“ nebo „Došla ti pára, Bennette?“ byl sakra důležitý díl Arnoldova života: sportovní, kulturistický, znovu sakra úspěšný. A tady je nám nabídnutý na zlatém podnose, vtipně, svižně, zajímavě, takže stačí sednout před televizi a sledovat chlapíky (samozřejmě zveličuji), kterak se obdivně prohlíží v zrcadle. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

dost povrchní náhled do příprav kulturistů a kulturistických soutěží, ze kterého se paradoxně nedozvíte moc o Arnoldovi ani o bodybuildingu.. jenže Arnie je sympaťák, na ty vyrýsovaný chlapy se prostě dobře dívá a celkově je Pumping Iron od začátku do konce zkrátka zatraceně zábavná podívaná.. takže silné 4* ()

Reklama

Herr_Flick 

všechny recenze uživatele

Přesto, že kulturistika je dnes definována úplně jinak, není bodybuilder, který by tuto bibli alespoň tucetkrát neviděl. A nejen pro ně je to nádherný dokument. Je nádherné vidět, jak moc úsilí stojí za úspěchem, jak malý rozdíl mezi vrcholem a druhým zapříčiní diametrálně odlišný osud. Problém zde budou mít jedinci, kteří vidí kulturisty jenom jako napíchané agresivní blbce (pravda, sypali, sypou, sypat budou). Ale to je každého věc, Lou 4ever ()

BoPo 

všechny recenze uživatele

Pohľad na to ako vznikajú monštrá. Každodenný tvrdý tréning prinášajúci bolesť a len tým najlepším slávu a obdiv. Arnold Schwarzenegger dosiahol kulturistický vrchol a následne aj ten filmový. Dokument však pre mňa nepriniesol nič extra. Snáď len to, že psychická kondícia je najdôležitejšia aj v tomto čisto fyzickom odvetví. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Další výborný dokument, který jsem v poslední době viděl. Není to tak silné jako třeba dokument o Kutu Cobainovi, respektive nikoli tak novátorské z hlediska formy, ale stejně je to výtečné nahlédnutí do pozadí soutěže Mr. Olympia, které se v roce 1975 opět účastnil Arnold Schwarzenegger. Není to ale jen o něm, což se mi na dokumentu líbí. Lou Ferrigno nebo Franco Columbu dostávají také dostatek prostoru. ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Filmem se krátce mihne Arnoldův kulturistický mentor Joe Weider, jak aranžuje Arnolda a pár krásek v bikinách při fotografování. (lekr)
  • Arnold Schwarzenegger během snídaně s rodinou Ferrignových říká, že Lou na soutěž moc myslí a s takovou ji nikdy nevyhraje. Měl pravdu, Lou Ferrigno Mr. Olympia nikdy nevyhrál. (Her0.89)

Reklama

Reklama