Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 3
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (146)

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Přátelské městečko, v němž největším prohřeškem bývá drobná krádež, rozvrátí brutální smrt malého chlapce..Pravděpodobně zcela tuctový námět, ale v naprosto neobyčejném a nevšedním hábitu. Zpočátku jsem nebyla příliš přesvědčená - pilot si mne nedokázal stoprocentně získat. V další epizodě si mě ale Broadchurch rychle omotal kolem prstu; s rodiči jsem prožívala hluboký žal, s Tennantem a Colman jsem napjatě odhalovala třinácté komnaty všech obyvatel městečka a zároveň se těšila z překrásné britské krajiny a dokonalé hudby, která perfektně dokreslovala atmosféru. Tak vydařený a přesto deprimující soundtrack jsem neslyšela již věky. Přes zdánlivě ohraný příběh se jedná opravdu o nevšední podívanou s výborně vykreslenými charaktery a neskutečně depresivním nádechem. U každého dílu mi ukápla nějaká ta slza. Originalitu projektu dokazuje i druhá série, ve které se neřeší nová vražda, ale navazuje se tam, kde příběh "skončil". Fanoušci nechtěli z Broadchurch druhý Midsomer, což chápu, na druhou stranu Broadchurch ztratil svoji napínavou a unikátní atmosféru a nahradilo jej typické soudní drama. Nejsem fanouškem soudních sporů, tudíž se pravděpodobně od toho odvíjí mé zklamání. Z další řady jsem skeptická, ale nechám se překvapit. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct,že kdybych seriál hodnotil jako kriminálku,vyšel by mi slabší průměr,ale jako psychologické drama funguje výborně.Až mě zarazilo,jakou parádně hustou atmosféru se podařilo vybudovat na dokonale zvládnuté psychologii jednotlivých postav.Navíc se podařilo zajímavě obsadit vyšetřovatelský tandem,zvlášť David Tennant podává přesvědčivý výkon a po většinu času se daří držet na uzdě i přehnanou hru na city,až v samotném závěru se tvůrcům situace vymkne z rukou,jednu chvíli jsem se lekl,že se Sauron opět rozhodl k útoku na Minas Tirith.Druhá série mě příjemně překvapila,čekal jsem,že se budou řešit další vraždy a vznikne tak konkurence k Midsomeru,namísto toho se příběh dělí do dvou rovin,první se zabývá soudním řízením s vrahem Dannyho a druhá konečně vysvětluje,co se stalo v Sandbrooku.Druhá řada mi připadá lépe zvládnutá než řada první,více prostoru dostává i postava Ellie Miller,což rozhodně není na škodu. ()

Reklama

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Pochmurně krásný, krásně depresivní seriál, ve kterém pátráte po vrahovi jedenáctiletého chlapce a zároveň sledujete rodinu, které se to neštěstí přihodilo. Podle mého nadprůměrný počin, kde sice nechybí známá klišé- napjatost vztahů mezi vedoucím detektivem Alecem Hardym (skvělý David Tennant) a detektivkou Ellie Millerovou (Olivia Colman), a.. více nemůžu zmínit, protože bych spoilerovala. Každopádně tato klišé vás neodvedou od dějové linky a od všech lidí v malém městečku na pobřeží, z nichž každý mohl Dannyho zabít. Více asi netřeba psát, každý díl jsem si vychutnala, těšila jsem na pokračování a zároveň se obávala, jak to skončí, protože.. může to skončit vůbec dobře, když víte, že odhalení identity vraha ublíží dalším lidem?________ Editace po druhé řadě- nesnáším právníky! Pokračování přináší soudní nádech + návrat k Hardymu předešlému případu v Sandbrooku. Díky tomu je děj obohacen o několik postav a shodou okolností mých oblíbených herců- Eve Myles a Jamese D'Arcyho. Opět precizně natočené drama, ale už o něčem jiném, než byla řada první. ()

emma53 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Příjemná a pohodová krimi série se sympatickou, velmi dobře vybranou ústřední dvojicí, která pátrá po vrahovi Dannyho a kde se stává podezřelým téměř každý z místní komunity. Výborná Olivia Colman, kterou znám už z jiného filmu, kde byla taky skvělá a vynikající David Tennant, který zraje jak víno a o kterém jsem vůbec nepochybovala. Kdo ho jako herce nezná to může dost těžko posoudit, ale třeba v seriálu Single Father předvedl, jakým je dobrým hercem a už se těším na jeho další počin. Co se tvůrcům povedlo, bylo i to, že všechny důležitější osoby z Broadchurch, které se nějakým způsobem ocitli mezi podezřelými, byly moc dobře vykreslené a postupně vyplouvaly na povrch i jejich temnější stránky života. Závěr byl nad očekávání výborný i když ten tříminutový konec už tam nemusel být, ale jinak jsem byla spokojená a protože se Broadchurch stal mojí absolutní závislostí, tak si ho dám určitě na nějaký čas do topky. Jako velký bonus považuji i velmi příjemný vizuál a atmosféra vzájemné nedůvěry byla taky skvělá. A je to Anglie, pro tu mám slabost, to neodbourám, takže se už těším na druhou sérii. - Tak a spadla klapka za druhou sérií, kterou jsem popravdě ani neočekávala, ale zklamaná jsem rozhodně nebyla. Vyústění celé druhé série jsem nečekala až tak komplikované, ale budiž. Je zajímavé, že ani v tomhle případě mně nesednul ten závěrečný puntík u moře. Po herecké stránce jsem byla spokojená, ale přiznávám, že z dalšího pokračování jsem už trochu na rozpacích. Říká se, že v nejlepším se má přestat a tady by mně to pořekadlo asi sedlo. Moc velký dík metaleve za titulky:-) ()

Gogo333 

všechny recenze uživatele

Začal jsem na to koukat hlavně kvůli Tennantovi, ale po Špionech jsem tomu moc nevěřil. Naštěstí se z toho vyklubala povedená kriminálka se slušným obsazením. Záběry na krajinu a hudba jsou moc pěkné. Příběh je taky slušný, ale zdá se mi zbytečně natažený a klidně by místo těch 8 dilů mohlo být jen 6. Celkově jsem rád, že jsem tomu dal šanci a za mě 75% a zatím nejlepší britská novinka. Jinak seriál byl obnoven pro 2.sérii a jsem zvědav jestli se někdo vrátí z původní sestavy po tom konci. ()

Galerie (323)

Zajímavosti (12)

  • Mylně je seriál označován za remake dánského seriálu The Killing (od r. 2011). Scénář k Broadchurch ale jeho autor psal už od roku 2002, tedy nejméně 5 let před severským počinem. Scenarista Chris Chibnall však svůj nápad dokázal zrealizovat až o 10 let později. (jezurka42)
  • Broadchurch se stal v době uvedení "nejtweetovanějším" seriálem v UK. (Eluap)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama