Reklama

Reklama

Jak vycvičit draka 3

  • USA How to Train Your Dragon: The Hidden World (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Ostrov Blp je dračí ráj obývaný Vikingy, nebo vikinský ráj obývaný draky, jak se to vezme. Bývalí odvěcí nepřátelé tu žijí v záviděníhodné harmonii. Vládne jim mladý náčelník Škyťák, který miluje létání s okřídleným parťákem Bezzubkou. A miluje i svoji kamarádku Astrid, jen jí to ještě nestačil naplno říct. Paradoxně právě láska se stane předzvěstí mračen, která se nad Blpem začnou stahovat. Škyťák je v tom nevinně, může za to rozkošná bílá dračice Bleskoběska, jež doslova omráčí Bezzubku, který se pod jejím vlivem promění z obávaného Nočního běsu na nejistého puberťáka. Možná i proto včas ve vzduchu neucítí nebezpečí pro všechny draky, které se ke břehům ostrova blíží. Ve snaze najít pro ně nové útočiště se Škyťák a Astrid vydají pátrat po mýty opředeném Skrytém světu, v němž by se všichni draci mohli před touto hrozbou ukrýt. Najdou ho? A najdou ho včas? (CinemArt)

(více)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (338)

Remedy 

všechny recenze uživatele

Podobný romantický upgrade jako u třetí Doby ledové, bohužel mnohem méně vtipný. Završení celé dračí trilogie je jen trochu lepším průměrem na poli animovaného filmu. Navíc z pohledu emocí trojka hodně pokulhává za předchozími díly. Děti z toho ale budou bezpochyby nadšené, protože je tam pořád nejroztomilejší drak ever a sympaticky držkatá Rafana jako symbol vzdoru a rebelie snad proti úplně všemu. Přesto jsem si na začátku říkal, že tvůrci budou mít snad o něco více odvahy a přidají ve finálovém díle na větší osudovosti, případně podrobí hlavní postavy nějaké opravdu zásadní životní zkoušce či rozhodnutí. Přece jen jednička je už z roku 2010 a trochu jsem čekal, že tahle série bude chtít růst s divákem. Z téhle perspektivy se bohužel jedná o poměrně vlažné zakončení jinak bombastické série. První díl mám stále mezi deseti top animáky, dvojka mě pořád hodně baví, ale bez trojky v této podobě bych se v rámci série nejspíš obešel. ()

Jinny 

všechny recenze uživatele

70 % Lehkonohé, vizuálně krásné. Jako zakončení série je to plnohodnotný film, byť jediný vývoj u lidských postav vydíme u hlavního hrdiny. Hvězdou je tedy Bezzubka a jeho nová přítelkyně - bílá dračice je mimochodem neuvěřitelně roztomilá. Asi největší překvapení je ovšem to, že tvůrci si nenechali skoro žádná zadní dvířka pro pokračování a skončili předtím, než sérii zničí. ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $129miliónovTržby USA $160,799,505Tržby Celosvetovo $522,236,223 Tržby za predaj Blu-ray v USA $21,984,163Tržby za predaj DVD v USA $13,074,051║ Animácia hore, príbeh dole. Škoda, príbeh sa dosť podobá na druhý diel, zas tu máme lovca drakov, teraz pre zmenu vychudnutého albína. Ovládajúceho drakov chrliacich kyselinu a zasadeného na nočných besov. Tak Štikút sa musí mať na pozore. Príbeh už skoro nemá čím prekvapiť. Oživeným sa stáva len "romantická" linka medzi drakmi nočným a bielym besom. Tam to miestami fajn roztomilé, aj zábavné. Celkovo v zábavnosti to išlo trošku dole. Záver aspoň trocha dojme, určite sa s tým tvorcovia mohli viac vyhrať. 3D efekt u DreamWork stále na vrchole, dabing v pohode. /videl v kine 3D verziu: 80%/ ()

Adasin 

všechny recenze uživatele

Suverénně nejslabší díl série. Příběh nedojímá ani nešokuje (aspoň mě ne). Jasně, několikrát se rozloučíme, ale pak se zase setkáme jo, takže v klidu draci nikdy tak úplně neutečou. Aspoň přidali pár nových druhů, jenže ani o těch jsme se nic nedozvěděli. Ani tom skrytém světě, co vypadá jak dračí Pandora, jsme se v podstatě nic nedozvěděli, jen jsme se proletěli něčím, na čem si animátoři jistě dali spoustu práce. Podle mě zbytečně. Záporák škoda slov. Tuctový a skoro stejný jak z dvojky, i když jaký jiný cíl by záporák v téhle sérii mohl mít než ovládnutí světa, pomstu nebo vyhubení draků? Určitě by se dalo něco vymyslet, ale tvůrci si nejspíš řekli "ne, kašlem na to, prostě to nějak uzavřem." Jediné, co zůstalo při starém, je audiovizuál. Jenže draci mají navíc. 6/10 ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Příběh o chlapci co potká dívku a pak drakovi co potká dračici. Vcelku jednoduchý příběh pro děti, který nevyhnutelně končí dobře. I přes všechnu předvítalnost a klišé, ale hodnotím film spíše kladně. Jelikož je film hezky udělaný, drak je velice roztomilý a příběh dokáže v obecenstvu vzbudit emoce. Jen mi zde trochu chyběl nějaký ten vtip. Jsem ale toho názoru, že tvůrci měli zůstat u jedničky. 55-60% ()

Galerie (118)

Zajímavosti (10)

  • Původní scénář se studiu nelíbil, proto ho Dean DeBlois poupravil. Po úprávě film okamžitě dostal zelenou. Tato úprava také zapříčinila odklad premiéry. (Spinelion)

Související novinky

První významná filmová ocenění vyhlášena

První významná filmová ocenění vyhlášena

05.12.2019

První prosincové dny došlo k vyhlášení dvou ocenění a jelikož oba vyhrál stejný snímek, začíná tak velká spekulace o možném vítězi na Oscara. Před pár dny představil režisér Martin Scorsese na… (více)

Třetí drak letí k rekordním ziskům

Třetí drak letí k rekordním ziskům

25.02.2019

Třetí a závěrečný snímek trilogie Jak vycvičit draka o minulém víkendu konečně přistál v kinech a jak už je nyní jasné, bude z toho rekordní rozlučka. Jak vycvičit draka 3 totiž za víkend v Americe… (více)

Reklama

Reklama