Reklama

Reklama

Návštěvníci 3: Revoluce

  • Francie Les Visiteurs : La révolution (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Středověký rytíř Godefroy de Montmirail a jeho oddaný sluha Jacquouille jsou chyceni v labyrintu času, který je nakonec vyplivne do vzrušující doby epochálních dějinných změn a převratů. Do doby Velké francouzské revoluce. Kromě nepochopitelných pořádků musí oba čelit i svým potomkům. Extravagantní a zhýralí aristokraté v linii rytíře Godefroye to mají v revoluční době trošku nahnuté a potřebují se dostat z Francie pryč. Zatímco z pradětí sluhy Jacquouille La Fripouille jsou nadšení revolucionáři a mají v plánu zabavit jejich hrad i veškeré bohatství. Doba nevratných sociálních kotrmelců by zamotala hlavu leckomu a klasicky uspořádaná dvojka ze středověku „pán a kmán" to bude mít dvojnásobně těžké. Tolik situačních gagů, šílených situací, dialogů a hlášek už žádná jiná revoluce nezažije. A slavný tyran Robespierre si bude přát, aby tyhle dva magory nikdy nepotkal. (Bontonfilm)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (219)

Gekacuk 

všechny recenze uživatele

Vaříme z vody, nastavujeme kaši. Tahle komedie se nepovedla a nepomohla jí ani česká účast. Zajímám se o historii, takže chápu souvislosti a znám zde vystupující historické postavy. Ovšem běžné mase lidí mimo Francii určitě unikají souvislosti. Taky jim bude asi divné, proč je Marat pořád ve vaně. Takže nepovedená komedie především pro Francouze. Ani jim se ale určitě nemohla líbít. V porovnání s jedničkou totiž není vůbec vtipná, triků není příliš využíváno a celá působí poněkud levně. Další pokračování v sérii ztratilo smysl. Nejlepe se povedla závěrečná titulková skladba. ()

dubinak 

všechny recenze uživatele

Už druhý díl pro mě byl mírný pokles, a tak se pro mě třetí díl stává podprůměrem. Skalní fanoušci asi odpustí, ale na můj vkus byl příběh až příliš zamotaný, nepřehledný, překombinovaný a hlavně neatraktivní. Vedlejších postav strašně přebývalo, scénář se soustředil především na ně a naše oblíbená dvojice cestovatelů v čase jen občas vypustila nějakou tu vtipnou hlášku, které už tak vtipně v celém tom kontextu ani nevyzněly. Střih i kamera byla nezvykle divoká, k Návštěvníkům až netypická a velmi podlehla moderní filmařině. Byla bych radši, kdyby se tvůrci drželi spíše té staré noty a jeli na jistotu. Velkou škodu pak napáchal také dabing, který byl prostě strašně oposlouchaný a nejradši jsem vždycky na Návštěvníkách měla právě ten náš začínající zmatený, ale barvitý dabing. I když konec nahrává dalšímu pokračování, čtyřku už netočit, prosím. ()

Reklama

higuain 

všechny recenze uživatele

Vyloženě zklamání to není, protože očekávání nebyla nijak velká. Do kina jsem na to šel z čiré nostalgie a s trochou naivní naděje, že to bude mít podobné kouzlo, jaké měly staré díly. Jenže nemá. Tenhle film se měl natočit před patnácti lety (tehdy by pravděpodobně vypadal úplně jinak a snad i lépe), k čemuž bohužel nedošlo, a tak tu teď je přestárlá a obézní dvojka Reno-Clavier, která se snaží, seč jí síly stačí, ale je to spíš taková křeč. Ze starých postav krom ústřední dvojice nikdo nezůstal a ty nové mě bez výjimky nezajímaly. Vlastně celá ta VFR anabáze s partičkou šlechticů budí dojem, že se dost vařilo z vody. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Je to nuda. Fakt. Celou dobu. Je jen málo věcí, kterými mi ten film udělal radost - jednou z nich je, že Vašut dabuje sám sebe, druhou dabing celkově (Soukup a zejména Meduna jsou naprosto excelentní a české znění obecně tomu filmu fakt strašně pomáhá. Třetí věcí jsou samozřejmě nádherné české lokace a čtvrtou posledních deset minut, které mi osobně přišly jako naprosto bravurní a ten film hodně, hodně vylepšují, škoda, že jako těch posledních deset minut není celý film, to by byla jiná paráda. Je to strašně dlouhé, hrozně nevtipné (až na posledních deset minut, pár maličkostí a dvě hlášky, které jsou překvapivě strašně dokonalé - a obě pocházejí z úst Žakujových. Auťáky...!!! a zejména Hurá, není to církevní! jsou fakt dokonalé perly). Krom toho jsou všechny postavy (krom ústřední dvojice) strašně nevtipné, navíc jich je hrozně moc, většina vtipů nefunguje (navíc se tam asi deset minut nonstop jelo jenom tradiční on smrdí, ty smrdíš, což už prostě není vtipné a navíc je to špatně podané). Vizuálně to sice vypadá ze všech dílů nejlíp, ale to pomůže pramálo a krom toho, jsem tam celou dobu hledal nějakou tu revoluci a žádnou jsem nenašel. Francouzi stále umí točit kvalitní a příjemné komedie, tahle k nim nepatří a je to špatné skoro ve všem. Chvíli jsem přemýšlel i o třetí hvězdě (zejména kvůli konci a těm dvěma hláškám), ale budu krutý, ten film na to vážně nemá. Je to škoda, protože jednička i dvojka jsou opravdu vtipné záležitosti i po letech... Na tohle všichni zapomenou za pár dní. 40%, jen díky těm několika málo bodům, o kterých píšu výše. ()

MMR 

všechny recenze uživatele

No tak se třetím dílem nám bohužel úplně vymizel humor. Je to škoda, opravdu jsem se na to těšil, ale co se dá dělat. Každopádně to nejhorší nebylo, našlo se tam pár světlých momentů. Největší paradox je ten, že nejvíce se mi líbila písnička u závěrečných titulků. Celkový dojem ovšem je u mě méně než průměrný, ale v úctě k této sérii hodnotím průměrně. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v České republice. Francouzské filmové hvězdy Jean Reno (Godefroy) a Christian Clavier (Jacquouille) tu strávili během natáčení filmu celkem měsíc a půl. První klapka padla 13. dubna 2015 na jihomoravském hradě Pernštejn. Natáčelo se na Jižní Moravě v Kutné Hoře a okolí, v Praze a na několika zámcích ve Středních Čechách. Poté se francouzský i český štáb přesunul do Belgie. (Zdroj: Bontonfilm)
  • Hudbu do filmu nahrál Český národní symfonický orchestr. (Zdroj: Bontonfilm)

Reklama

Reklama