Reklama

Reklama

Top Gear: Indický speciál

(pořad)
  • Velká Británie Top Gear: India Special
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2011, 88 min

Obsahy(1)

Další ze série speciálů v rámci známého motoristického pořadu. Tentokrát natáčela a řídila vše možné známá trojice ztřštěných moderátorů v daleké Indii. Opět přijde řada na naprosto netradiční disciplíny okořeněné správnou dávkou britského humoru. Čeká vás soutěž v rozvozu jídel pomocí automobilu a vlaku nebo "vylepšení" vlakových souprav prostřednictvím reklamních billboardů. Došlo také na klasický motoristický závod starými vozy za účasti místních, kteří se závodu účastnili v tom nejroztodivnějším, co se na indických silnicích vůbec může objevit. (Paity)

(více)

Recenze (29)

mr.filo 

všechny recenze uživatele

Jedná se o jednu z NĚKOLIKA speciálních epizod seriálu Top Gear. Seznam speciálních epizod TG je následující : US Special (série 9), Botswana Special (série 10), Vietnam Special (série 12), Bolivia Special (série 14), Middle East Special (série 16), India Special (série 18), Africa Special (dva díly z 19. série) Top Gear Winter Olympics a Polar Special. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Další britská záležitost nadupaná humorem a vůní benzínu. James, Jeremy a Richard si tu prakticky jen užívají a i když přitom stále jedou, o auta tu už (skoro jako v kadém speciálu) prakticky nejde. Indický speciál měl údajně jediný cíl: Propagovat britské výrobky a vozy v této zemi, která byla ještě v minulém století britskou kolonií. Richard si na tuto akci vzal malé hbité MINI, Jeremy mrštného Jaguára a James vždy reprezentující noblesu a umírněný avšak anglicky klasický styl Rols Royce. O úkoly zde nebyla nouze a tak se divák nejednou zaměje jednotlivým disciplínám. To by ale nebyla naše slavná parta, kdyby si po nocích nedělala na autech naschvály :-). Richardovi s Jamesem nešla ve vozech klima ale Jamesovi v jeho limuzíně ano, což muselo být za noci ztrestáno sabotáží na kompresoru...Ráno už jel James ve stejném vedru jako kolegové.. Další noc se pomstil hlavnímu aktérovi více než krutě. Nastavil Jeremymu topení v Jaguáru na max a pak ulomil všechny regulační páčky a knoflíky :-))))))) a tak bychom mohli pokračovat. Propagační mise se vinou našich tří hrdinů místy měnila na katastrofu a je zázrakem, že po těchto eskapádách Indie nevyhlásila Británii válku. Cesta navíc vedla stále na sever a když hoši opustili Dillí mohli se oni i diváci kochat opravdu nádhernými výhledy na neskutečné hory.... Krásné, milé, vtipné, britské - prostě TOP GEAR. Dávám 5 CD skupiny Genesis. :-) * * * * * ()

Reklama

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Po africkém speciálu určitě ten nejvtipnější a nejchytlavější speciál, jakého jsme u Top Gearu byli svědky. Zase nejde ani tolik o auta, jako spíš o indickou kulturu a humor, ten je samozřejmě na prvním místě. Roztrhaný nápis na vlacích (z British IT for your company >> Shit for your company) mi asi utkvěl v paměti nejvíc, ale roznáška jídel autem vs. vlakem byla také zabavná. Sice se kluci museli za ty vulgarismy omluvit, ale fanoušky to myslím dost pobavilo. Jen by mě zajímalo, co si teď v Indii o Britech myslí.. ()

Don82 

všechny recenze uživatele

Další super speciál, ale musím dát jen 3* protože mě vadilo, že se tolik času ztratilo na blbostech co s cestou nebo auty vůbec nesouviselo a v některých scénách se jen tak plácalo. Raději bych viděl více úkolů s auty a nebo se více věnovat cestě. Jinak jde ale o nadprůměrný cestovatelský speciál s několika opravdu super vtipnými scénky, nejlepší je scéna s navijákem. Nejlepší část cesty je bez pochyby až závěr u v horách Kašmíru. ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Další parádní speciál, ale zatím asi nejslabší (což, jak vidíte, neznamená vždycky špatný). Délka je tak akorát, ale například o pět minut méně by neuškodilo, ale to je jen jedna jediná chybka. Diplomatická mise kluků z Top Gearu do daleké Indie se opět nesla ve znamení humoru, naschválů a nahraných situací. Závod s vlakem a zároveň rozvoz jídla parádní, závody do kopce taktéž, stejně jako transparenty na vlaku (jaká náhoda, že se to utrhlo zrovna takhle) a v neposlední řadě také vylepšení Mayova auta, které jako jediné mělo funkční klimošku. Jinak z aut mě opět nejvíc potěšilo to Hammondovo, který tentokrát osedlal mini (a tím se dostávám k nejvtipnější a nejgeniálnější scéně celého speciálu, té s navijákem, naprostá dokonalost). No a nakonec... už to tady zaznělo, ale já si tu otázku položím taky: co si o nich ti Indové musí myslet? 95%. ()

Galerie (6)

Reklama

Reklama