Reklama

Reklama

Šingeki no kjodžin

(seriál)
  • Japonsko 進撃の巨人 (více)
Trailer 2
Japonsko, (2013–2023), 36 h 45 min (Minutáž: 23–85 min)

Předloha:

Hadžime Isajama (komiks)

Hrají:

Romi Paku, Akeno Watanabe, Susumu Čiba, Unšó Išizuka, Hiroši Kamija, Júki Kadži, Juiči Karasuma, Tomokazu Sugita, Kódži Jusa, Minami Takajama, Hideaki Tezuka (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(89)

Lidé byli nuceni bojovat s obry o záchranu svého pokolení. Když se schylovalo k nejhoršímu, postavili několik měst pod ochranou mohutných zdí, které obři nedokázali překonat. Po jedno celé století si lidé za hradbami mohli oddechnout a žít v relativním míru, avšak odříznuti od okolního světa. Mír ale trval jen do dne, než jedno z těchto měst, obehnané zdí, Maria, bylo napadeno dosud nevídaným šedesátimetrovým obrem, kterému se ochranu města podařilo překonat. Ústřední postava příběhu Aren Jaegar se svou adoptivní sestrou Mikasou při útoku přicházejí o svoji matku a vydávají se vstříc nehostinému světu. (-Victor-)

(více)

Videa (34)

Trailer 2

Recenze (185)

moviefreak 

všechny recenze uživatele

Novodobý anime blockbuster, ktorý doslova vykopal dvere pre anime do sveta!!! 10 rokov napätia, wtf momentov, skvelých nezabudnuteľných momentov, animácie, ktor mi často krát ustrelila dekel, a ako bonus peckoidný soundtrack ku každej sérii. Anime/manga, ktorá spojila fanúšikov zombie a mecha v originálnom podaní. Áno, MAPPA seriál zmenila k horšiemu, ale hlavne preto, že aj manga je takto "odporne" kreslená. Škoda toho CGI, ale chápem, MAPPA je momentálny kráľ anime a nestíha.. A Eren? Najväčší frajer medzi antihrdinami, ktorý sa obetoval a stal kvôli svojej láske, priateľom, družine a vlasti - masovým vrahom. Verím, že až opätovným pozretim celej série odznova ľudia ocenia aké veľkolepé a od začiatku premyslené veľdielo bolo Attack On Titan. Ďakujem. ()

Uzunari 

všechny recenze uživatele

Lepší než drátem do oka - Ale ne,... Vskutku jedná se o zatím dobře zpracované dílo a přesto, že jsem shlédl pouze dvě epizody (které nedávno vyšly), tak za předpokladu, že se udrží atmosféra a nezačne nás nudit třeba hrdinova bezmocnost, která trošku z těchto dvou epizod čiší, tak se určitě bude jednat o dobré a zajímavé anime. Hudba je v pořádku, kresba je pěkná a nejedná o žádnou nesledovatelnou ztřeštěnou akci, takže jen tak dál. ()

Reklama

Benedygtus 

všechny recenze uživatele

Zas jedno vynikajici anime. Nabite akci, lehce ujecene s dobrym soundtrackem a vynikajici animaci. O sympaticke postavy nouze rozhodne nebyla(Vzdy, jakmile se objevila Mikasa nebo Levi, tak jsem mel radost a te radosti, vzhledem k tomu, ze to jsou hlavni postavy, bylo dost a dost!). Libilo se mi, ze tam nebyly zadne nesmyslne vsuvky, at uz co se animaci nejakych pocitu tyce(je pro to nejaky specialni nazev? Jak byva castokrat napric celym serialem vetsinou hlavne u hlavnich hrdinu ty doprovodne animace, kdy se vetsinou zmeni i cela scena nebo tam jen z nicho vyskoci treba nejaky symbol/nerealny obrazek), tak takove, co by zbytecne natahovaly dej. Cely serial pro me byl vcelku narocny, protoze jsem ho sledoval v originalnim zneni s anglickymi titulky a moje anglictina neni zrovna vyborna. Takze jsem castokrat vyhledaval potrebna slovicka, coz trochu rusilo celkovy dojem/zazitek, ale prestoze jsem se na serial musel mozna az prehnane soustredit, naramne jsem si ho uzil. P.S.: ceske titulky jsem nanasel a navic jsem to videl ve verzi, kde uz primo v obrazu jsou vplane titulky anglicke, tolik k tomu proc jsem podstupoval tu anglickou torturu :)) (Videna 1. a zatim jedina serie) ()

Tsukikage 

všechny recenze uživatele

Velice originální, animačně velice dobře zpracované, napjatá atmosféra, nekdy trochu moc křičí. Původně jsem myslel, že to bude jen další bojová akčnost, tisíckrát ohranná, ale moje překvapení ani větší nemohlo být. Nádherně mi to sedlo. Postavy celkem dobré, naštěstí mají logické monology. Je tam pár nepřesností či nelogičností, ale jinak nemám moc, co bych tomu vytkl. PS: naprosto boží openning, já je moc nemusím, takže se mi líbí jenom tak tři a tenhle mezi ně na sto procent patří. ()

Gucak 

všechny recenze uživatele

Znáte ten pocit (např.z GoT) když si vytvoříte sympatie k určité postavě a najednou umře ? Můžete se ho přinést i sem. Všechno funguje, tak jak má. Příběh, animace, tuny krve, ještě více soubojů, skvělé postavy + super 1. opening (ty další už nemají na jeho kvality). Ale přece jen se na tomto anime najde mínus -> jak to,že ještě není další řada !! Po zhlédnutí posledního dílu (počkejte na závěrečné titulky) se jí už nemohu dočkat. Attack on Titan se řadí mezi moje oblíbené anime. První řadu jsem zkoukl jedním dechem. Oblíbené postavy : Levi alias Mr. Clean, Mikasa ()

Galerie (3 257)

Zajímavosti (51)

  • Plačící dítě během scény s Duněním je nahrávka skutečného pláče dítěte Júkiho Kadžiho, který namluvil Erena Jeagera. (mikki089)
  • Když Isayama odmítl odpovědět, jaký typ žen preferuje Levi, novináři se ho zeptali, jestli má Levi vůbec rád ženy. Isayama odpověděl, že Levi má rád vysoké lidi. (fallanga)
  • Hajime Isayama pôvodne rozmýšľal, že by ľudí ochraňoval les, ale neskôr sa rozhodol o tri veľké hradby - Mariu, Sinu a Rose. (Hees)

Reklama

Reklama