Reklama

Reklama

Low Winter Sun

(seriál)
  • Velká Británie Low Winter Sun
Promo

Epizody(10)

Obsahy(1)

Příběh vraždy, podvodu, pomsty a korupce, který začne v momentu, kdy detroitský detektiv Frank Agnew zavraždí svého policejního kolegu. Na první pohled je tato vražda dokonalým zločinem, ale ukáže se, že se tímto činem aktivovaly síly, které navždy ovlivní detektivův život a vtáhnou ho do centra městského podsvětí.
Projekt vznikl na motivy stejnojmenné britské minisérie z roku 2006, kde hlavní roli ztvárnil Mark Strong. Ten si ji zopakoval také v tomto seriálu. (prokda)

(více)

Videa (1)

Promo

Recenze (15)

flyboyeda 

všechny recenze uživatele

Temne, syrove a velmi dobre zahrane. Predlohu jsem nevidel, ale intenzivni herecka souhra Marka Stronga a Lennieho Jamese slibuje poradnou jizdu. Pilot spise naznacil, ze o kostlivce strasici mnohe zkorumpovane poldy tu nebude nouze. Ted uz se propletenec zacina rozkryvat, pricemz mnohe souvislosti s prvni a pro vyvoj i zapletku zcela zasadni scenou se dozvidame zpetne pomoci flashbacku. Je zde velmi dobre zachycena casta beznadej a depresivni naboj policejni prace, ktery cloveka zrejme hodne poznamena, rozemele a nekdy i zlomi. Atmosfera je plna neklidu a vy jen cekate, kdy jedna z hlavnich postav exploduje a vsechno to skonci jeste vetsim pruserem. Herecky vykon Marka Stronga ve finalnim dvojdile patri k tomu nej, co jsem za poslendi dobu videl. ()

ladynka 

všechny recenze uživatele

Seriál inspirovaný britským tv filmem má větší záběr postav (gangy), přidal na okecávání a drsňáctví, ale kromě opět výborného Stronga postrádá další prvky originálu - temná atmosféra, všudypřítomné nápětí, lidské a hroutící se postavy... Takový je Geddes v originálu, tady je jen otravný naštvaný macho. ()

Reklama

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Neo-noirový náhradník za The Shield. Ovšem nejde o náhradníka, který by zahříval lavičku jen tak z plezíru, protože zrovna není nikdo jiný kdo by na ní seděl, ale o náhradníka, který na Ligu mistrů drsných špinavých kriminálek sice (zatím) nemá, ale i tak je z něj jasně cítit dostatečná kvalita i ohromný potenciál, které by se mohly (a nemusely) v následujících sezónách přetavit v žánrový majstrštyk (a že by to šlo dokazuje kupříkladu perfektní finální dvojepizoda). A ostatně i Shield začínal zcela stejně, když se v první sezóně teprve hledal a rozehrával. Co se ovšem Low Winter Sun daří kromobyčejně hned od počátku, je pohlcující bezútěšná atmosféra bez východiska (ano, tohle by snad nikde jinde než v Detroitu natočit nešlo), britské duo Mark Strong/Lennie James (jakkoli ten jen k nerozeznání recykluje svou roli z Line of Duty), hmatatelné dusno panující mezi jejich postavami, skvostný výběr náladotvorných songů a přirozeně působící nekompromisnost i nekašírovaná drsnost; což se dnes již často nevidí, byť se o to snaží každý druhý film i seriál. Na čem by se naopak mělo zapracovat je "gangsta" linie, ve které se polovinu série neděje ale lautr nic, což zbytečně kazí dojmy; zvlášť když okupuje takřka polovinu stopáže každé epizody. Navíc jde o seriál se spoustou specifik, na která musíte mít náladu; od řádně depresivní atmosféry či absence řešení nějakého případu až po záměrnou (a pro mnohé jistě ubíjející) pozvolnost. A aby těch specifik nebylo málo, tak tomu sluší sledování celé sezóny z jedné vody načisto, protože je to koncipováno jako sedmi a půl hodinový film spíše než desetidílný epizodický seriál. ()

Illy

všechny recenze uživatele

Zatím nehodnotím, nicméně za pozornost rozhodně stojí. Vypadá to na pořádný kýbl sraček, ze kterého se hlavní hrdina bude muset dostat. Tady šnorchl nepomůže...................................Dávám šanci ještě pátému dílu, ale začínám se dost nudit. Snaha o atmosféru je veliká, ale to je tak všechno, seriál přešlapuje na místě...............po pátém díle končím. Pa. ()

erased 

všechny recenze uživatele

Novinka AMC balancuje někde mezi The Wire a The Shield, do kterých přidává v amerických seriálech nevídanou atmosféru, jenže samotnou kvalitou od nich má Low Winter Sun hodně daleko. Přitom je ten námět víc než nadějný, a to i přestože se může zdát seriál o hříšném a zároveň sympatickém plešatém policajtovi ve zkorumpovaném městě, které si podle vlastních obyvatel zaslouží akorát vypálit, jako derivát právě zmíněných dvou klasik. I samotné pojetí příběhu spíš připomíná Špínu Baltimoru, kdy jednotlivé epizody téměř nefungují, ale příběh celé série je ve výsledku vlastně naprosto strhující. Jenže i když nezdržuje zbytečnými zápletkami a díky střízlivému počtu postav do sebe všechny jednotlivé příběhy perfektně zapadají, většina té série stejně nudí. Za první díl a závěrečnou dvojepizodu, ve které se ten skvělý morálně uvědomělý hrdina ukáže v pravém a zatraceně depresivním světle, jsem však ochotný leccos odpustit. Přesto nezbývá než doufat, že pokračování přidá na obrátkách. "You're good cop. If I was you, I'd pack my shit up." /// P.S. Zdá se, že se při rušení této nadějné série drželo právě těchto Frankových, málem posledních slov. Holt, perly sviním... ()

Galerie (99)

Reklama

Reklama