Reklama

Reklama

Já a robot

(seriál)
  • USA Almost Human
Trailer 1
USA, (2013–2014), 9 h 20 min (Minutáž: 41–45 min)

Tvůrci:

J.H. Wyman

Hrají:

Karl Urban, Michael Ealy, Minka Kelly, Mackenzie Crook, Michael Irby, Lili Taylor, Anthony Konechny, Darren E. Scott, Garfield Wilson, Hiro Kanagawa (více)
(další profese)

Epizody(13)

V roce 2048 se kvůli vývoji technologií zvýšila kriminalita o 400 procent. V rámci nové strategie dostane každý policista přiděleného androida bojového typu. Detektiv Kennex se svého androida MX zbaví, a tak je mu přidělen zastaralý typ schopný cítit emoce. To je při řešení zločinů výhoda i překážka zároveň... (TV Prima)

Videa (81)

Trailer 1

Recenze (194)

Tommassi3

všechny recenze uživatele

A tak si Karl Urban po filmařsky více než skvostně inspirativním Dreddovi střihnul dalšího poldu z poněkud dystopické budoucnosti, nicméně se nabízí zajímavá otázka, zda se tu vůbec někdo domnívá, že nás čeká nějaká jiná než dystopická budoucnost, tentokrát však v rámci poměrně odlehčené seriálové televizky od Foxů.. Poměrně bizarně se zde jeví casting, protože právě Urban rozhodně bravurně zvládá zahrát androida bez větší snahy lépe než jakýkoli jiný libovolný herec..;) Vinu na veletupém srovnávání s Proyasovým bijákem Já, robot, či na obviňování tvůrců z jeho vykrádání částečně nese i distributor, který přišel s tím nablblým českým pseudopřekladem, raději tedy ekvivalentem, nicméně po pár epizodách - Ačkoli první série jich o moc víc než pár nenabízí..;) - tohle scifíčko rozhodně nevypadá úplně špatně, když ani ty asociace, pro své nemalé podobnosti, s, byť možná lehce přeceňovaným, Fringe nepůsobí jako úvahy úplně mimo mísu.. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvěle udělaná sci-fi detektivka! Trochu mi to připomíná Já robot. Děj se odehrává v roce 2048. Karl Urban se jako policista John Kennex vrací po několika letech nemocenské zpět do služby. Po nevydařeném zátahu přišel o nohu a dostal robotickou. Nedokáže se s ní ale moc sžít. V práci povinně dostává jako kolegu androida Doriana. Ten mu je přidělen jako jeden z těch starších modelů. Přesto ty novější v mnoha věcech převyšuje. Časem si na sebe zvyknou a stane se z nich tým. Společně řeší nové případy a dostávají se do zvláštních situací. Je to dost zajímavě udělané, takže nedochází ke klasickým klišé. I když určitá inspirace v jiných filmech tam je. Každopádně je to dost povedené. Seriál bohužel skončil... "Nekontroluj moje varlata." :D ()

Reklama

kareen

všechny recenze uživatele

Tak jsem zvědavá, jak dlouho jim ten futuristický vzhled vydrží, protože i když má do vizuální dokonalosti vysokorozpočtových scifi biáků přeci jen daleko, počítám, že i tak to musí být na seriál dost nákladná záležitost. Musím uznat, že mně pilot docela navnadil, sice bych měla připomínky k akčním sekvencím, které docela šlapou, ale svým zpracováním trochu připomínají počítačovou hru, na druhou stranu mně dost bavily všechny ty technické vychytávky kolem, výborně zvolená zneklidňující, tepající hudba, která doslova vytváří perfektní atmosféru a především postavy, což je pro mně u seriálů vždy poloviční známka úspěchu. Policista John je takovou tou směsicí drsňáka samotáře s prodělaným traumatem a co se týče jeho parťáka, ten působí jako sympaťák, na androida s velkou dávkou empatie. A ani vedlejší postavy nezůstávají moc pozadu. Teď už bude záležet, jestli si seriál udrží nastavené tempo a především na příběhu samotném, pokud přijdou s nějakou zajímavou, inteligentní scifi linií nebo se z toho stane jen další kriminálka s dvěma rozdílnými policajty a netradičním prostředím. Uvidíme, já osobně doufám v to první. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Já, robot (Minority Report, Blade Runner... doplňte libovolný žánrový film) potkává jakoukoli tuctovou kriminálku (doplňte opravdu jakoukoli). Je to taková míchanice všeho již viděného (či přečteného) a nic originálního v podstatě Almost Human nenabízí. Ti, co nemají moc nakoukáno, budou jistě u vytržení. Ale já si ani netroufám tipovat, jak dlouho u seriálu vydržím, pokud pojede pořád podle stejného provařeného schématu seriálových kriminálek. První dva díly - 60% --- Po průměrném úvodním dvoudílu šla kvalita dolů a jen se potvrdilo, že Almost Human není ničím jiným, než další předvídatelnou krimi, které ani kulisy světa budoucnosti nepřidávají nic na zajímavosti. Rádoby vtípky uspokojí teenagery a nenáročné diváky, stále stejný naštvaný výraz Karla Urbana, ať hraje kdekoli, už je prostě nuda, stejně jako tahle patetická podívaná, která sází jen a pouze na líbivost, zatímco na byť jen náznak promyšlenějšího příběhu zcela rezignuje. Ideální pro fanoušky tuctových seriálových kriminálek, kteří ani při tom nechutném množství nudných děl pořád nemají dost. Mozek při sledování rozhodně používat nemusíte. Po čtyřech dílech - 40% ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bez všech těch androidů a futurologických hejblat a vychytávek by se jednalo nejspíš jen o další tuctovou kriminálku, kterými nás naše televize do úmoru zaplavují. Jenže já jsem ze všech těhle braků viděl všehovšudy tři díly a proto mě Almost Human hodně baví. Sympatické je i obsazení s Karlem Urbanem a Michaelem Ealy.. Určitě to není seriál, ke kterému bych se vracel, ale rozhodně má něco do sebe. 75% ()

Galerie (108)

Zajímavosti (3)

  • V 15. minutě, když si jde John (Karl Urban) objednat nového androida, slyšíme v pozadí skladbu „Personal Jesus“ od britské hudební kapely Depeche Mode, která vyšla v roce 1989 jako první singl ze sedmého studiového alba „Violator“. (Trajektt)
  • Zbraň, kterou používá Kennex (Karl Urban), je pistole Taurus PT92AF pouze ''ověšená'' ve futuristické skořápce, pistole ostatních mužů zákona jsou Zoraki 925a pistole žen zákona jsou Beretta 8000 Cougar. Taurus PT92AF jsme mimochodem mohli spatřit ve filmu Timecop (1994), v němž ji jako služební zbraň používal Max Walker (Jean-Claude Van Damme). (HectorHagman)

Reklama

Reklama