Reklama

Reklama

Prvních 100

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2020), 70 h 13 min (Minutáž: 41–43 min)

Tvůrci:

Jason Rothenberg

Předloha:

Kass Morgan (kniha)

Hrají:

Eliza Taylor, Bob Morley, Paige Turco, Henry Ian Cusick, Isaiah Washington, Marie Avgeropoulos, Lindsey Morgan, Christopher Larkin, Richard Harmon (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(100)

Sto let po jaderné apokalypse na Zemi je k ní vysláno 100 obyvatel vesmírné stanice, aby zjistili, jestli je obyvatelná. (Netflix)

Videa (116)

Trailer

Recenze (331)

Pavlínka9 

všechny recenze uživatele

Až na naléhání mého okolí jsem konečně pustila tento seriál. A jsem ráda, že je to za mnou. Ty 4 díly, co jsem shlédla mi bohatě stačily a více nepotřebuji :) Nejsem zastánce "zeleného plátna" všude, kam se podíváš a tudíž toto není pro mě. Více mě zajímala situace na "lodi", na které byli přeživší, kteří na planetu Zemi nikdy nevstoupili, než Ti, kteří dostali to "privilegium" a byli posláni na Zemi. Pro mě nic moc, hodně hodně špatných digiálních efektů, stejně příšerné herecké výkony a vlastně mi je jedno, co se bude dít dál :D :D ()

Havaj8 

všechny recenze uživatele

Ja tomu můžu dát s čistým svědomím 4 hvězdy už po sedmi dílech, protože tenhle postapo scifi/fantasy LOST má něco do sebe, tenhle žánr si myslím, že ještě není tak úplně ohranej a aby se mi to zalíbilo už po téměř 2 dílech se málokdy stává. Dole teenageři, nahoře starší vedení, na svý si můžou přijít všichni + spousta otázek a záhad, který to klidně na 3 řady natáhnout můžou. Přijemně překvapenej. 2.sérieZvedám na 5 absolutně. Druhá řada toho nabídla tolik a takovej progress. Jednotlivý skupiny, všechny ty neshody o nadvládu, akce a pořád tam maj scénáristi prostor pro další vymejšlení. Hlavně aby jim to ještě vydrželo chvíli. Viz Jaha a jeho město světel. ()

Reklama

Kothy 

všechny recenze uživatele

Děj tohoto seriálu se odehrává ve vzdálené budoucnosti. Lidé žijí po jaderné válce na vesmírné stanici. Protože jim dochází zásoby, po 97 letech pošlou 100 mladých zpátky na Zem. No a ti se tam pomalu začínají rozkoukávat. Samozřejmě naráží na různé problémy. Postupně objevují různé nástrahy Země. Po chvíli narazí na Pozemšťany. Ti samozřejmě moc přátelští nejsou. Postupně dojde k různým sporům a potyčkám. Pozemšťani nechtějí přijít o své území. Na Arše ve vesmíru taky mají své problémy. Celé to vyvrcholí poškozením stanice. Spoiler: Nakonec přistanou na Zemi. Konec je opravdu hodně překvapivý a otevřený. 2. série přináší spoustu nových odhalení. Pozemšťané se spojují s lidmi z Archy proti lidem z Mount Weather. Takový konec jsem vážně nečekal. Je to síla. Těším se na další sérii. :) Je docela zajímavé, jak velkým vývojem prošly některé postavy, i když se to odehrává pouze během několika měsíců... Hraje tam i Desmond ze Ztracených. ;) 3. série je tu a s ní i nové koalice a problémy. Jako hlavní nepřítel zde vystupuje A.L.I.E. jako umělá inteligence. Postupně přebírá kontrolu nad lidmi a její moc roste. Naši hrdinové si musí projít mnohými traumaty, aby ji porazili. Ve 4. sérii se řeší hlavně záchrana světa. Mnoho postav děj opustí. Dojde k pár zajímavých zvratům a na konci je velký časová skok. 5. série je tu a s ní osídlování nové Země. Tenhle seriál mě prostě nepřestane udivovat. 6. série je tu a ní nová planeta a spousta nových možností. 7. a poslední sére vše konečně uzavřela. Možná to není, co jsme čekali, ale je to jistě slušné zakončení. "We are Grounders!" ()

honajz 

všechny recenze uživatele

Kde začít? Už první díl nastolil spoustu otázek po logice příběhu, a když ty nelogičnosti na mne hrnou stylem Ztracených, tak vážně nemám chuť jim to zbaštit i s navijákem. Prvotní premisa je prostě celá špatně - např. by mne zajímalo, kdo tedy stihl postavit tuhle kombinaci satelitů poskládaných v jeden, a jak se tam zbytky lidstva stihly dostat včetně zásob, když prostě Země byla radioaktivní. Na Zemi se evidentně dá žít, ale pitomce, co si blbě spočítali, jak dlouho jim vydrží podpůrný systém v satelitním městečku, raději zhebnou na orbitě, než by se zkusili dostat dolů a risknout to. Chtějí čekat dalších sto let! Mankote, proč? A kolik jich vlastně na té orbitě strádá, že nejde mít druhé dítě a lidi jsou vyhazováni z rakety ven do krutého a chladného vesmíru? A pak děcka, která byla do té doby zavřená ve vězení nebo dokonce 16 let žila v nějakém kanále, nemají žádné trauma, ne ne, hnedle se pustí do křepčení, dokážou z ničeho zapálit vatru (!), bojují proti sobě, místo aby ve zděšeném hloučku čekali, odkud přijde nějaké nebezpečí. To je přece normální, že když se dostanete na neznámé místo, tak všechno víte, všude jste byli, víte, jak se chovat, a ničeho se nebojíte. Nemáte jídlo, ale hlavně, že můžete založit vatru a jásat, klidně hladoví. Voda může být radioaktivní, ale vystavíme se dešti a vodu pijeme. A v noci se to změní na Avatar a všechno září... Btw, jak začali umírat první teenageři, říkal jsem si, že to mají chytře vymyšlené - se sto díly dáte hodně sezón, než všechny puberťáky vybijete. Jo, a když vás kousne krokodýl (nejspíše zmutovaný) do nohy, tak tam máte oděrku, jako byste maximálně spadli na schodech... A protože je produkce levná, nejčastěji se pobíhá lesem... Atd., atd. Kdyby se alespoň všichni nechovali pořád jako dementní idioti, když mají smrt za krkem. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Tento seriál som si pozrel až po jeho skončení, má 100 epizód a zaujal ma natoľko, že po jeho dopozeraní som si ho okamžite pozrel znova 2x. Nepreháňam. Netvrdím že je to niečo svetoborné. Ani že to zaujme každého. Cítiť trocha Bčko. Ale mňa proste strašne bavia filmy a seriály, ktoré sú buď z budúcnosti alebo postapokalyptické. Môže byť lepší a zaujímavejší obsah? - Na Zemi vybuchli atómovky, len zhruba 3000 ľudí uniklo záhube tak, že odleteli na 100 rokov do vesmíru a po návrate na Zem zisťujú, že na Zemi nie sú sami... Každá séria je akoby o niečom inom, o bojovaní o život s niečím iným. Hlavná postava je sympatická a v originále má sexi chrapľavý hlas. Mojou najobľúbenejšia postava bola Lexa, v neskorších sériách Eko. Hlavne keď sa ostrihala jej to pristalo. Seriál odporúčam a verím, že ostanete závislí rovnako ako ja. Len tomu dajte šancu. (10.2.2022) ()

Galerie (1 747)

Zajímavosti (42)

  • Mount Weather Emergency Operations Center je skutečná stanice, která slouží k ochraně vysokých vládních a armádních představitelů USA v případě celonárodního ohrožení. Nachází se v Blue Ridge Mountains ve státě Virgina přibližně 77 km od Washingtonu. (Qeo)
  • Když obědvá Gabriel (Chuku Modu) s Pastýřem, tak věci na stole mění svou polohu. (Duoscop)

Reklama

Reklama