Reklama

Reklama

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Čtvrtá hvězda vypráví příběh mladého Štěpána (Václav Neužil), který získal místo jako druhý noční recepční v tříhvězdičkovém hotelu Meteor na periferii Prahy. Štěpána zajímá Pavlínka (Martha Issová), která zde pracuje jako denní recepční. Pavlínku ovšem nezajímá Štěpán, ale agresivní hotelový údržbář David (David Novotný), který se snaží uniknout vyčerpávajícímu erotickému zájmu své nadřízené, hotelové manažerky Terezy (Lenka Krobotová). Ta se kromě Davida snaží i o ziskání čtvrté hvězdy, jež by zvýšila prestiž a úroveň hotelu. Její snahy ovšem naráží na sobectví, pohodlnost, lenost a zištnost podřízených. Vysněná čtvrtá hvězda ze všech zaměstnanců hotelu zajímá nejméně bývalého manžela Terezy a ředitele hotelu Teodora (Martin Myšička). Jeho jediným zájmem je zdokonalit se v hraní čínské hry mahjong. Terezino úsilí maří osobní zájmy i dalších podřízených: ambiciózní a záludný kuchař Smutný (Jaroslav Plesl) dychtí po místu šéfkuchaře, melancholický šéfkuchař Tichý (Miroslav Krobot) bojuje s trvalými následky po úrazu, denní recepční František (Ivan Trojan) kšeftuje s podsvětím a paktuje se s nebezpečným zločincem Majorem (Pavel Šimčík), hotelová prostitutka Libuška (Klára Melíšková) trénuje oddíl mladších dorostenců lakrosu, hotelový taxikář Jindra (Marek Taclík) je asi gay se silným mateřským pudem a barmanka Jiřina (Simona Babčáková) má manko. (Česká televize)

(více)

Videa (19)

TV spot 8

Recenze (630)

kajas 

všechny recenze uživatele

Skvělé herecké obsazení (Issovou nepočítám) a tvůrci parádního "Okresního přeboru", tak to bude určitě klenot mezi českými komediálními seriály. Ne, není. Zklamání jako hrom plné trapností, které zřejmě měly být vtipné. Minimálně polovinu epizod jsem protrpěla, poté jsem si na pondělní večery v této společnosti docela zvykla.. a finální díl mě vážně bavil. Čtvrtou hvězdu nedám ani náhodou, ale třetí si nakonec Dejvice docela zaslouží. ()

boshke 

všechny recenze uživatele

Televizi už nějaký ten rok téměř kompletně ignoruji, a tak můj dík za objevení Čtvrté hvězdy patří mým spolubydlícím. A to poměrně zásadní. Čtvrtá hvězda je důkazem, že to prostě a jednoduše jde. A ne že ne. Ano, nějaké díly byly slabší, ano, nějaké zápletky byly slabší, ale jako celek to až neuvěřitelným způsobem vyčuhuje... no naprosto ze všeho. Nejlepší pro mne byla Pavlínka se svým neustálým Štěpí a Daví, potom taktéž Daví, jako krásný reprezentant tradičního českého buranství a samozřejmě kouzelný František se svým copánkem, pestrou paletou kvalitních košil (v tom si se svým synovcem nezadá) a svým "no ty vole". Objektivně čtyři, pátou jsem prostě přidat musel... 90% ()

Reklama

claudel 

všechny recenze uživatele

Po prvním díle zavládlo v mém nitru mírné zděšení. Jako velký fanoušek a obdivovatel Dejvického divadla jsem se těšil na Čtvrtou hvězdu jako malý kluk. Ale první díl byl naprosto příšerný. Vtipné byly pouze Trojanovy a Neužilovy účesy. Naštěstí se to postupně rozjelo a s každým dalším dílem se kvalita zvyšovala a humor přibýval. Takže nakonec všechno dobře dopadlo a já jsem si oddechl, že svým oblíbencům nemusím dávat záporné hodnocení. ČT nadělila všem příznivcům tohoto sympatického ansámblu velmi pěkný dárek. ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

No sakra, pokud to bude stejně pekelný, jak první dílec, pak s mou hvězdou můžou počítat. Mimochodem i za futuristické účesy většiny protagonistů... za všechny alespoň jmenujme model prášil, žalud, kokrhel a další pecky. Po třetím dílu musím ve vší střízlivosti, ač ožrat jak pes, pronést. Hmmm, takže tak trochu natruc všem kovaným přemýšlivcům, kteří si plácají s Larsem a šukají s Woodym, přitom zatvrzele pýšou babyčce, aby s nima jela taki k mořy, vykuřte mi, je to bezva. Ok, taky nechápu pohnutky některých pralidí, kteří sázejí plnou nálož Partičkám a jiným zhůvěřilostem, taky jim to nevymluvím. Takže si o nás myslete jen to nejlepší, třeba že jsme hovada, já to tak praktikuji léta a sázím čtyři. ()

lillien

všechny recenze uživatele

Takovej trochu Okresní přebor v hotelu. Tedy hotelu divadelním, v reálu to samozřejmě takto nefunguje (slabina většiny českých seriálů. Když už se přidá na civilnosti a ubere na divadle, aby z toho nebyl upjatý paskvil pro seniory, vznikne zase mimorealitní karikatura ). Vynikající Ivan Trojan a na druhé straně odporný a trapný Neužil. Rozporuplné dojmy. Přidat tam ještě umělý sitcomový potlesk, bude mi z toho už trochu na blití, ale čas od času tam porobleskne suchý český humor, takže tomu dám ještě šanci. Po třech dílech za tři. P.S. Zajímalo by mě, kde uživatel xxmartinxx (koment 6.1) viděl šestou epizodu, když včera (20.1.) byla odvysílána teprve třetí. Imbecile. ()

Galerie (132)

Zajímavosti (69)

  • Původně zamýšlený název pro seriál byl „Hotel Meteor“. [Zdroj: ceskatelevize.cz] (SONY_)
  • Fanoušci Celticu v 7. dílu "Zásek" jsou ve skutečnosti převlečení fanoušci Bohemians 1905. Skuteční Skotové jsou pouze ti, kteří měli před kamerou repliky. Jeden ze Skotů byl ve skutečnosti fanouškem konkurenčních Glasgow Rangers a filmaři přiznali, že přimět jej navléct na sebe barvy Celticu jim dalo pořádnou práci. (Šéfik)

Související novinky

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

Filmy roku dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2014

Mezi za oceánem nejlépe hodnocenými filmy roku 2014 je hodně těch menších, nezávislých, které k nám ještě nedorazily - Inherent Vice, Birdman, Slídil, Whiplash, Hon na lišku, Kód Enigmy nebo Teorie… (více)

Reklama

Reklama