Reklama

Reklama

Rychle a zběsile 7

  • USA Furious 7 (více)
Trailer 1

I auta můžou létat. Alespoň pro nesmrtelnou sérii Rychle a zběsile to platí. Její hrdinové už stihli prožít a přežít neuvěřitelné věci, teď však narazí na nepřítele, vedle něhož všichni jejich dosavadní soupeři připomínají bandu dětí z mateřské školky. Statham hraje Deckarda Shawa, živý stroj na zabíjení, který vycvičila elitní vojenská jednotka. Pokud vám příjmení téhle postavy něco připomíná, pak se nepletete. Shawův mladší bratr Owen obtěžoval naše hrdiny v šestém díle tak intenzivně, až ho připravili o život. A rozrušený Shaw starší se rozhodne, že na oplátku připraví o život je a všechny jejich blízké. Bez ohledu na to, jak rychlí či zběsilí budou. (CinemArt)

(více)

Videa (24)

Trailer 1

Recenze (1 372)

lebowski 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejakčnějších filmů, které jsem kdy viděl. Když se vypne mozek, lze si užít i ty nejbláznivější létající kousky s auty i nezranitelnost (zlomenou ruku a odřeniny nepočítám) všech hlavních postav. K tomu spousta bitek jeden na jednoho (a to nejen svalnatých mužů, ale i krásných žen), charismatičtí všechni 3 největší drsňáci, sexy hacker, Kurt Russell, auta, která moc na ulici nezahlídnete. Co více chtít od akčního filmu? ()

golfista 

všechny recenze uživatele

Přiznávám, že jsem žádný z předchozích dílů neviděl (mám dost dobrý radar na filmy o kterých vím, že se mi nebudou líbit). Pro mě neuvěřitelné výdělky tohohle filmu jsem si ale chtěl ověřit na vlastní kůži. .... Osobně si pod pojmem "akční film" představuju něco fakt jinýho. Tahle přepálená ptákovina (u které nutnost nechat mozek doma nebo ignorovat fyzikální a jiné zákony je prý hlavním předpokladem pro to, film si užít) mě ale svojí tupostí spíš uspávala. .... Já si ovšem mozek beru do kina rád s sebou a občasné překračování fyzikálních zákonů musí být vyváženo buď dobrým příběhem nebo nadsázkou. A to všechno tomuhle "blockbusteru" chybí. ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Procestují víc lokací než James Bond, přežijí toho více než Terminátor a zneškodní více budov než Roland Emmerich. Kdo je to? No přece Vin Diesel a jeho parta v neskutečně našlapané a ani na vteřinu nezastavující popcornovce se vším všudy. Tempo je strhující, akce nařachaná, bitek je až až a Walkerovo rozloučení jaksepatří dojemné. Jen je toho zde už tak moc a je to chvílemi tak přehuštěné akcí a postavami, že si to už divák prostě tolik neužije. Těžkotonážní Statham je tak jako záporák vlastně docela nevyužit, Rock se staví jen na chvilku a Djimon Hounsou coby druhý zásadní záporák dostane tak málo prostoru, že mu nezbývá nic jiného, než jen blbě čumět. A Vin Diesel mi v této partě začíná připadat už paradoxně jako nejslabší článek. I přesto ale zábavná oddechovka se vším všudy, z níž bych se Stathamův nástup či akci s autobusem pouštěl klidně několikrát dokola. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

O řadu níže přede mnou v kině seděli Pavel Soukup, Isaac Newton a primář traumatologie a všichni tři celou dobu jen nevěřícně kroutili hlavami.. Testosteronová jízda? Srovnatelné vzrušení zažívám při vjezdu do myčky. F&F7 absolutně nemá hlavu a pata v podobě předimenzovaných akčních scén je ta Achillova. Čekal jsem, že s novým talentovaným režisérem přijde nový směr, ale ať je to Lin nebo Wan, rozdíl nebyl rozpoznán. Vlastě jo, jedna změna by tam byla. Za ty neustálé mentorské kecy jsem měl sto chutí fláknout Toretta přes ksicht výfukem, ale asi by to nemělo smysl, když u něj prudký úder do hlavy klíčem číslo 32 má stejný efekt jako proud vzduchu při fénování. Tajně jsem doufal, že Domově partě zatne tipec odtahovka Statham, ale tohle by dokázala asi jen naše D1.. P.S.: Závěrečné goodbye Walkerovi proběhlo decentně. Jen jsem měl pocit, že ti tři přede mnou mumlali něco jako: „Proč si nás neposlouchal, Paule…“ ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nemôžeš niekomu povedať, aby ťa miloval.“ Prvému dielu som dal 4*, ale následne sa mi páčila už len tokijská trojka a zvyšok nijako extra nie. Nemám rád, keď sú grázli a kriminálnici romantizovaní a majú plné huby kecov o sile rodiny, priateľstva, cti a odvahe. Pre mňa sú to ko*oti a nepáči sa mi, keď sú takéto agresívne nuly vydávané za vzor mládeže. Trápne? Zabite ma. Takže som bol skeptický. Nepomohlo ani úmrtie Paula Walkera, jedného z najneviditeľnejších hollywoodskych hercov. K tomu nemastný-neslaný Statham a nesympatické, premúdrené reči o etike od ľudí, ktorí každodenne porušujú zákony. Potom sa to ale rozbehlo. Hanova smrť, The Rock sa pobil so Stathamom pôsobivejšie, ako predminule s Dieselom, akcia v horách a mrakodrapoch fajn (bodaj by nie za 190 miliónov) a ako bonus cool Djimon Hounsou a cool Kurt Russell (ktorý v jednej scéne povie slovo „vec“!). Pred finále bohužiaľ tempo poľaví a všetko je napratané nelogickými kiksami (ako vedel, v ktorej sekunde má skočiť z mosta, aby trafil dron?). Našťastie v poslednej chvíli na scénu napochodoval The Rock s rotačákom, Diesel a Statham sa brutálne „poulične“ pobili a v Dominikánskej republike („Všetko bude odteraz iné.“) som si azda i troška poplakal. ()

Galerie (146)

Zajímavosti (87)

  • Dominic Toretto (Vin Diesel) ve filmu opět řídí Dodge Charger 1970. Auto, které Deckard Shaw (Jason Statham) řídí v závěrečném souboji s Dominicem, je Aston Martin. Od Rychle a zběsile 5 (2011) je toto potřetí za sebou, co Brian O'Conner (Paul Walker) řídí stejné auto, tedy modrý Nissan GTR. (Shadowspark)
  • Ve filmu si zahrála menší roli Zafara bollywoodská hvězda Ali Fazal. (Sancoo)

Související novinky

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

Reeves jako záporák v Hobbs a Shaw?

29.04.2019

Sérii Rychle a zběsile není teasování velkých záporáků ke konci filmů nijak cizí. Šestý díl měl jako hlavního antagonistu Owena Shawa (Luke Evans), na konci filmu se ale představil jeho bratr Deckard… (více)

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

Vrátí se Paul Walker do Rychle a zběsile?

20.08.2018

Když při natáčení sedmého Rychle a zběsile tragicky zahynul herec Paul Walker (Osm statečných, Zběsilý útěk), podařilo se tvůrcům filmu dokončit jeho scény s pomocí jeho bratrů Caleba a Codyho. I… (více)

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

Rychle a zběsile 8 s Paulem Walkerem?

17.09.2016

Jen těžko vám uniklo, že se Rychle a zběsile 7 proměnilo ve velkou rozlučku s Paulem Walkerem. Jeden z tahounů série tragicky zemřel před koncem natáčení a studio muselo zaangažovat jeho bratry… (více)

Flash má nového režiséra

Flash má nového režiséra

05.06.2016

V srpnu se konečně dočkáme Sebevražedného oddílu a příští rok se comicsový vesmír od DC rozroste o sólovku Wonder Woman a Justice League. Studio Warner Bros. už ale pilně chystá i sezónu 2018, která… (více)

Reklama

Reklama