Reklama

Reklama

V nepříliš vzdálené budoucnosti dohlíží na dodržování pořádku mechanické policejní jednotky. Nyní se jim ale lidé začínají bránit. Když dojde k odcizení a přeprogramování jednoho z policejních droidů, stane se robot jménem Chappie vůbec prvním robotem se schopností samostatného myšlení a cítění. Jak se jeho existence stává v očích mocných stále větší hrozbou pro celé lidstvo, nezastaví se tito před ničím, aby vynutili zachování statu quo a zajistili, aby byl Chappie současně i posledním robotem svého druhu. (Falcon)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (1 037)

Hild 

všechny recenze uživatele

Není to vyloženě špatný film, vlastně jsem se chvílemi dobře bavila, jenže už dlouho se mi nestalo, že by mě v jednom filmu tak vytáčeli všechny postavy a herci. Veškeré vykreslení hlavních postav, jejich vývoj, motivy a vztahy mezi nimi působí, jako by to psal student prvního ročníku FAMU, který navíc příliš nesleduje filmy a postavy jsou pro něho nedůležité aspekty filmu. Celou dobu jsem si říkala, že větší bandu idiotů na tak malém prostoru jsem dlouho neviděla, myslím zejména postavy lidské, Chappie alespoň baví. Věřím, že Hugha Jackmana v blbější roli už nikdy neuvidíme. Někteří jistě ocení, že je to tak trochu "jiný film", už ten nápad dát postavu, kterou běžně vídáme v dětských filmech do krvavého akčňáku hovoří za vše. Nudit se u filmu pravděpodobně nebudete, nejsem si však jistá, zda to tentokrát stačí. ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Ano, cislo 22 zije!!! Tentokrat nie uderom blesku, ale sikovnym preprogramovanim. Brutalita a nasilie su tu podobne, ako aj v Robocopovi, Chappie bol rovnako mily, ako aj Cislo 5 - Johnny petka, takze mix oboch filmov, ktore som v detsve miloval vysiel u mna na plny pocet bodov a Hans Zimmer to svojou perfektnou hudbou len pritvrdil. Neill Blomkamp sa aj vdaka filmom ako District 9 a Elysium vysvihol u mna na oblubeneho rezisera, od ktoreho sa budem tesit na kazdy dalsi film. Tiez ma prekvapila zaporna uloha H. Jackmana, ale J. Foster nebola v Elysium ina. Takze len mozem suhlasit s komentarom uzivatela Sidzej. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Táto tématika s oživnutými robotmi, ktoré sa snažia byť ako ľudia ma už v tomto prevedení vôbec nezaujíma, už je to dosť ohrané a aj také detské, ale predsa len sa v tomto prípade našlo viacero faktorov, ktoré ma prinútili si to pozrieť a síce s výsledkom nie som úplne spokojný, ale nemôžem hovoriť ani o sklamaní. Očakávané zápory zostali, dejovo to nemá čím zaujať, predvídateľnejšie to už skutočne ani byť nemohlo a rovnako je to celé prispôsobené teenagerskému divákovi, kvôli čomu ma ani humor moc nebavil, iba raz som sa aspoň pousmial, takže si ma to ani nemohlo výraznejšie získať. Ale zase sa tu nájdu aj výrazné klady, v prvom rade kvalitná technická stránka, vďaka čomu sa na to pozerá viac, než dobre, Neil Blomkamp to očakávane celá podáva vo svojom netypickom štýle a oceňujem aj nadmieru svižné tempo, takže som sa ani nemal kedy nudiť. K tomu musím určite pochváliť aj úplný záver, ktorý mi prišel skvelý a dokonca mal aj nejaké emócie a sadla mi aj netradičná hudba, ktorá sa tu veľmi hodila. Akcia mi prišla len obyčajným priemerom, tých pár akčných sekvencií je dobre natočených a technicky kvalitne zvládnutých, ale až na jeden nečakaný drsný moment v nej nie je moc o čo stáť. A navyše ma v nej sklamal aj eRkový rating, keďže až na ten jeden moment zostal nevyužitý. A zvláštne pocity mám z obsadenia, tých pár známych hercov, ako Hugh Jackman, Sigourney Weaver alebo Dev Patel má nakoniec menej priestoru, než som čakal na úkor podivných hlavných hrdinov, ale práve kvôli tej ich podivnosti som bol zvedavý, akým smerom sa ich postavy budú vyvíjať a tak ma nakoniec aj celkom bavili. Takže celkovo sa nejedná o nič výnimočné, ale kvôli dostatku kladov ani určite neľutujem, že som si to pozrel, slušná oddychovka. 63% ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Neskutečný bordel, který je jednu chvíli drsnější komedií, poté chce být roztomilý jako Číslo 5, pak to chce být gangsta drsný a nakonec zase akční a dojemný. Sice to pak nedrží moc pohromadě, ale mě se to stejně nějakým zvráceným způsobem líbilo. Chappieho si prostě nejde nezamilovat, efekty má Blomkamp stále v malíku a Zimmerův soundtrack to umí vždy správně nakopnout. Navíc to odsýpá od začátku do konce a akci má Blomkamp pořád v malíku. Akorát si zase mohl více pohlídat scénář plný děr a daleko lépe využít Hugh Jackmana. Tak unylý a nezajímavý záporák se jen tak nevidí. I přesto evidentně chyby si ale u mě Blomkamp po Elysiu napravil reputaci. 70% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Je príjemné sledovať ako sa anime postupne prepracováva do hraných filmov od Chronicle cez Pacific Rim a Edge of Tomorrow až najnovšie po Chappieho. Nevadí, že Neil odkazuje na robotické klasiky, práve naopak, divák sa teší na záverečné zúčtovanie medzi človeko robotom (tentoraz v podstate deckom) a ťažkotonážnym bojovým strojom. Z Elysia sa Neil poučil, akčné scény sú opäť prehľadné. Členovia Die Antwoord sa po svojských klipoch a kraťase Umshini Wam (od tvorcu Kids a Spring Breakers) krásne prepracovali do parádneho celovečeráku, takže fanúšikovia tejto skupiny si myslím budú maximálne spokojný nielen tým, že tu dostali veľký priestor ale aj že tu zaznejú ich najväčšie pecky. Potešil aj Hugh Jackman v zatiaľ asi prvej zápornej úlohe. ()

Galerie (42)

Zajímavosti (17)

  • Sharlto Copley, jenž propůjčil skrze motion capture pohyby Chappiemu, si střihl cameo i ve své lidské podobě: jako policista, který se na konci filmu při snaze policie dostat se do haly Tetraavalu ptá po brusce. (NiWi)
  • Postava robota Chappieho byla natočena technikou motion capture a hrál ji Sharlto Copley. Při použití této techniky měl při natáčení tmavě šedou kombinézu se senzory pohybu, veškeré jeho pohyby byly zaznamenávány a následně převedeny na počítačově vytvořenou postavu robota. (Posheidon)

Související novinky

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

Neill Blomkamp a návrat RoboCopa

13.07.2018

Tak nakonec ne Vetřelec, ale RoboCop. Režisér Neill Blomkamp se zapsal do paměti všech fanoušků sci-fi s povedeným District 9, po něm přišlo nevýrazné Elysium a nakonec Chappie. Mezitím ale dlouhé… (více)

Noví X-Meni hledají režiséra

Noví X-Meni hledají režiséra

23.02.2017

Simon Kinberg patří mezi největší dříče současného Hollywoodu. Scenárista Sherlocka Holmese nebo posledních dvou filmů s X-Meny je zároveň producentem Chappieho, Popelky, Marťana nebo Deadpoola, a… (více)

Marvel ulovil Sigourney Weaver

Marvel ulovil Sigourney Weaver

09.10.2016

Na Netflixu právě debutoval Luke Cage a 17. března 2017 nás čeká Iron Fist, čímž se nám představí všichni čtyři Defenders. Televizní kolegové Avengers, mezi něž patří ještě Daredevil a Jessica Jones,… (více)

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

TOP filmy 2015 dle TOP uživatelů ČSFD.cz

30.12.2015

V letošním přehledu nej filmů, které viděli naši top uživatelé v roce 2015, jsme dali prostor i filmům s jiným rokem výroby/uvedení než 2015. Anketu vyhrál postapokalyptický akčňák Šílený Max:… (více)

Reklama

Reklama