Reklama

Reklama

Silicon Valley

(seriál)
  • USA Silicon Valley
Trailer 1
USA, (2014–2019), 26 h 4 min (Minutáž: 27–48 min)

Hudba:

Jeff Cardoni

Hrají:

Martin Starr, Amanda Crew, T.J. Miller, Josh Brener, Matt Ross, Zach Woods, Kumail Nanjiani, Angela Trimbur, Christopher Evan Welch, Andy Buckley (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(53)

Obsahy(1)

Richard je introvertní počítačový programátor, který bydlí společně se svým nejlepším kamarádem Big Headem, nafoukaným Gilfoylem a sarkastickým Dineshem. Tihle tři asociálové žijí pod dohledem samolibého milionáře Erlicha, který jim nabídne bezplatné bydlení ve svém domě výměnou za to, že získá desetiprocentní podíl ve všech jejich projektech. Poté, co Richard vytvoří vyhledávací algoritmus milionové hodnoty, ocitne se tenhle společenský břídil ve smršti nejrůznějších nabídek a zpanikaří - se svými přáteli se rozhodne založit vlastní firmu. Děj seriálu Silicon Valley je zasazen do světa špičkových technologií ovládaného zlatou horečkou. A právě ti nejkvalifikovanější jedinci předurčení k životu v prosperitě se svým úspěchem vlastně vůbec nedokáží naložit. Tvůrce seriálu Mike Judge (Maléry pana Šikuly, Beavis & Butthead, Tatík Hill), který přináší prostřednictvím tohoto nového komediálního seriálu na obrazovky HBO svůj neuctivý způsob humoru, se nechal částečně inspirovat vlastními zkušenostmi ze slavného kalifornského údolí, kde koncem osmdesátých let působil jako inženýr. (HBO Europe)

(více)

Videa (51)

Trailer 1

Recenze (128)

dzei 

všechny recenze uživatele

Na úvod seriál není určitě pro každého. Na druhou stranu člověk se nemusí pohybovat v podobném prostředí, aby si seriál plnými doušky užil. Brilantní svižná šílená jízda ze světa Silicon Valley. V samotném centru Palo Alto 1 a 0 se odehrávají boje světových IT korporací s pár blázny z garáže. Seriál stupňuje série od série až na samotný vrchol zakončený posledním dílem. Dávám tu jednu hvězdu navíc, protože když si člověk podobný kolotoč zažije na vlastní kůži, dívá se na to trochu jinak. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

Když jsem se o tomhle seriálu dozvěděl, dal jsem si ho do Budíčku (Chci vidět) na později s poznámkou "Od HBO, ale vypadá to divně... nevím". Obecně totiž má produkce HBO dobré jméno, ale fakt to vypadalo z trailerů nějak divně. A nyní jsem se konečně k seriálu dostal a po prvních čtyřech dílech (S01E01-E04) vím, že to je skutečně pro naprosto jiného diváka, než jsem já. Komedie? Jaká? V čem? Od začátku je to tak über-nerdovské, že moc nedává smysl, o čem mluví a co se děje - resp. technicky možná ano, ale humoru je v tom tolik, jako lesbického porna ve večerníčkovském Rákosníčkovi. Čtyři díly se řeší, že nějaký prgač vymyslel algoritmus, nechtěl ho prodat a zakládá si firmu, jenže je to obchodní diletant a nemá ánunk, co a jak dělat. Naštěstí má k ruce pár dalších debilů, hurá. Když se začalo řešit, že ten jeho nápad asi reverzním inženýrstvím získá někdo jiný, přál jsem mu to a čekal, kdy se to tele v následujících minutách zabije ve výčitkách, že to nezvládá. Po čtyřech dílech bych byl s takovým koncem seriálu docela i spokojen. Odpad! nedávám snad jen proto, že profesně to nevypadá zle a že je to více méně prosté typického amerického fekálního humoru (více méně). ()

Reklama

dlouha_potvora 

všechny recenze uživatele

Aby člověk pochopil všechny vtípky, musí bejt trochu geek, což znamená znát nejen jméno Jobs, ale i Wozniak. Moc pěkně to reflektuje momentální výbuch různých startupových companies a slovo "vize" a "aplikace" jsou jedny z nejpoužívanějších slov. Hlavní hrdinové, programátoři. Člověk nevyhnutelně inklinuje ke srovnání s Big Bang Theory, ale vlastně se jí to vůbec nepodobá, není to sitcomový formát a navíc, jak už jsem uvedla na začátku, je třeba mít jisté know-how, protože tady nefiguruje žádná Penny, která by vám to ulehčila ze svojí outsiderové perspektivy. Tady je zkrátka potřeba přemejšlet a - bejt trochu geek :) ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Prostredie technologického startupu tu neslúži len ako prázdna kulisa pre vŕšenie humorných vtipoch o nerdoch, ale je spracované prekvapivo realisticky so všemožnými úskaliami, ktorými si tieto firmy skutočne prechádzajú. Komediálna rovina na to spočiatku trpí, lebo samoúčeného humoru miereného na prvú signálnu je tu minimum, na nerdov sa cieli len málo a na geekov vôbec. Keď sa človek po niekoľkých dieloch správne naladí a zvykne si na partiu, tak je to čoraz lepšie a lepšie. Od nejakej štvrtej série som ale zaznamenal úpadok, ktorý sa s každou ďalšou sezónou prehlboval. Seriál stratil smerovanie, startup viacnásobne zmenil vyvíjaný produkt ako aj biznis model, chovanie postáv sa stalo úplne náhodným podľa toho čo sa zrovna hodilo scenáristovi, problémy sa objavovali a mizli šmahom ruky. Seriál sa zmenil na guláš, v ktorom sa môže kedykoľvek stať čokoľvek, čo je krátkodobo zábavné, no dlhodobo to nefunguje. Nakoniec ostal len podivne ukončený slušný nadpriemer. 7/10 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

První i druhá řada mají hodně pomalý rozjezd,ale druhou polovinu mají obě výbornou,zajímalo by mě,kolik lidí se k druhé polovině ani nepropracovalo,myslím,že jich asi bylo dost.Třetí řada už slabším začátkem netrpí,takže mi ze všech tří připadá nejkomplexnější a hodnocení bych viděl spíš na 4*+.U seriálu se bavím,přestože je z větší části o programování,o čemž nic nevím a z menší části o burzovních operacích,o nichž pro změnu nic nevím,takže si při sledování připadám jako u Teorie velkého třesku,kde se bavím,i když nic nevím o fyzice.Jednoznačně nejlepší postavou je pro mě kanadský imigrant a satanista Gilfoyle. ()

Galerie (478)

Zajímavosti (27)

  • Úvodní znělka je neustále aktualizována na základě zakládání nových společností. (KGBelik)
  • Gavin Belson (Matt Ross) nosí náramek, který má z Tibetu, kde byl ve 4. sérii. (KGBelik)
  • Když je Richard (Thomas Middleditch) na arbitráži a píše, aby skupina vše smazala, tak má na mobilu baterii z poloviny nabitou. Za cca 5 minut se ale nedovolá zpět kvůli nízkému stavu baterie. (Calabria)

Související novinky

Zlaté glóby 2016 - nominace

Zlaté glóby 2016 - nominace

10.12.2015

Pokud nesledujete zahraniční filmové dění, o lesbickém dramatu Carol zřejmě slyšíte poprvé. Právě tenhle film ale vévodí letošním nominacím na Zlaté glóby, a to s pěti důležitými zářezy. Carol bude… (více)

72. Zlaté glóby - výsledky

72. Zlaté glóby - výsledky

12.01.2015

V losangeleském hotelu Beverly Hilton byly uděleny 72. Zlaté glóby, kterými Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu oceňuje každý rok nejlepší filmové a televizní počiny. Nejúspěšnějším filmem… (více)

72. Zlaté glóby - nominace

72. Zlaté glóby - nominace

11.12.2014

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes vyhlásila ústy herců Kate Beckinsale, Petera Krause, Pauly Patton a Jeremyho Pivena nominace na 72. Zlaté glóby. Nejúspěšnějším filmem se stala se… (více)

Reklama

Reklama