Reklama

Reklama

Pod černou vlajkou

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2017), 35 h 12 min (Minutáž: 49–65 min)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Toby Stephens, Luke Arnold, Clara Paget, Mark Ryan, Hakeem Kae-Kazim, Jessica Parker Kennedy, Patrick Lyster, Langley Kirkwood, Jeremy Crutchley, Tom Hopper (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(38)

Píše se rok 1715 a nad piráty se začíná pomalu smrákat. Světové mocnosti jim vyhlašují  absolutní válku, protože ohrožují prosperitu zámořského obchodu. Obávaný bukanýr, kapitán Flint, přibírá do své posádky mladého nováčka Johna Silvera a společně se vydávají na výpravu za obřím pokladem, který by mohl zachránit upadající pirátskou základnu… (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (223)

JimmyII 

všechny recenze uživatele

Vymazlený a epický pirátský seriál, který sice jede na vlně aktuálního Hrou o trůny spuštěného trendu (intriky, dlouhé dialogy, sex, násilí), ale zároveň umí občas trochu poodejít z téhle cesty a vyšlápnout si vlastní. Black Sails mají pár klišovitých much, ale kdo má rád tohle zajímavé prostředí, ten prostě promine. Navíc seriál hezky graduje (nenechte se odradit pilotem, je to nejslabší díl série) a v osmém dílu opravdu bobtná do epických rozměrů. Nádherná produkce diváka vtáhne od prvních minut, postupně se přidávají zajímavé charaktery (Flint, Gates, Billy, Barlow) a rovněž výkony jejich představitelů (hlavně Toby Stephense) jsou excelentní (a ne, nehledejte žádné šampóny a borce z fitka - jak tu někdo psal - tohle je fakt jiný případ, plný špinavých a smradlavých drsných pirátů). Takže jo, jo, jo, perte to do mě celou flotilou a sem s druhou řadou. P.S. Možná nás absence moře limituje, na IMDB mají Black Sails 8.0 z 10, což odpovídá víc! ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Bez drajvu. Čekal jsem větší tempo a důraz na akci. Místo toho se tu veskrze řeší obchodní vztahy a intrikuje se. Trochu mi vadí i ta špína pirátského světa, která působí hodně strojeně, nehledě na to, že všichni piráti si čistí zuby vytuněnou Perličkou a jejich široký úsměv tak může v noci působit jako plnohodnotné xenonové osvětlení. Herecky je to celkem fajn, je tu i pár scén, které stojí za to, ale celkově to působí hodně unyle a nic nenasvědčuje tomu, že by se to zlepšilo. 55% Po šestém díle to odpískávám. Ve chvíli, kdy vás u seriálu přestane zajímat, jak dopadne, nemá smysl ho dál sledovat. Snižuji na 30%.. ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Hodně rozpačité pocity. Hodnotím zatím pouze po první sérii. Ono vzhled pirátů je pouze průměrný a příliš mě nebaví ani samotný děj, což je docela průser na seriál. Akční scény jsou v pohodě a příjemně Rkové byť za první sezónu se objevily pouze 2 větší akce a sexu je zde také poněkud poméně. Uvidíme zda si časem dám i druhou sérii, po první však lehce pachuť v ústech. ()

Vojťas 

všechny recenze uživatele

8-dílná úvodní série nového pirátského seriálu se poměrně povedla. Vzhledem k tomu, že o 2. řadě bylo rozhodnuto ještě před vysíláním prvního dílu, čekal jsem větší "boom" - a vůbec v produkci TV STARZ, která mě nemálokrát vyrazila dech. Nevadí, koukat se na to dá a jako fanoušek této stanice si samozřejmě druhou řadu nenechám ujít. Doufám ve více lodních bitev, které jsou správně syrové. 70% [2. série BUDE] ()

salahadin odpad!

všechny recenze uživatele

Hodnocení 1. dílu: Po prvním dílu obrovské zklamání! Od "herců" se již neočekává, že budou dobře hrát, ale dobře vypadat. Achjo, takhle prznit pirátská dobrodružství, kam se poděli ti praví bukanýři??? Prostě naženeme do kostýmů pár šampónků z fitness, pár lehkých holek, co rády roztáhnou nohy a ukážou vemínka, k tomu tunu totálně nic neříkajících keců o volbách nového kapitána a přidáme nějakou libovou řežbu (vše, co chce dnešní publikum vidět - sex, krev a na seriál tyto ingredience většinou bohatě stačí). A hotovka. Atmosféra žádná. Dobrodružství nulové. Scénář stupidní. Jak přes kopírák s Hrou o trůny. Vždycky jsem si Silvera představoval jako jednonohého námořníka, nebezpečnějšího než syfilis a ne jako nějakýho cucáka se sixpackem, který není herecké poleno, on je herecké megakopyto. Jestli jsou tělesné proporce a pro holky líbivá tvářička atributy pro získání role (a ne herecký um), pak se vůbec nebudu divit, když tenhle seriál bude mít nulovou úroveň a kvalitu. ()

Galerie (551)

Zajímavosti (12)

  • Hudební nástroj, který můžeme slyšet během úvodních titulků, ale i později v průběhu jednotlivých epizod, se nazývá niněra. Jedná se strunný hudební nástroj podobný houslím a první zmínky o něm se objevují už v 10. století. (oli009)
  • Téměř všechny flashbacky ve druhé sérii se natáčely v řadě v průběhu pouhých 10 dní. (oli009)
  • V seriálu se objeví hned několik postav z řad anglické šlechty. Člen, konkrétně tedy členka britské aristokracie se však najde i mezi tvůrci. Je jí herečka Clara Paget, celým jménem Lady Clara Elizabeth Iris Paget, která je dcerou Charlese Pageta, 8. markýze z Anglesey. (oli009)

Související novinky

Zemřel herec Ray Stevenson

Zemřel herec Ray Stevenson

22.05.2023

Velice smutná zpráva zasáhla v pondělí filmový svět. Milovaný a uznávaný herec Ray Stevenson zemřel ve věku 58 let. Zprávu potvrdil server Deadline s tím, že Stevenson údajně zemřel v Itálii, kde… (více)

David Slade se ujal piráta Malkoviche

David Slade se ujal piráta Malkoviche

14.08.2013

Začátkem příštího roku uvidíme na obrazovkách velký pirátský souboj. Stanice Starz nahradí Spartaka seriálem Black Sails z produkce Michaela Baye o mladších letech Flinta a Silvera ze slavného… (více)

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

Neil Marshall a další bitva o Západozemí

09.07.2013

Pokud nás tvůrci čím dál sledovanější Hry o trůny něčím rozčilují, určitě je to vyhýbání se velkým bitevním scénám. Když už ale náhodou k nějaké akci dojde, stojí to za to. I proto byla epizoda… (více)

Reklama

Reklama