Reklama

Reklama

Mrňouskové: Údolí ztracených mravenců

  • Francie Minuscule - La vallée des fourmis perdues (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Na malebném lesním paloučku se jednoho dne rozhoří nepřátelství mezi koloniemi černých a červených mravenců. Příčinou sporu jsou zbytky jídla z pikniku, které tam zanechal mladý pár. Najednou se uprostřed znepřátelených stran objeví odvážná beruška. Skamarádí se s černým mravenečkem Mandiblem a pomůže mu zachránit mraveniště před invazí červených bojovníků na čele s hrozivým Butorou. Vydejte se na cestu plnou dobrodružství, přátelství a fantazie, do světa těch nejdrobnějších Mrňousků. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (108)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se rozhodl, společně s mými neteři zajít na tuto nenáročnou animovanou, dobře hodnocenou pohádku a výsledek mě bohužel tak moc nepotěšil. Nevím jestli za to může ta němost filmu či otravné chroustání s pytlíkem od popcornu! Ale bohužel mě to jako celek nezaujalo a postupem času mi přišli zvuky bérušky a mravenců velice otravné. Příběhově je to klasická hrdinská akční jízda. Akce, která je bohužel v novodobých animácích velkým zvykem. ___ (Jiráskovo divadlo, Nový Bydžov) ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

Bylo tu všechno: Akce, napětí, monumentální epické bitvy, malý létající hrdina, drak a mořská obluda. Takovýhle kabát tomu, ale nikdo nedal, aby se v epické fantasy filmu proháněly tak prosté věci jako beruška, mravenec, mouchy, pavouci a podobně. Navíc tvůrci srší kreativními nápady(pronásledování na řece, petangová koule do katapultu, rachejtle, sprej proti mravencům a sirky, podzemní knihovna pod mraveništěm). Tak jest, jak už to napsal DaViD'82 Beruška: Cesta tam a zase zpátky je výborné skromné dobrodružství, která s přehledem kope do zadnice spoustu mluvených filmů. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Nápaditá a krásna animácia doprevádzaná príjemnou hudbou sú hlavnou devízou tohto milého príbehu o chrobáčikoch, ktorý napriek tomu, že osemdesiat minút príbehu neprehovoria, vám napriek tomu vyrozprávajú svoje dobrodružstvá, ktoré na zažili pri zachraňovaní mraveniska. Napriek skutočne príjemnému a pozerateľnému príbehu je jeho dĺžka naozaj zdá sa mi premrštená a tak príbeh umelo natiahnutý čo mu u mňa uberá jednu hviezdičku. ()

Sancty 

všechny recenze uživatele

Emóciami nabité dobrodružstvo, ktoré trvá príliš dlho. A to myslím z pohľadu dospeláka. Prvá noc osirelej lienky dostala moju šesťročnú dcéru do takej depresie, že už ju nedokázalo nakopnúť vôbec nič a film poväčšine prefňukala. A to je, podotýkam, veľký fanúšik tejto roztomilej hávede. Krátke epizódky svedčia chrobáčikom predsa len viac. Mimochodom, paralelu z Pána prsteňov neuvidia okrem detí naozaj len neznabohovia. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Beruška: Neočekávaná cesta? Pán cukrů: Společenstvo cukru? Pán cukrů: Návrat zápalek? Ta paralela tam prostě je a já od teď budu vědět, že lesní požáry nezpůsobují jen žháři, kuřáci a neopatrní táborníci, ale i bitvy o mravenčí Minas Tirith! Doufám, že se díval i Sauron, aby pochopil, že nejúčinnější obléhací zbraň je sprej proti Gondoru.. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (1)

  • Film je věnován in memori Jeanu "Moebiusovi" Giraudovi, francouzskému malíři, umělci a spisovateli. (Terva)

Reklama

Reklama