Reklama

Reklama

Mistr loutkář III: Toulonova pomsta

  • Česko Mistr loutkář: Toulonova pomsta (více)

Obsahy(1)

Loutkář André Toulon a další příběh o jeho oživlých loutkách. Tentokrát Vás zavede do období druhé světové války, kdy nacisté provádějí řadu experimentů s životem a smrtí. Toulon i jeho loutky jsou uneseni, protože mají přispět k objeveni způsobu, jak mrtvé vojáky přivést k životu a dalšímu boji. Akce se gestapu však nepovede. Geniální mistr loutkář vytvoří nové loutky a je připravený pomstít se nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

destroy83 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí třetího neméně krvavého dobrodružství vraždících loutek, jsem byl nucen přehodnotit druhý díl, který zatím v sérii Puppet Mastera považuji za nejlepší a s klidným svědomím jsem jej ohodnotil plným počtem. Ale vraťme se k Tulounově pomstě, která se časově odehrává ještě před prvním dílem v nacismem zmítaném Německu. Vlastní příběh začíná v domě mistra loutkáře, kam zavítá německý poručík, který následně na mistrův um upozorní gestapo a doktora Hesse, se kterým velení gestapa spolupracuje na experimentech s oživováním mrtvých vojáků. Postup, kterým se pokoušejí Tulounovo tajemství získat, mistra loutkáře donutí ze svých loutek udělat vraždící monstra. Dílko je opět béčko jak řemen se vším všudy, včetně slušné porce bradavek i krvavých mordů, které bohužel nedosahují kvality druhého dílu. Divák se má ovšem šanci dozvědět zase něco více z Tulounova příběhu, včetně tvorby jeho loutek, z nichž některé mistr tvoří divákovi přímo před očima. Nakonec se zde objevuje stará známá pětice loutek z prvního dílu, kterou obohacuje šestiruký kovboj. Trikové efekty i hudba jsou zachovány ve své kvalitě z předchozích dílů. Nedostatečnost mordů a gore lehce vynahrazují dobré herecké výkony, hlavně představitele majora gestapa Krause, který je padouch jak má být. Výsledný dojem je důstojné pokračování série krvavého divadýlka, které sice nedosahuje kvalit druhého dílu, ale s přehledem dosáhne na čtyři hvězdy. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé že DeCoteau který ted točí céčkový pologay filmy natočil na začátku 90 let tuhle béčkovinu, a to zatraceně zábavnou, loutky jsou více vražednější než kdy jindy, a konečně tu jsou pořádně vidět, sice se zase nejedná o nejlepší díl, ale o jeden z nejpovedenějších určitě. Pamatuju si jak když jsem byl malej měly v půjčovně VHS a já se jí vyhýbal jak čert kříži protože panenek a loutek jsem se neuvěřitelně bál:-) ()

Reklama

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Návrat v čase, který trošičku nesedí s prvním dílem, kde jsme se s podstatně starším Andre Toulonem a nacisty už setkali, a to v roce 1939. Tady jej potkáváme v retrospektivě událostí, které tomuto okamžiku a SPOILER prvního dílu sebevraždě mistra loutkáře měly předcházet, ovšem Andre je mladší a druhá světová válka už je v plném proudu. Tak ale to bylo spíš jen tak pro zajímavost. Ve trojce kvituju zejména o cobysezanehetvešlo lepší herce, Richard Lynch jako hlavní padouch byl asi v tomto ohledu nejlepší, a pak samosebou loutky a jejich "vražedné běsnění", na scénu přichází myslím poprvé Šestiraňák a jeho vystoupení s nacistickým generálem připomene i legendární souboje z Divokého Západu. Z původně neutrálních bábetek se nám tady vlastně definitivně stávají ti hodní hoši, ale o angažmá v dětském loutkovém divadle naštěstí nestojí. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Třetí dobrodružství neposedných loutek je zasazeno do období druhé světové války a odkrývá tajemství, která jsme dosud mohli v sérii pouze tušit. Toulon je zde napaden nacisty, kteří se pokoušejí oživovat mrtvé vojáky a chtěli by k tomu využít jeho metody, ale uteče a jelikož mu hoši s hákovým křížem na čepici udělali několik nepěkných věcí, začne se jim mstít. Samozřejmě za pomoci svých loutek, které se postupně objevují na scéně tak, jak je Mistr vytváří a nakonec máme prakticky kompletní sestavu, známou z minulých dílů, ochuzenou o plamenometčíka, kterého ale více než nahrazuje osmiruký kovboj. Brutalita a béčkový feel jsou pořád na slušné úrovni, i když kvalit druhého dílu tenhle prequel přeci jen nedosahuje. Pořád je to ale vynikající zábava pro všechny loutkomily. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bombastická záležitost! Jasně nejlepší díl série a vůbec to nejlepší co kdy DeCoteau vyplodil. Za prvé se dozvíme, jak to všechno začalo, no a hlavně loutky jsou konečně pořádně v akci, konečně pořádně zabíjejí špinavý nácky, zabíjení si užívají a divák si ho užívá spolu s nimi. Na plnej počet pak tenhle flák táhne především démonický Richard Lynch v úloze jednoho z nejhnusnějších gestapáků jakýho jsem kdy ve filmech viděl. a Toulunovi a jeho miláčkům nejde nefandit. Dobrou noc kolego loutkáři! 95% ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Six-Shooter (Albert Band) mal byť pôvodne osemrukým ninjom, avšak scenárista C. Courtney Joyner je veľkým fanúšikom westernov a tak došlo k zmene. Kovboj navyše znázorňuje niečo typicky americké. (beso74)

Reklama

Reklama