Reklama

Reklama

VOD (1)

Antonina Zabinská (Jessica Chastain) práci v manželem řízené zoologické zahradě ve Varšavě přímo zbožňuje. Se zvířaty si rozumí mnohem víc než s lidmi, nebojí se vlézt mezi neklidné slony do výběhu, je to vlastně ona, kdo svou energií a rozhodností celou zahradu vede. Ani ona však není schopná čelit valícím se dějinám. Když 1. září 1939 napadne Německo Polsko, pocítí to zahrada prakticky okamžitě. Bombardování a ostřelování města ve vteřině zničí všechno, co manželé Zabinští léta budovali. Ze zahrady bez zvířat se stane skladiště německých zbraní a své odborné znalosti můžou Antonina a její muž Jan (Johan Heldenbergh) využívat jen k chovu prasat. Právě tady ale leží začátek cesty k jejich odvážnému plánu. Prasata totiž krmí zbytky, které vyprodukují obyvatelé varšavského ghetta. A pro ně jezdí Jan pravidelně s náklaďákem. Ale zpátky neodváží jenom ty zbytky, ale také lidi, které pak ukrývají ve sklepních prostorách pod zahradou. Riskantní operace je o to složitější, že kolem zahrady neustále krouží nacistický pohlavár Lutz Heck (Daniel Brühl), prominentní zoolog, který má pro Antoninu nejen profesionální slabost. (CinemArt)

(více)

Videa (15)

Trailer 2

Recenze (234)

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $20miliónovTržby USA $17,445,186Tržby Celosvetovo $22,000,000Tržby za predaj Blu-ray v USA Tržby za predaj DVD v USA ║ Až príliš všedne podaný príbeh na to aby to človeka viac dostalo. /60%/ ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Tématiku s druhou světovou válkou si ráda pouštím, ač předem vím, že u toho budu brečet od začátku do konce. Úkryt v zoo má mnoho silných momentů a to i přes to, že skoro nevidíte žádné drastické záběry, co se týkají lidí (kupříkladu scéna s Uršulou, nebo nástup do vlaku), ale ten masakr zvířat :( Pro člověka jako jsem já, když mi na zvířatech záleží více než na lidech, si dokážete představit, jak jsem trpěla na začátku filmu. Trpěla jsem i při záběrech na prasata, která byla určena pro německou armádu, aby netrpěla hladem. Klidně se mi smějte, ale tohle taky blbě nesu. No ale zpátky k tématu. Daniel Brühl nevím jestli je tak dobrý herec, nebo je mi jen strašně nesympatický, ale všechny záporáky hraje tak, že ho fakt nesnáším :) Celkový dojem z filmu mám ale kladný, protože je natočen decentně, citlivě a jak jsem již zmínila prakticky bez drastických záběrů. Proto můžu v klidu odpustit snahu o přízvuk, který místy trochu kazil dojem z filmu. Prostě všechna čest manželům, za jejich odvahu v době války a za jejich snahu pomoci tolika lidem. Když se na tyto filmy dívám, tak je mi opravdu hrozně smutno z nás lidí, ale díky bohu že stále existují tací, jako Antonina a její manžel Jan. ()

Reklama

Dzeyna 

všechny recenze uživatele

Tak krásné. Navíc je to napínavé a diváka to zabaví po celou tu dlouhou dobu. Celá ta směsice herců ze všech možných zemí je příjemná, ale čeští zástupci se mi tam příliš nehodily, nicméně i tak povedené a nemám na jejích výkony výtky. Důvod proč nelze dát plný počet hvězd je jen z toho důvodu, že provozovatelé zoo - "milovníci zvířat" jsou milovníci jen na oko, když drží zvířata pro ně v nepřirozeném a stísněném prostředí. Trochu ironie, ale tak to chodí. Ale musím uznat, že Jessica Chastain předvedla snad svůj nejlepší výkon a je vidět, že má zvířata ráda. ()

Garson 

všechny recenze uživatele

Začíná to dobře,pohledná ošetřovatelka v obležení krásných zvířat,která oživí právě narozené slůně co nedýchá a pak najednou zvrat,bombardování Zoo a zvířata jsou buď mrtvá nebo na svobodě a nastane chaos.Zoologická zahrada je pro svůj účel zrušena,vzácná zvířata převezena do Německa a zbytek zvířat padne pod výstřely vojáků.Během okupace Varšavy jezdí Antoniny muž pro zbytky jídla do ghetta a když jede zpátky vždycky schová pár dětí ve svém náklaďáku a převeze je do Zoo,která se formálně proměnila na chov prasat,ale také je to zázemí pro schované Židy a právě tyto odvážné činy jim zachrání život i dalším lidem v jejich okolí.Velmi se mi líbil herecký výkon hlavní herečky která hraje Antoninu a nese na sobě velký díl zodpovědnosti za celou Zoo nebo spíš za to co z ní zbylo. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Úkryt v Zoo má velmi kvalitní vyprávěcí linku, která tě s přehledem udrží v napětí po celou dvouhodinovku. Tvůrci si odpouští uplně nejsurovější scény a právě díky tomu vyniká krutost ještě víc, například scéna ze znásilněnou židovskou holčičkou je neuvěřitelně silná i když samotný znásilnění ve filmu nevidno. Varšavský ghetto zde má jen pár záběrů, ale bohatě stačí k tomu, aby si člověk přál být všude jinde, jen ne tam. Začátek filmu se dobře nebude sledovat ani milovníkům zvířat, zejména scéna s dravým ptákem píchne u srdce. Kvalitní podívanou rámujou svým hereckým projevem všichni herci v čele s Jess a Danielem Brühlem. Docela by mě zajímal skutečný příběh, protože takhle se to zdá skoro až neuvěřitelný včetně titulkových dodatků v závěru. Určitě je dobře že Zabinsky mají svůj film, protože za odvahu, kterou ve 2. sv. válce projevili si ho zaslouží. ()

Galerie (38)

Zajímavosti (9)

  • Když jsou zvířata v zoo likvidována, Heck (Daniel Brühl) střelí orla a řekne jeho pomocníkovi, ať ho nechá vycpat. Později, když Jan (Johan Heldenbergh) s Antoninou (Jessica Chastain) navštíví jeho kancelář, je zde vycpaná orlice. (BadCat)
  • Celosvětová premiéra proběhla 7. března 2017 ve Varšavě. (BMW12)
  • Film je založeno na skutečném příběhu dle deníku Antoniny Zabinské. (BadCat)

Související novinky

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

TOP 2017 dle nejoblíbenějších uživatelů

31.12.2017

Hrstka nejoblíbenějších uživatelů ČSFD.cz tradičně vybrala osobní trojku nej filmů, uvedených do české a slovenské distribuce nebo na filmových festivalech v roce 2017. A někteří dali hlasy taky svým… (více)

Reklama

Reklama