Reklama

Reklama

Aldabra: Byl jednou jeden ostrov

  • angličtina Aldabra: Once Upon an Island (více)
Trailer

Obsahy(1)

Výlet do míst, kam lidská noha takřka nemá možnost vkročit, příběh plný fascinujících dobrodružství zdejšího přírodního světa a mimořádný zážitek, jaký může nabídnout jen nejmodernější 3D technologie – všechny tyto atributy a ještě mnohem více v sobě sdružuje nový film ALDABRA: BYL JEDNOU JEDEN OSTROV. Působivý rodinný snímek nabízí unikátní osudové příběhy podivuhodných živočichů, kteří obývají atol Aldabra, kteří se zde rodí, vytvářejí společenství, přivádějí na svět mladé i bojují o své přežití. Film Aldabra: Byl jednou jeden ostrov není přírodopisným dokumentem, je vzrušujícím a napínavým příběhem ze světa přírody. (Falcon)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (77)

Fary 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě fakt hodně mrzí. Nejdřív jsem ho nestihl v kinech, pak jsem ho 2 roky marně sháněl na DVD nebo BluRay, pak jsem ho hledal i na internetu a nakonec našel nějakou rusky dabovanou kopii. Nechtěl jsem si ale kazit dojem, tak jsem ji zase smazal. Dneska mi málem vypadly oči z důlků, když jsem zahlédl, že ho dávají na Nově. Okamžitě jsem tam přepl a musím říct, že mě to trochu (dost) zklamalo. Mám Oldřicha Kaisera rád a jeho vyprávění je fajn, ale myslím, že tomuhle by víc sedl klasický dokumentární komentář než tahle blbina. Po 10 minutách to přestává být vtipné. Záběry jsou super a je opravdu škoda, že zůstal potenciál toho filmu z větší části nevyužitý. I tak ***. ()

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Aldabra je dokumentem jako stovky jiných. K vidění je krása a rozmanitost fauny a flóry, ale není tu nic co by jsme už neviděli někde jinde. Kaiser jako vypravěč mi tu sedl tak 50/50. Když mluvil k seriózně a k věci tak bylo vše OK, ale nepovedený vtípky a dabování zvířat mi tedy moc nesedly. Dětem se to ale asi bude líbit. Za mě je to pouze průměrnej dokument, kterej zapadne " v davu " jiných a mnohem lepších. ()

Reklama

allegria 

všechny recenze uživatele

Normálně mi Oldřich Kaiser jako herec nevadí, ale tady byla jeho volba coby vypravěče nešťastným krokem a zkazilo mi to celý film. A snesla bych i jeho hlas a výslovnost, kdyby aspoň byl ten komentář napsaný seriózně. Záběry byly nádherné, ale celkový dojem hrozný. Mám pocit, že autor doprovodného komentáře buďto vůbec děti nezná a nerozumí jim, nebo je má rovnou za blbce. Tak moc mi to šlo na nervy, že jsem - navzdory nádherné přírodě - film nedokoukala do konce. ()

blackrain 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem takhle povedený dokumentární snímek neviděla. Seděla jsem před obrazovkou televize jako přimražená a užívala si každičkou scénu. Oldřich Kaiser byl výbornou volbou pro roli vyprávěče. Je takovou třešínkou na dortu.Umí být kouzelný i dětinský. Chtěla bych, aby mi předčítal pohádky na dobrou noc. Jen víc podobných dokumentů, protože jich není nikdy dost. Byla to krásná postva pro moje oči. Lituju, že jsem na něj nešla do kina. ()

subic 

všechny recenze uživatele

Olda Kaiser nadaboval takový dokumentární výstřih ze života o želvách, bezkřídlích ptácích a krabech na atolu Aldabra (který je severně od Madagaskaru a východně od africké Tanzánie), aby ho trochu oživil. Což o to, Olda je v poho, ale stačí to? Ve 3D jsem neměl možnost vidět, takže hodnotím jen, jak to šlo v TV. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (1)

  • Ostrov je nedostupný a nehostinný, ale přesto kypící životem. Nachází se jižně od Seychelských ostrovů a severně od Madagaskaru. Je tvořen výhradně korály a zbytky vápenitých schránek dalších živočichů. Jeho nejvyšší vrchol se proto nachází pouze 19 metrů nad mořem. Geologická fakta navíc prozrazují, že tento unikátní atol v minulosti nejméně šestkrát zmizel pod hladinou moře. Klimatické změny a tání v polárních oblastech nás varují, že tento přírodní div světa se může brzy opět potopit. (Zdroj: Falcon)

Reklama

Reklama