Reklama

Reklama

Na úsvitu 15. století svrhne generál I Songgje vládce království Korjo, aby založil vlastní dynastii. Proti tomuto vlastizrádnému kroku se staví jeden z generálových důstojníků, Čang Sadžong, kterého chce proto I dát zavraždit. Důstojník se ale zachrání a stane se banditou. O několik let později vyplouvá z Číny loď do čerstvě založeného království Čoson, kterému vládne I, a veze mu lenní pečeť udělenou čínskou dynastií Ming. Cestou do Čosonu ale lodníci chtějí ulovit velrybu, která jim rozbije koráb a spolkne pečeť. Úředníci, kteří se obávají, že je tato ztráta bude stát život, králi namluví, že jim drahocenný klenot uloupili piráti, a tak je proti pirátům nařízena trestná výprava. Piráty vede nádherná a nebezpečná žena jménem Jovol, která pochopitelně nechce dát svou kůži zadarmo. Začíná hon na velrybu, v jejímž žaludku pečeť skončila, a do toho už se zamíchá i Sadžong, který si brousí zuby na královskou odměnu. Potíž je v tom, že suchozemský bandita vůbec nerozumí námořnickému řemeslu, nemluvě už o tom, že ani muži, kterým velí, to nemají v hlavě úplně v pořádku. (Film+)

(více)

Recenze (42)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Popcornová historická dobrodružná přechcávací fraška s velkorysou výpravou, kterou ke dnu potápí otravný dětinský humor a ještě otravnější přestylizované CGI akční sekvence; ty díky nadužívání rádoby efektních zpomalovaček nemají žádné tempo čili již během úvodní šermovačky v dešti se stávají útrpnou parodií sebe sama. ()

Mirokukii 

všechny recenze uživatele

Dobrodružná jihokorejská odpověď na třetí Piráty z Karibiku s důrazem na efekt. Což je chyba, protože jsou hodně špatné, jakož i akční scény samotné. Zbytečně dlouhé a s úvodem, který se bere až moc vážně. Jakmile však chytnou posádky banditů a pirátů tu správnou humornou vlnu, začne se jednat zábavný, výpravný filmeček, který v poklidu dopluje ke zdárnému konci. ()

Zíza 

všechny recenze uživatele

Zbytečně moc dlouhé, plné prázdných scén s prázdnými dialogy. Vtípky byly sice klišoidní, ale i tak mě docela bavily. Herecké výkony nebyly špatné, ale ani mě nijak zvlášť neoslovily – jiskra prostě nepřeletěla. Většinu času jsem se spíš nudila a čekala na něco pořádného, nakonec sice přišla docela dobrý bitva, ale ani tak mě to nechytlo za srdce. Pro mě trochu až moc prázdný film. ()

Pedross800 

všechny recenze uživatele

Korejský blockbuster letošního léta konečně dorazil i ke mě....sice zatím bez titulků.... ale nedočkavost a natěšenost byla silnější než já.....vždyt je to nejnovější film "BOŽSKÉ" Ye-jin :-)) a bavil jsem se báječně.....komediální scénky střídají ty akční (souboje na moři i souši jsou výborné!) a všemu vládne neskutečně charismatická dvojka povedených hrdinů v podání Kim Nam gila a Ye-jin Son, které dobře sekunduje jeden neskutečně ukecaný floutek....myslím, že to co mu vychází z úst budou dost dobré perly, to ale poznám až budou titule od Ainny :-) Edit: hlášky fakt super a Josefská to zabila :-))))) ()

Galerie (29)

Reklama

Reklama