Reklama

Reklama

Městečko Pines

(seriál)
  • USA Wayward Pines
Trailer 7
Drama / Mysteriózní / Sci-Fi / Thriller
USA, (2015–2016), 14 h 31 min (Minutáž: 42–44 min)

Hrají:

Siobhan Fallon Hogan, Matt Dillon, Carla Gugino, Toby Jones, Shannyn Sossamon, Melissa Leo, Hope Davis, Reed Diamond, Terrence Howard, Tim Griffin (více)
(další profese)

Série(2) / Epizody(20)

Ethan Burke (Mat Dillon) je agentem tajné služby, který vyšetřuje, kam zmizeli dva jeho kolegové, rovněž federální agenti. Během pátrání utrpí náhle autonehodu, a když se probere z bezvědomí, vidí, že se nachází v idylickém městečku Wayward Pines. Nepamatuje si však, za jakých okolností se tam dostal. Místní lidé ho nejen chtějí přimět, aby u nich zůstal, ale Ethanovi se ani žádným způsobem nedaří navázat kontakt s okolním světem. Celé město je opředeno jakousi podivnou tajuplností a zdá se, že z něho není úniku. Ethan chce věci přijít na kloub, ale místo odpovědí naráží jen na stále nové a nové záhady. Brzy si začne uvědomovat tvrdou realitu: vypadá to, že z Wayward Pines už nikdy živý nevyvázne. (Film+)

(více)

Videa (41)

Trailer 7

Recenze (201)

Anderton 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Svojim spôsobom bolo šalamúnskym rozhodnutím obe série relatívne ukončiť ako dva samostatné príbehy s niekoľkými styčnými dejovými líniami, prvkami a postavami. Akoby tvorcovia rátali s tým, že na ďalšie série dôjsť nemusí, konkurencie, aj v žánri, je totiž obrovské množstvo. Obe série ma takmer maximálne naplnili, čo určite súvisí aj s mojou obľubou sci-fi žánru, ktorému často viacero nedostatkov odpustím. Obe, aspoň pre mňa, priniesli dostatočné množstvo materiálu na premýšľanie a pritom dokázali aj patrične zabaviť akciou a vydarenou výpravou. Ak sa niekedy stane zázrak a dočkáme sa trojky, určite sa opäť na túto archu nalodím. ()

ScarPoul 

všechny recenze uživatele

Svižné, temné, plné rôznych dejových zvratov a zaujímavých momentov. Twin Peaks si išlo po vlne tradičnej mysterióznosti a divákovi nechávalo len pocity a žiadne odpovede. Wayward pines toto robí v prvej polovici. Potom sa z neho stane plnohodnotné sci-fi. Veľmi som potešení jednak z hereckých predstaviteľov, ale aj určitej originálnosti s ktorou seriál pracuje. Keby som sa chcel vážne zamyslieť určite by som v ňom našiel veľa logických dier, ale v zásade sa jedná o príjemné prekvapenie. Pritom nie som až tak na seriály. Krásky Gugino a Sossamon sú neuveriteľným spestrením a mladá Sarah Jeffery bude za chvíľu riadna kosť. Výborná hororová atmosféra a super finále. Síce je tu priestor pre ďalšiu sériu, ale nie som si istý či po nej vyslovene túžim. Mladí hrdinovia ma zvyknú skôr iritovať. Ale keďže Crouch napísal Wayward Pines ako trilógiu som celkom zvedavý. Toto som zhltol prakticky za jeden deň. 1. séria 100% ()

Reklama

bouncer 

všechny recenze uživatele

Něco co by se dalo čekat od Šamšamalana. Mám tyhle super-mysteriózní slátaniny docela rád. Úvod je trochu nepřehledný a dokáže odradit. Asi v půlce první sezóny jsem byl nadšený a pak to zase opadlo. Nelogičnosti se nevyhneme, ale určitě si to zaslouží pozornost a je trochu něco jiného než většina současné seriálové produkce. ()

JJ.Gibson 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál se dá rozdělit na několik částí. Základní rozdělení první a druhá série. Zatímco první, má skvělý nápad, krásný nádech mysteriózna, několik nečekaných zvratů a s každým dalším dílem se těšíte na nový + Matta Dillona a Tobyho Jonese. Tak druhá série, alespoň v první půlce série naprosto vše překope. Absolutně rozvrátí chování postav, na některé postavy se vykašle. Jiné přivede pouze proto aby byly popraveni a všichni se chovají jinak bez ohledu na to, jak se chovali v sérii první. To bohužel zabilo celý seriál. O to je to větší škoda, že když jsme se konečně začali dozvídat něco nového o Abíkách, tak vše skončilo a závěrečný "cliffhanger" mě docela navnadil na další sérii. Ale bohužel, nic z toho se konat nebude! Nebýt tolik nesmyslných chyb a ignorací druhé sérii, měl by tento seriál našlápnuto se dostat do výšin seriálových topek! ()

erased 

všechny recenze uživatele

Cosi shnilého se děje ve Wayward Pines. Přestože se mu nedá upřít parádní atmosféra ani trefné obsazení, po celou sérii jsem se nemohl zbavit dojmu, že je na tomto seriálu cosi divného. Možná to bylo prazvláštní jednání téměř všech postav, smysluplně překombinovaný příběh nebo nezvykle rychle se vyvíjející příběh, ale v průběhu jednotlivých epizod jsem na důkazy žádného z těchto výsledných dojmů nedokázal přímo ukázat. Přesto je to právě toto cosi, co u celé první série udrželo mou zvědavost, pozornost i napětí. Ostatně se právě díky překvapivě brzy přicházejícím zvratům nestihne okoukat twinpeaksová atmosféra začátku, ztracený nádech prostředku, ani neobvykle sci-fi finiš. Jen ten závěr v duchu zombie apokalypsy si mě příliš nezískal. Jinak se ale nemůžu ubránit rozpačitému nadšení. Městečko Wayward Pines je totiž svou neobvyklostí přinejmenším pozoruhodné. A těžko říct, zdali je pro něj zrušení po první sérii záchranou nebo promarněnou příležitostí. ()

Galerie (235)

Zajímavosti (10)

  • Městečko Pines je fiktivní městečko v Idahu, takže neexistuje. Seriál se natáčel v Kanadě v Britské Kolumbii ve městě Agassiz poblíž Vancouveru a interiéry se natáčely v Burnaby také nedaleko Vancouveru. (Trajektt)
  • Kniha, na jejíž motivy je seriál natočen, byla tak úspěšná, že vznikla řada navazujících alternativních příběhů napsaných jinými autory. (jerry12)

Související novinky

Shymalan se vrací k hororům

Shymalan se vrací k hororům

27.08.2015

M. Night Shyamalan (Šestý smysl, Vyvolený) se pokusil o výlet do blockbusterových vod a moc se mu tam nedařilo. Poslední vládce větru a Po zániku Země sice nelze označit za propadáky, což je v… (více)

Reklama

Reklama