Reklama

Reklama

Dům kouzel

  • Belgie Le Manoir magique (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Opuštěný kocourek Bouřka se jednoho deštivého dne ukryje v tajuplném domě starého kouzelníka, kde bydlí také celá řada nevšedních bytostí ze světa fantazie. Ale ne každý je nadšený příchodem nečekaného hosta. Králík Jack spolu s myškou Maggie udělají všechno pro to, aby kocourka vyhnali. Situace se ještě zhorší, když kouzelník skončí v nemocnici a jeho chamtivý synovec využije šanci, aby dům prodal. Kocourek se nevzdává a rozhodne se spolu s novými kamarády společný kouzelný dům zachránit. (Mirius FD)

(více)

Videa (8)

Trailer 5

Recenze (69)

cheonsacz 

všechny recenze uživatele

Upřímně se přiznám, že jsem čekala, že půjde jen o další tuctovou animovanou pohádku, kterých jakoby poslední dobou bylo až přemnoženo. Protože se však snažím dávat všem animákům šanci rozhodla jsem se na film dívat s pokud možno nejmenšími předsudky. A dobře jsem udělala! Film se mi totiž opravdu líbil - bavil mě od začátku až do konce a už delší dobu jsem se u animáku tak upřímně nezasmála - většina animáků poslední doby totiž ve mě vyvolává povětšinou jen letmé úsměvy. Hlavní postava , tedy kocourek Bouřka je milý, roztomilý a snadno si ho oblíbíte. Bylo mi ho vážně líto i když šlo jen o smyšlený animák - nepochopím totiž nikdy lidi co dobrovolně opustí, vyhodí nebo dokonce ubližují zvířatům, ať už jsou skutečné nebo kreslené. Ale mojí nejoblíbenější postavou se nakonec stal čivavák á la Áďa Hitlerů (kdo viděl slovenské animované video o jorkšírech a jejich bojkotu, toto přirovnání pochopí), který mě bavil nejvíc a Edison :) ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Kdyby šlo Dům kouzel alespoň vzdáleně k něčemu přirovnat, tak asi k Toy Story (hlavně třetímu dílu) a V tom domě straší! Je třeba zmínit, že na animovaný film poměrně nezvykle, ale systematicky využívá hlediskový záběr. Škoda, že u toho veškeré ozvláštnění končí. Zbytek je už jen veskrze průměrným, ačkoli neurážejícím vyprávěním o opuštěném kocourovi, který našel nový domov. ()

Reklama

BDMarty007 

všechny recenze uživatele

Průměrný animovaný film pro děti (ani bych neřekl rodinný). Děj je možná až příliš přímočarý. Občas dobré akční scény / zajímavé "záběry", animace a technická stránka mi přijde velmi slušná, občas nějaký vtípek, spíše akční, než verbální. Jediné co mě nějak výrazněji zaujalo byl fakt, že občas zazní písnička třeba od The Cure či od The Madness! ()

vteco 

všechny recenze uživatele

Vzhledem k tomu, že je to evropský počin, dá se to nazvat úspěchem. Animace je na velmi dobré úrovni a je zde i několik vedlejších postav, které tak trochu utkví v paměti. Na čem ale Dům kouzel padá jsou hlavní postavy, které jsou absolutně nezajímavé a někdy až otravné. Je to škoda, jelikož příběh sám o sobě není až tak špatný, i když jde vidět, že je mířený pouze na děti a bez skrytých vtípků pro dospělé. /60%/ (Kino - Prom.) ()

LencaN 

všechny recenze uživatele

Ano, je to animáček pro děti. Proto ale není třeba mu ubírat na hodnocení. Příběh je akurátní pro malé diváky, roztomilé postavičky, kladné charaktery, které si oblíbíte, i záporák, který má správnou alergii na kočky. Přesto se děti naučí, že svět není jen černobílý a to díky králíkovi a jeho kamrádce myšce, kteří v průběhu filmu zjistí, že třeba měli špatné názory. No nebudu víc prozrazovat. Akorát musím poznamenat, že jsem hlavně zezačátku měla dost problém s pohybem po domě, jakoby za kočkou, nevím jak to popsat, jako by kamera prostě letěla někomu za zády a vypadalo to jako v počítačové hře a bylo to i tak neohrabané a trhané. Ale nakonec jsem to přestala vnímat, protože jinak byla animace celkem hezká, barevná, pro děti super. ()

Galerie (51)

Reklama

Reklama