Reklama

Reklama

Epizody(24)

Obsahy(1)

Akademie Honnouji je vedena železnou rukou ředitelky Satsuky, která svým podřízeným dodává Goku uniformy, díky nimž disponují nadpřirozenými schopnostmi. To vše se má ale změnit s příchodem nové studentky, která je ozbrojena mečem navrženým pro přemožení těchto uniforem. Jejím cílem je najít ve škole vraha svého otce. (John8)

Videa (4)

Trailer

Recenze (20)

Scalpelexis 

všechny recenze uživatele

Dokoukával jsem to s velkým sebezapřením. Chtěl jsem si dát akční oddechovku a tak když v mém okolí hlavní hrdinku solidně nacosplayovali, tak jsem si řekl, že to zkusím. Na rovinu řeknu, že by mi nevadilo, kdyby to zůstalo v Battle Royale kulise někde ve škole. To, že to již trochu klasicky sklouzlo až do vesmírných výšin a šířek, na to už si zvykám, ale jednoduše sa mi to nepáčí. Výčet proti je ale mnohem, mnohem obsáhlejší. Hlavní hrdinka je večně zamračená, protivně uřvaná, nesmysly hlaholící fůrie s vymytým mozkem, kde zůstaly jen zvířecí instinkty a jediný, co s ní pohne, je její ubrečená a hyperaktivní kamarádka, jejiž drobné stand-upoidní výstupy chvíli baví, ale pak šíleně omrzí. Příběh nenese žádné známky hlubšího přemýšlení a plot twisty jsou tak předvídatelné a hloupé, že i možný scénář přeleta holuba nad autem a následné provedení své potřeby mi přijde mnohem nečekanější obrat. Seriál vysvětluje, jak něco je super-efektivní na něco, jak tamto bylo vyrobené kvůli onomu, ale pak si nehorázně začne vyplachovat pusu 2 roky zkysaným mlíkem (když to řeknu slušně) a otočí i sebou zavedené principy. Jako proč? Jistě, nejde Kill la Kill vzít četnost soubojů, nastavení absurdity lvl 9000 a jistý drajv s přicházejícím koncem, kdy není čas na jakékoliv přemýšlení, jen řezání okolí stůj co stůj, ale to mě nebaví. Hlavně, že máme všude vlající sukně ke kalhotkám, milion trapně upgrajdevaných technik a obleků a poměrně odfláklou animaci. Plus jen za nudistickou pláž, tam se nešlo uculovat. ()

JamesSi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jak může být něco tak nápadité a hyperaktivní, ale občas zároveň nudné a otravné. Původně jsem si myslel, že celá věc s krvelačnými uniformami je docela cool poselství, ale nejspíš je to jen výmluva k (cenzurované) nahotě. A já miloval od Imajašiho Dead Leaves a Panty and Stocking. Rozhodně ale opakující vtip, že se na dějepise v té militantí společnosti učí jen o Německu za WW2 je fajn. Stále mě to ale baví víc než třeba Promare nebo BNA. Edit: Pořádně se to rozjede až cca po 5té epizodě. ()

Reklama

TheDarKnig 

všechny recenze uživatele

Na docenění musí člověk mít určité specifické nastavení mysli a značnou odolnost k japonské animované fantastice, ale pokud jsou obě podmínky splněny, nebrání už nic tomu, aby nasedl na hype train a již se jen neuvěřitelně vezl. Vůbec se nedivím tomu, že bylo tohle anime zvoleno nejlepším originálním anime dekády (i když osobně bych ten titul dal geniální Madoce). Od začátku až do konce obrovská smršť šíleně přepálené zábavy, neskutečné vizuální i vyprávěcí nápaditosti (často až old-school herní a komiksová beat-em-up obrazová poetika) a epických momentů pod taktovkou animátorů utržených z řetězu a mistra skladatele Sawana, vlastně v celkovém procentu hypeu napříč epizodami dokonce Trigger překovává podle mě sám sebe a předchozí dnes již legendární počin Gurren Lagann (nepočítaje jeho závěr, logicky :)). A pod povrchem toho všeho znovu krásný coming-of-age příběh, který se vyvine v něco mnohem větší, ale v jádru stále to srdce zůstane, přičemž tentokrát je to srdce dívky. Musím přiznat, že jsem se do hlavní hrdinky Ryuuko Matoi možná trochu zamiloval. Její design, její jméno (ovšem jména tady mají velmi zajímavá a cool znějící téměř všichni), její osobnost, a asi nejvíce její japonský dabing byly všechno trefy do černého. Ani většina dalších postav ale rozhodně nedělá ostudu, v čele s úžasně charismatickou a celkově výborně napsanou Satsuki Kiryuin. Nějaké výhrady by se jistě našly a u několika epizod jsem se trochu nudil nebo byl možná, jak je to u tohohle studia obvyklé, můj mozek úplně zahlcen, ale ve finále to byla jednoduše parádní jízda. Číselné hodnocení někde mezi 8,5-9/10. ()

Starletka 

všechny recenze uživatele

Absurdní, šílená, ale především zábavná záležitost. Postavy jsou skvělé (v čele se senseiem a Mako), animace správně trhlá a soundtrack má grády. Co se pak samotného příběhu týče, ze začátku je to celkem slabota, ale zhruba tak od půlky to nabere neskutečné obrátky. Jsem ráda, že jsem se prvními díly nenechala odradit. NUDISTO BEACH! 8,5/10 ()

Kerbello 

všechny recenze uživatele

Zatím je to tak vynikajícně přehnané, podivné a výborně kreslené, že se při to nepokrytě bavím. Možná jsem viděl málo anime, ale tohle je pro mě něco nového, doufám že se kvalita udrží i v pozdější fázi. Po Little Witch Academia a třech dílech Kill la Kill vkládám ve studio Trigger velkou naději. EDIT: Nadšení, nenadšení - časem ztrácí šmrnc. ()

Galerie (676)

Zajímavosti (6)

  • Během rané práce na seriálu byl zamýšlený název „Crimson Garmet“ (Rudý oděv). (spacemaster)
  • Hiroyuki Imaishi přišel s konceptem pro Kill la Kill, když si povšiml podobnosti mezi japonskými výrazy „fassho“ (fašismus) a „fasshon“ (móda) a dvojího významu slov „seifuku“ (znamená jak dobývat, tak uniforma) a „kiru“ (zabíjet vs oblékat). (spacemaster)
  • Uniforma, kterou nosí Ryuko, se nazývá Senketsu, což znamená „čerstvá krev“. Uniforma, kterou obléká Satsuki se oproti tomu nazývá Junketsu, tedy „čistota“. (spacemaster)

Reklama

Reklama