Reklama

Reklama

Top Gear: Botswanský speciál

(pořad)
  • Velká Británie Top Gear: Botswana Special (více)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2007, 60 min

Obsahy(1)

V tomto exotickom špeciáli si moderátorské trio Jeremy Clarkson, Richard Hammond a James May trúfnu vycestovať do africkej Botswany, aby tu so svojimi troma autami z druhej ruky, podľa vlastného výberu a v hodnote 1500 libier, započali dobrodružnú cestu dlhú 1000 míľ. Štartovacia čiara leží na hranici so Zimbabwe a cieľ až v ďalekej Namíbii. (Patrik200s)

(více)

Recenze (27)

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Jeremy Clarkson sice není Attenborough a neví, proč hroši vlastně v noci vylézají z vody ven, zato ví, že pod jejich hlavou je ve vodě i zbytek hrocha. Příběh o štábu, který neumí točit zvířata, příběh o kraví hlavě v Mayově autě a také příběh Hammondova Olivera. Super auta, která vše přežila, neuvěřitelné hlášky a asi nejvtipnější díl, u máločeho jsem se smíchy řezal do kolen tak, jako u tohoto speciálu z Botswany. Doporučuji všemi deseti a znovu podotýkám, že se mi opět potvrdilo, že Top Gear opravdu není jen o autech a ne jen pro automobilisty, je to pro znalce všech chorob z roku 1920, vždyť tím provázejí homokovboj a homoterorista a někde ve stínu se skrývá Brouk, kobry, další kobry a jiné kobry. 100%. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Ze speciálů co TG natočil mám za nejoblíbenější Bolívii, Vietnam a Botswanu. Z Botswany je cítit ta neuvěřitelná hravost a ochota jít do čehokoliv. Způsob jakým "upravovali" auta byl tak stupidní, až jsem jim záviděl jak si to užívali :D. Tedy krom Hammonda s jeho Oliverem ;). Jak Afriku nemusím, tak tohle byla paráda... ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Nesmírně vtipná zkouška 3 ojetých a mnohdy zdevastovaných aut pořízených do 1500 liber s náhonem na 2 kola na nelítostných afrických cestách. Tento typ speciálů patří zdaleka k mým nejoblíbenějších. Miluji, když kluci vytáhnout nějaké vergly, které si častokrát ještě sami zmodifikují a prohání se v podmínkách, pro které nejsou tyto auta konstruována. Nechyběla hromada naschválů ani škodolibosti. [90 %] ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Hammond při průjezdu prachovou pouští : ,,Úplně cítím jak mně ti dva nenávidí'' ---- Tohle zase byla panečku jízda. Chechtal jsem se a bavil královsky. Někdy holt kvalitní těžký Medák vyrobený v Germánii nebo italská Lancia vyhrávající rally nemají na starého dobrého lehoučkého mezka Oplíka z konce šedesátek. A jelikož jsme v Africe, tak nám slavná trojice ukáže i něco z divoké zvěře. Teď nemyslím přímo je samotné, ale africkou faunu.Sir Attenborough asi z Jeremyho výkladu omdlel (taky si jej tam párkrát hoši vzali do pusy :-), ale přesto divák hrocha či zoborožce uvidí. Je jasné, že řada scén je připravených a že se někdy jede podle scénáře, ale přesto z těch upřímných kamarádských škodolibých chechtotů bylo znát jak neskutečně si to ti 3 užívali. A to se pak chtě nechtě samovolně přenáší dál i na diváka. Proto je mám tak rád. Dávám za 5 steaků rozmístěných pod kapotou na motoru... * * * * * ()

IvcaSammet 

všechny recenze uživatele

Jeden z mých nejoblíbenějších speciálů :) Opravdu hodně vtipný, milý, zajímavý. Krásné prostředí, spousty zvířat ... Docela mě vážně překvapilo, že to auta zvládly, obzvlášť teda Mercedes a Lancia ... Každopádně mé největší sympatie a obdiv patří Richardovu Oliverovi, který podle mě zvládl svou cestu úplně nejlíp! Prostě Oliveeeeer!! Za Hammonda mám vážně radost, že tam 'neumřel' někde v Botswaně, ale dál žije nedaleké Anglii v Hammondově garáži :) ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Po odvysílání epizody se ozvali britští ochránci přírody, kterým se nelíbilo, že moderátoři projížděli solnou plání Makgadikgadi, čímž mohli této krajině způsobit nenávratné škody. BBC se však úspěšně bránila tím, že průjezd plání byl předem konzultován s řadou expertů a Botswanskou vládou, aby se vyhnuli chráněným oblastem. (NiaWolf)
  • Po skončení natáčení si Richard Hammond nechal svého Opel Cadeta, přezdívaného Oliver, dovézt do Anglie. Zde ho kompletně zrenovoval, pořídil pro něj i zvláštní SPZ OL1V3R a dokonce v něm učil řídit svou dceru. Richardovo citové poutu k Oliverovi bylo natolik silné, že v Top Gear 2010 (od r. 2002) S12E01 raději odstoupil od zkoušky, protože nechtěl riskovat poničení Olivera kamionem. (NiaWolf)

Reklama

Reklama