Reklama

Reklama

Top Gear: US Special

(pořad)
Dokumentární / Sportovní / Talk-show / Komedie
Velká Británie, 2007, 60 min

Obsahy(1)

V tomto špeciáli sa Jeremy, Richard a James pokúsia zistiť, či je lacnejšie si na poznávanie Spojených štátov počas jedného týždňa kúpiť ojazdené auto v hodnote 1000 dolárov alebo si auto požičať? Po prezretí niekoľkých najmizernejších autobazárov v Miami si nakoniec traja páni vyberú svoje autá. Jeremy Clarkson ako zvyčajne vsadí na silu a obstará si Chevrolet Camaro RS z roku 1991. Richard Hammond vezme klasiku pre Americký juh Dodge Ram 150 pickup taktiež z roku 1991 a James May zvolí americké špecifikum - obrovský Cadillac Brougham z roku 1989. Úloha znie: prejsť v týchto vykopávkach trasu z Miami do New Orleans a v cieli svoje auto predať za čo najvýhodnejšiu sumu. (Patrik200s)

(více)

Recenze (27)

Nathaniell 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších speciálů, co se série Top Gear týče. Svatá trojce se podívala do USA a nenechali na nich nit suchou. Kromě hlášek, které už jsou legendární, málem jedení veverky (než Jeremy přivezl krávu), bych rád ještě vyzdvihl vynikající soundtrack, který zlepšuje celou autentičnost. Co si taky budeme pamatovat, jsou parchanti z Alabamy. Prej sladký domov. IDIOTI to jsou!! Střílej si do vlastní značky!!!! ... ... Následné věnování vozů potřebným (nebo alespoň snaha o to) byly odlehčením na závěr. I když se tak zase ukázala americká idiocie... 5* ()

Renie42 

všechny recenze uživatele

Ten americký speciál byl teda hustej, vlastně na každém speciálu se najde něco speciálního, ale takový burani v Americe, to svět neviděl. A taky asi žiju na jiný planetě, protože si myslím, že by se u nás dalo sehnat auto do 1000 dolarů, sice nějakou šunku, ale bylo by to rychlejší než ve čtvrtích na Floridě, kde každýho druhýho odprásknou. No a ta kráva na autě, to bylo drsný. Myslím, že jsem to viděla i jiném speciálu, myslím, že to bylo v Patagonii. Jo a jedna super hláška od Jeremyho, když projeli Alabamou: "Nemají žádný smysl pro ironii. Začínám opravdu věřit tomu, že někde hluboko v Americe lidi pořád obcujou se zeleninou." A taky nesmyslná žaloba kvůli darovanému autu, že bylo o pár let starší než se tvrdilo. Tam v Emérice je možný všechno. ()

Reklama

kenkaku 

všechny recenze uživatele

V tomto případě mi na hodnocení 5 hvězdiček nestačí... Větší hovada jsem nezažil! Nepamatuju aby jakýkoliv jiný speciál byl více nadupaný situacemi na hranici vkusu a vulgarity (ale je to v USA a tam mají tu demokracii a může se tam úplně všechno - krom nahoty tedy :D). To vše okořeně epizodou z vidlákova.... pecka. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Pak nás napadlo, že May, který už spal, by měl taky zažít výhody jízdy v autě bez funkční klimatizace." Škodolibosti se v Top Gearu meze nekladou a v USA mě to hodně bavilo. Zejména v Alabamě, kde domorodci patrně ještě obcují se zeleninou a pár "neškodných" nápisů o demokratických bisexuálech na Nascaru je dokáže přivést k nepříčetnosti. To prostě bylo zábavné, stejně jako kulinářská příprava veverky nebo možnost nechat se zažalovat za darované auto. To je snad možné jen v zemi, kde právníci žijí svůj americký sen. ()

Lisiana 

všechny recenze uživatele

,,Dnes večer si James oblékne pruhovaný svetr, Richard pozdraví pána a já uteču od tabule...'' Miluju hlášky těhle borců, jejich suchý humor a chemii mezi nimi. A úplně nejvíc jejich experiment s auty popsanými pro jižanskou Alabamu absolutně nepřijatelnými nápisy, typu,,Hillary for President" či ,,Man-Love Rules, OK?" U mne vedle Olympijského a neuvěřitelně a extrémně ujetého Vietnamského nejlepší speciál. ()

Zajímavosti (3)

  • V závěrečných titulcích jsou moderátoři uvedeni jako Cletus Clarkson, Earl Hammond Jr., Ellie May May, a Roscoe P. Stig, zatímco křestní jména členů štábu jsou změněna na Billy Bob. Jedná se o narážku na jména zdejších „vidláků“. (NiaWolf)
  • Moderátoři dostali předem seznam slov, která mohou svým kolegům namalovat na auta při průjezdu jižními státy, aby je místní chtěli „zabít“. (NiaWolf)
  • Nápad s mrtvou krávou měl Jeremy přímo během natáčení. Během několika hodin telefonátu se produkčnímu týmu opravdu podařilo sehnat mrtvou krávu, kterou Jeremy pak vítězoslavně přivezl na střeše svého auta. (NiaWolf)

Reklama

Reklama