Reklama

Reklama

Ve filmu „Zpátky do ringu", hrají Stallone a De Niro Henryho „Razora" Sharpa a Billyho „Kida" McDonnena, dva pittsburské boxery, jejichž zavilá řevnivost na sebe upoutala pozornost celého národa. V době své vrcholné slávy ve vzájemných zápasech jeden druhého porazili, ale v roce 1983, v předvečer jejich rozhodujícího třetího utkání, Razor nečekaně oznámil odchod do penze bez udání důvodů svého rozhodnutí a vlastně tak knokautoval kariéru svou i svého rivala. O třicet let později jim boxerský promotér Dante Slate jr. s vidinou velkého zisku učinil nabídku, kterou nemohli odmítnout: vrátit se do ringu a jednou pro vždy určit vzájemné skóre. Ale možná nebudou muset čekat tak dlouho: během jejich prvního setkání po letech se otevřou staré podebrané rány a propukne bezděky legrační pranice, do které se okamžitě zapojí i ostatní. Okamžité šílenství na sociálních sítích promění místní zápas z nevraživosti na hlavní událost kanálu HBO, kterou si nikdo nesmí nechat ujít. A tak když dokáží přežít trénink, možná se nového zápasu skutečně dožijí. (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (676)

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně se to líbilo. Je to jednoduchoučký film s primitivním dějem, u kterého od samého počátku přesně víte co bude kdy následovat a přesto vás to potěší. Všech přibližně 5 hlavních postav nemá chybu a necelé dvě hodinky utečou skutečně velmi rychle. Klidně bych si nechal přidat. Rivalita dvou gerontů je skutečně moc pěkná a mnohokrát jsem se zasmál. Doplňující černoušek je správně otravný. Trenér Rockyho je správně senilní. Očekával jsem ve filmu více boxu a méně legrace kolem. Dopadlo to přesně naopak a já jsem velmi potěšen. Vše je v každém ohledu záměrně přehnané. Režisér Peter Segal mě po 8 letech opět přesvědčil, že není žádný kokot. Kdo má rád Stalloneho, De Nira, nebo jen prostě příjemné pohodové snímky, tak pro toho je Grudge Match ideální volba. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Když jsem jako malý kluk viděl Rockyho , chtěl jsem být boxerem. Ovšem o několik let později jsem zhlédl Mlčení jehňátek a konečně jsem se našel...Zpátky do ringu mi mou volbu jen utvrdilo, já v šedesáti svým "fanouškům" pořád nebudu připadat směšný a až jednou své povolání pověsím na zakrvácený hák, odejdu do zaslouženého důchodu s pocitem dobře odvedené práce a bez nutnosti si něco dokazovat. Nu nic, dostal jsem chuť na játra na cibulce, tak možná i na shledanou... ()

Reklama

POMO 

všechny recenze uživatele

Kevin Hart ako ukecaný černošký side-kick je tak pekelne neznesiteľný, ako žiadny iný ukecaný černošký side-kick pred ním. Ale mimo neho je Grudge Match síce klišoidnou, ale vtipnou, dobre vyváženou a silne feel-good oddychovkou, ktorá vás dokonca (možno) aj dojme. A to je tak všetko čo si z nej pamätám, za čo jej dva týždne po zhliadnutí znižujem hodnotenie na silné tri. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byla snad nejvydařenejší chlapácká odysea do starých dobrých časů i když zůstala v dnešní době. Boby a Sly v posledních letech ztvárnili tu hůř, tu líp leckteré postavy, ale Razo a Billy patří k těm absolutně nejlepším. U Slye si dokonce myslím, že se jedná z hlediska hereckého projevu o jeho nejvydařenější roli. Nikdy bych neřek, že tyhle dva ještě uvidím ringu a co víc, nikdy bych neřek, že když je v tom ringu při jejich věku uvidím, že mně to nebude připadat trapný, ale stalo se. Hrozně se mě líbila ta astmoféra, kterou navozovala vyzrálost všech postav, který si už v životě prošli vším, dialogy ze kterých mluvila obyčejná lidská zkušenost, ale ve kterých nechyběl nadhled a vtip. Taky se mě líbila Kim Basinger, dokonce snad víc než v době kdy jako mladá sexbomba oslovovala ve svých snech většinu pánských obyvatel naší planety. I ten propletenec, který mezi sebou hlavní postavy měly, jsem s přehledem adoptoval. Na tomhle filmu je neobyčejná právě ta přirozeně lidská obyčejnost s jakou je film vyprávěn. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Doug Ellin, Tim Kelleher, Rodney Rothman | Hudba: Trevor Rabin | Distribúcia: Warner Bros. | Štúdio: Gerber Pictures, Callahan Filmworks | Rozpočet: 40 miliónov $ | Tržby: 70,000,000 $ || Prekvapujúco zábavné. Okrem naschval otrvanje postavy černošského manažera je to naozaj podarené. Svižné sú aj športové scény, čo oceňujem najviac. Všetko sme to už ale videli, takže je to skôr taký posledný nostalgický výkrik do histórie filmových boxerských filmov. Grudge Match je ale lepší, než mnoho jeho predchodcov, a to sa cení. 74% | Blu-Ray, THX, EN DTS | ()

Galerie (54)

Zajímavosti (28)

  • V jedné z filmových scén Razor (Sylvester Stallone) a Kid (Robert De Niro) hostují na MMA zápase a Razor po hádce knokautuje jednoho z MMA bojovníků. Jedná se o skutečného MMA fightera Chaela Sonnena. (Punisher)
  • Hodně lidí si myslí, že se jedná o Stalloneho projekt. Podle Roberta de Nira to byl ale právě on, kdo dostal scénář jako první a jeho napadlo, že jeho oponentem by mohl být právě Sylvester Stallone. Tomu se ale nejprve na filmu dělat nechtělo, protože nechtěl parodovat Rockyho (1976). Nabídku přijal až poté, co ho Robert de Niro přemluvil. (Chevees)
  • Ve snímku se objeví slavní boxeři Mike Tyson a Evander Holyfield, kteří byli stejně jako hlavní hrdinové filmu svého času velcí rivalové. (Punisher)

Související novinky

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

Nicolas Cage v Expendables 3 – potvrzeno!

06.11.2012

Expendables 2 už v tržbách o několik milionů překonali jedničku a diváci jsou většinou spokojení. Že bude trojka, o tom se mluví už několik měsíců, ale až teď to Sylvester Stallone oficiálně potvrdil… (více)

Reklama

Reklama