Reklama

Reklama

VOD (1)

Zeki Müller nemá na vybranou. Někdo totiž postavil školní tělocvičnu přímo nad jeho „úsporami". Tedy nad místem se zakopanými ukradenými penězi, které tam pro něj ukryla jeho přítelkyně. A tak, aby se po propuštění z basy dostal ke své kořisti, musí se vydávat za suplujícího učitele na Götheho gymnáziu, čímž vznikne už tak sužovanému vzdělávacímu systému další problém, protože od toho okamžiku zaměstnává nejbláznivějšího učitele všech dob. V noci se Zeki snaží tajně prokopat ke své uloupené kořisti a během dne používá sice drastické, ale účinné metody, aby zkrotil neukázněné teenagery ve třídě 10. B. Jeho upjatá, korektní kolegyně, učitelka Lisi Schnabelstedtová (Karoline Herfurthová), sice odsuzuje jeho neortodoxní pedagogické metody, ale nemůže si pomoct a do nového „kolegy" se zamiluje. Dokonce mu pomůže vykopat něco cennějšího než je hotovost – zbytky jeho vlastní morální integrity. (CinemArt)

(více)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (906)

InJo 

všechny recenze uživatele

Konfrontace kriminálníka se školním prostředím má sama o sobě obrovský komediální potenciál. Na jeho plné vytěžení je ovšem kromě sympatického obsazení potřeba opravdu dobrý scénář a režie. A tyto dvě klíčové složky jsou zde bohužel na velmi průměrné úrovni. Mezi německými komediemi (tohle slovní spojení je pro mě skoro oxymoron) je to ale samozřejmě jednooký král mezi slepými.... 60 % ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Nemci to šmrncli hollywoodom, z ktorého si zobrali ten lepší príklad a prekvapenie je na svete. Jednoduchý námet, ktorého obmena tu bola už nespočetne veľakrát slávi úspech. Samozrejme ten by sa nedostavil bez podarenej ústrednej dvojice a najmä množstva a množstva vedľajších postáv, vďaka ktorým film nenudí, charaktery sú rôznorodé, fungujú a tak nieje núdza o nápady a dôvtip. Zo začiatku to trošku smrdelo kameňákovským prívalom vtipov, potom sa však k slovu dostal aj scenár a situačná komika zabodovala. Naozaj to celé skvelo fungovalo a počas celého filmu som si neuvedomil, že pozerám film z krajiny steeloviek a horských doktorov. 80%. ()

Reklama

marhoul 

všechny recenze uživatele

Na tuhle komedii jsem neměla spadeno nikdy. Asi to chtělo vyhrocenou situaci, depresivní zprávy a tísnivé, neurotické chvění kdesi uvnitř ryze hrdinské, otřískané duše, aby se doma zavelelo, že si musíme pustit nějakou úplnou hovadinu, u které se na chvíli odreagujeme. Protože marná sláva, nervy máme jenom jedny a nikdo pořádně netuší, co nám další týdny přinesou. Tímto vás chci milí přátelé pozdravit, držte se, snad se tahle hrůza obejde bez toho, čím si prochází Itálie, Španělsko, Bavorsko atd... Na obličej cokoli bavlněného, nejlépe ve dvou vrstvách (bodejte na to, že roušky nejsou, estébák estébákem zůstane, ušijte, vyrobte, neremcejte, makejte) , na ruce rukavice, když už musíte vyrazit ven, dávejte si majzla a odstup od jiných a ještě zubní kartáčky. Ty si dejte z umyvadla kamsi do skříňky. Když si budete drhnout paprče, aerosol rád odnáší kde co i několik metrů, virus má vlhko rád, čili na to bacha, jistota je kulomet. Všem zdravotníkům kolegiální ZDAR A SÍLU a k filmu? Ten nás fakt pobavil. Kravina, ale vůbec ne špatná. Účel to splnilo, ode mě lepší tři hvězdičky. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Můžu si s váma dělat, co se mi zachce. Je jim to fuk." K fuckování s panem učitelem Müllerem došlo ve správnej čas, na správným místě a ve správný společnosti. Proto těch pět hvězd, ke kterým by za jiného postavení Saturnu vůči Venuši patrně nedošlo. Jenže já se pobavil naprosto královsky, takřka každou scénu jsem zakončil výbuchem smíchu a navíc jsem si užil spoustu inspirace. Hned si jdu vytisknout červenej diplom a vyrážím učit. I já chci střílet po svých studentech, jíst jim svačiny, krást jim cigára i drogy a hlavně je násilím vést ke slušnému způsobu života. To by mne opravdu bavilo. ()

Segrestor 

všechny recenze uživatele

Chvílemi jsem se i za pana Trošku zastyděl, ale na druhou stranu musím uznat, že mu pobyt v cizině a pod pseudonymem Dagtekin (ostatně dost pitomej pseudonym) docela prospívá. Teď ještě ten proklamovaný nekorektní humor a byl by to koneckonců docela hezký film. Ono, s Němci to máte vždycky těžké. Rozdíl mezi dobrou komedií a německou komedií je jako ve vyslovení jemného francouzského papilón a geršáckého šmétérling! Na druhou stranu, nemám nic, co bych vyloženě zkritizoval. Vlastně se mi to docela líbilo a ten Elvis Mubarak v roli fakjučitele byl výbornej. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (23)

  • Auto hlavního hrdiny, Zekiho Müllera, pochází podle značky M z Mnichova. Jeho představitel Elyas M'Barek se v Mnichově narodil. (Jirka_Šč)
  • V interiéru školy bylo možné vidět na stěně napsanou zkratku ACAB. Ta znamená "All Cops Are Bastards" ("všichni poldové jsou parchanti"), při kontaktu s policií je však vysvětlována jako "Always Carry a Bible" ("vždy noste bibli") nebo "All Colours Are Beautiful" ("všechny barvy jsou krásné"). (Jirka_Šč)
  • Když Zeki (Elyas M'Barek) shání na škole práci jako školník, jde na pohovor s ředitelkou školy. Jedná se ovšem o chybu, protože v Německu ředitelé nepřijímají nové zaměstnance, o tom rozhodují vyšší autority daného města. (hansel97)

Reklama

Reklama