Reklama

Reklama

Transformers: Poslední rytíř

  • USA Transformers: The Last Knight (více)
Trailer 5

Obsahy(1)

Automechanik Cade Yeager (Mark Wahlberg) má s Transformery bohaté zkušenosti a válce navzdory se spojí s „nepřítelem" Bumblebeem. Jejich společným cílem je nalezení důvodu, proč se Transformers po staletí vracejí na Zemi. Odpověď na tuhle otázku jim může dát významný historik a asi největší teoretický znalec Transformers Edmund Burton (Anthony Hopkins), který věří, že právě v minulosti lze najít klíč k ukončení války a záchraně lidstva. Velmi nesourodou skupinku doplňují ještě krásná oxfordská profesorka (Laura Haddock) a osiřelá puberťačka Izabella (Isabela Moner), která toho na svůj věk zažila s Transformery až příliš. Je i filmové diváky čeká příběh, který se odehrává v časoprostoru několika set let, na několika kontinentech. Dozví se, k čemu doopravdy sloužily kameny ve Stonehenge, a možná nakonec naleznou i ztraceného Optima Prima. (CinemArt)

(více)

Videa (32)

Trailer 5

Recenze (628)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Je tomu 5 rokov, čo som bol naposledy na 3D v kine, a ani tentokrát som to nemal v plánu. Každopádne, u vchodu do kina mi strčili do ruky okuliare, takže až vtedy som zistil, na čom som :) --- Michael Bay sa definitívne odtrhol z reťaze, a vytvoril svôj špecifický filmový žáner, kde sú príbeh, emócie, a ľuďskosť len nepotrebnou výplňou, ktoré adekvátne k tomuto prístupu vôbec nefungujú. Necháva hláškovať stroje namiesto ľudí, a mňa to i tento krát nechalo totálne chladným. Nič to ale nemení na tom, že som po vizuálnej stránke nič podobné nikdy predtým nevidel, ani od neho. Nemyslím tu na estetiku, ale na prehľadnosť a detailnosť záberov - sú jednoducho z inej doby iného sveta. 3D malo pre mňa poprvý krát viac zmyslu, než v Avatarovy. Možno to je tým, že som 5 rokov abstinoval, možno tým, že je to naozaj vrchol doterajšej technológie. Digitálny železo-sajrajt ešte nikdy nebol tak vizuálne úchvatný a chladný zároveň. | Premiere Cinemas Hostivař Praha, 21.6.2017 | ()

Psema 

všechny recenze uživatele

SPOILER ALERT: Pokud jsem Posledního rytíře pochopil správně, je to celý o tom, že Země přijala uprchlíky ze Cybertronu, ale po závalu teroristických útoků ze strany Decepticonů byli všichni kolektivně uvrženi do No-go zón, kde je loví speciální vládní jednotky celýho světa. Načež se ukáže, že puč na Cybertronu kdysi neprovedla Megatronova ISIS samovolně, ale byla financována nějakým robotickým Asadem/Erdoganem. Pak v tom hrají nějakou roli rytíři Krále Artuše, ožralej Merlin, tříhlavej robodrak, Mark Wahlberg, fest pedofilně snímaná čtrnáctka, nějaká buchta z porna, co prej učí na Oxfordu a hrajé pólo, a super zlej Optimus Prime, z kterýho se stane klaďas po parafrázi na batmanovskou "Marthu" a kterej zjistí, že azyl nikdy nebude domovem a musí si jít ten svůj nóbl robotickej bejvák vybojovat sám i s celou armádou svejch stereotypně rasistickejch robo-kámošů. Jak říká jedna z postav: "Optimus Prime, I love that guy, goosebumps everytime." ()

Reklama

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Optimův obří meč, Wahlbergovy obří nozdry, fuckující Hopkins, středověký Tucci, náctiletá holka zmalovaná jako Hefnerova modelína, střihač na koksu, scénář, co absolutně nedává smysl, neustále se měnící poměr stran obrazu, CGI orgie, exploze na každém kroku, znásilnění artušovské legendy, trapný patos, military porno, infantilní fóry versus rádoby osudovost, pitvořící se Torturro, Buscemi a Goodman dabující pytle šrotu (vlastně to je takový Lebowski reunion...), doprdele to je bordel! První Transformers byli super spielbergovský popcorn, dvojka, trojka a čtyřka pak byly nezajímavé srance, ale tohle... tohle prostě nemá obdoby. Podle běžných měřítek to rozhodně není dobrý film, ale z hlediska montáže, progresivity audiovize a dalšího formalistického blablabla to prostě nemá obdoby. Vrchol Bayova filmového nihilismu. ()

CANNIBAL 

všechny recenze uživatele

Tak tohle se moc tedy nepovedlo. Pro mě celkem zklamání, mohlo to mít skvělé grády, to by ovšem nesměl opustit loď Ehren Kruger. Právě ten tomu dodával vždy tu správnou šťávu. Žel toho nechal, předal to jinejm a podle toho to taky tak vypadá. Těžko to pak Bay může jakkoliv dávat do kupy, když má k dispozici materiál stojící úplně za h*vno! Čili jedna * za roboty, další * za výpravu a to je asi tak všechno. ()

predators 

všechny recenze uživatele

Sakra! A já mu tak věřil!!! Tak to dopadá, když se oči nají a koza zůstane celá...nebo tak nějak. Jednoduše, trailery pecka! Čekal jsem zradu, souboje, přesvědčovaní, doufání v nápravu Optima Prima...a nic. Možná by tato myšlenka a cesta byla daleko lepší, než další zachraňování Země s monstrózními souboji. Právě to jsem čekal, že bude hlavní motiv, leč Optima zblbla jedna kunda, stane se zázrak-Bumble Bee promluví svým hlasem, a za 5 minut je vše ve svých kolejích. Rozmrdat toho pokud možno co nejvíc. Shrnu dále, co mi vadilo...nesmyslné skoky v ději a pohybu všeho, množství postav a robotů, neosobitost, opět téma "my můžeme všechno" lidé proti "zlým" transformerům a ačkoliv je na soubojích a bitvách tento film postaven, tak už lezou fakt krkem. A důvod? Chybí tomu nápad, myšlenka, něco nového...myslím, že Bay dosáhl hranice své fantazie někde ve 3. díle. Od té doby vykrádá sám sebe! Už ani ti vojáci nestojí za to! Díky jménu patrně nepůjde o finanční propadák a vypadá to, že ztrátoví T's nebudou, ale asi to chce vážně změnu na židli nejdůležitější a tou je ta režisérova. 40% ()

Galerie (147)

Zajímavosti (24)

  • Když vojáci při závěrečné bitvě dostanou úkol označit laserem masu pro letecký útok, předává velící důstojník informaci své jednotce: „Cíl je vlevo na třech hodinách nahoře,“ přičemž se kouká za sebe. Určuje tím ale špatný směr, protože vlevo je 9 hodin. Pokud by cíl byl na třech hodinách, nacházel by se vpravo od směru, kterým jednotka směřuje. (DeziDiCzorka)
  • Merlin (Stanely Tucci) pije z průhledné skleněné lahve. V cca 5. století nic takového neexistovalo. (glumka)
  • Režisér Michael Bay sa nechal počuť, že ide o posledných Transformers, na ktorých sa podieľal čoby režisér. Rovnako tak má ísť o poslednú účasť Marka Wahlberga (Cade Yeager). (WalterIK7)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Vánocům kraluje Aquaman

Vánocům kraluje Aquaman

24.12.2018

Aquaman Jamese Wana (V zajetí démonů) konečně doplaval do amerických kin a za první víkend z toho bylo včetně předpremiér 72 milionů dolarů. To je sice v aktuální sérii DC filmů nejméně, pro co si… (více)

Michael Bay a Robopocalypse

Michael Bay a Robopocalypse

08.03.2018

Pátý díl Transformerů vydělal o 500 milionů dolarů méně než čtyřka, takže není divu, že je Michael Bay konečně opouští. Víc než půl roku jsme nevěděli, co slavný akční režisér chystá dál. Teď se ale… (více)

Transformery čeká reboot

Transformery čeká reboot

18.02.2018

Nesmějte se, je tomu tak. Loňská pětka Transformers vydělala zhruba polovinu toho co čtvrtý díl, což je v Hollywoodu jasný argument pro stopku. Optimus Prime je ale příliš prodávanou hračkou na to,… (více)

Reklama

Reklama