Reklama

Reklama

Fargo

(seriál)
  • USA Fargo
Trailer 3
USA, (2014–2024), 44 h 20 min (Minutáž: 39–69 min)

Tvůrci:

Noah Hawley

Hudba:

Jeff Russo

Hrají:

Allison Tolman, Billy Bob Thornton, Martin Freeman, Russell Harvard, Ewan McGregor, Patrick Wilson, Juno Temple, Kirsten Dunst, Colin Hanks, Carrie Coon (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(51)

Seriál Fargo, inspirovaný stejnojmenným oscarovým snímkem, adaptoval spisovatel a scénárista Noah Hawley. Děj se točí kolem zbrusu nového “skutečného” zločinu a neotřelých postav. Vše je protkáno typicky černým humorem, vraždami a pověstnou “minnesotskou zdvořilostí,” díky nimž se z filmu stala nadčasová klasika... (HBO Europe)

Videa (24)

Trailer 3

Recenze (632)

swamp 

všechny recenze uživatele

Pro fanoušky stejnojmenného snímku bratrů Coenových povinnost. Seriálu se podařilo vystihnout jeho atmosféru dokonale a tvůrci velice chytře provázali osudy postav seriálu s dějem filmu - šikovně a decentně. Koukat na tenhle minnesotský zapadákov a jeho osazenstvo je zkrátka neskutečně zábavné. Nemluvě o Billym Bobu Thorntonovi, jehož Lorne Malvo je zkrátka zabijáckou postavou. :) ()

Bluntman 

všechny recenze uživatele

Pilot FARGA je ozvláštňující tím, že oba coenovské přístupy (příčinně provázanou sérii černohumorných epizod a spíše umělecky odvyprávěnou a žánrově obtížně kategorizovatelnou tragikomickou existenciální nálož) spojuje do jednoho soudržného celku, jenž nejvíc potěší ty, kteří mají filmografii bratří nakoukanou horem spodem. Více v recenzi pro FilmServer. ()

Reklama

evulienka3 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Veľmi som sa na tento seriál tešila, no zároveň som mala aj obavy. Film Fargo patrí k mojim veľmi obľúbeným a nechcela som, aby mi ho týmto seriálom pokazili. Seriál sa však vydal veľmi správnou cestou a z pôvoného námetu čerpal len základnú kostru príbehu a štýl tak typický pre tvorbu bratov Coenovcov. Dovolím si tvrdiť, že vo viacerých smeroch film aj prevýšil. Plne a umne využíva seriálový formát na hlbšie vykreslenie postáv a súvislostí na ktoré z logických dôvodov vo filme nie je priestor a preto je kompaktnejším. Jediné čo mi počas celej doby sledovania chýbalo bola hlavná melódia z filmu “North Dakota”, ktorá mi po celý čas znela v ušiach napriek tomu, že hudba, ktorá doprevádzala seriál bola tiež veľmi kvalitná. Avšak dostalo sa mi naplnenia aj v tomto smere keď táto skladba odznela v záverečných minútach seriálu a tak bola nádhernou bodkou. Krajší záver by som si skutočne ani sama nevymyslela. ()

Borrtex 

všechny recenze uživatele

Výtečná první série. Právě jsem dokoukal finální epizodu a musím upřímně prohlásit, že jsem opravdu hodně na váškách v tom, jestli se mi více líbilo Fargo, nebo True Detective. Vím, že jsou to trošku rozdílné žánry, nicméně asi se mi více líbilo Fargo. Bylo zde více přímé akce, kterou jsem si jako divák mohl vychutnat a bylo zde více momentů, které mě okamžikově překvapily. Úžasná atmosféra a úžasné sherifské prostředí chladu a zimy tomu dodaly naprostou unikátnost. Billy Bob naprosto famózní, stejně jako Colin, Odenkirk, Allison a Freeman. Skvělý, promyšlený a nadupaný seriál podle skutečnosti, u kterého už se stejně jako u TD nemohu dočkat 2. Série. 100% ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

První série je pro mě značně rozporuplná, v určitých momentech mě to bavilo opravdu dobře, nicméně ten děj je takový podivný a chování postav místy naprosto nepochopové. Na komedii to bylo moc vážné, na drama moc naivní. Hodnotil bych to zatím průměrně, nijak nadšený z toho rozhodně nejsem. Uvidím, jestli se vůbec pustím do druhé série... ()

Galerie (1 005)

Zajímavosti (28)

  • Když vejde Lester Nygaard (Martin Freeman) do restaurace za Lornem Malvem (Billy Bob Thornton), je na stěně tabule se speciální nabídkou drinku White Russian (česky Bílý medvěd), který proslavil film Big Lebowski (1998), za nímž také stojí bratři Coenové. (BabetakCZE)
  • Epizoda je plná odkazů na Čaroděje ze země Oz (1939). Odehrává se v Kansasu, odkud pochází hlavní hrdinka zmíněného filmu Dorotka (Judy Garland). Objevuje se v ní i tornádo, které Dorotku odnese do země Oz, a jednu z postav tu doprovází malý pes, stejně jako doprovázel Dorotku ve filmu. (awful)

Související novinky

Seriálový Vetřelec nabírá posily

Seriálový Vetřelec nabírá posily

28.11.2023

Již nějakou dobu víme, že nadcházející celovečerní film ze světa Vetřelce s názvem Alien: Romulus je dotočen a čeká nás příští léto, přičemž jeho režisér a scenárista Fede Alvarez se chlubí tím, že… (více)

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

Sigourney Weaver s Vetřelci skončila

27.04.2023

Ačkoliv doba přeje rebootům a návratům ikonických hrdinů – ostatně už to nepotrvá moc dlouho, a do kin se vrátí legendární Indiana Jones s tváří Harrisona Forda – jednu konkrétní postavu s tváří jiné… (více)

Blade Runner jako seriál?

Blade Runner jako seriál?

23.11.2021

Legendární režisér Ridley Scott (Černý jestřáb sestřelen, Gladiátor) má poslední měsíce pěkně na pilno. Krátce po sobě mu totiž vyšly hned dva filmy, nejprve chválený Poslední souboj, který v kinech… (více)

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

O čem měl být Tarantinův Star Trek?

10.08.2020

Dnes ráno sfoukneme dvě novinky naráz. Tou první je, že nová prezidentka studia Paramount Pictures Emma Watts stopla vývoj všech tří chystaných Star Trek projektů. Ty zahrnovaly Tarantinův mládeži… (více)

Reklama

Reklama