Reklama

Reklama

Životní šance

Trailer

Problémový a naštvaný jedenáctiletý sirotek Stet, který pochází z texaského městečka, skončí po smrti své svobodné matky v elitní hudební škole National Boychoir Academy na východě Spojených států. Stet sem vůbec nezapadne a s ostatními kluky si nerozumí. Záhy se ocitne v bitvě dvou vůlí s náročným sbormistrem, který rozpozná chlapcův mimořádný talent, zatímco se v něm snaží probudit tvůrčího ducha i lásku k hudbě. Herecká esa - včetně Dustina Hoffmana, Kathy Batesové, Eddieho Izzarda, Debry Wingerové, Joshe Lucase a Kevina McHalea - a zajímavá skupinka začínajících hvězd se v rolích učitelů a mladých zpěváků snaží probojovat ostrými celonárodními soutěžemi, aby povznesli chlapecký sbor na zcela novou úroveň a zazářili mezi konkurencí. (HBO Europe)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (52)

dom156 

všechny recenze uživatele

Velmi nenápadné dílko, které mě potěšilo. K 12.4.2020 jen 793 lidí, zde hodnotilo a přitom by si zasloužilo i zde od hodnotitelů větší pozornosti.Sice se jedná o nevšední příběh kluka, který má skoro až božský hlas, ale jeho cesta je plá trnů ostrých šutráků. Forma vyprávění je zajímavě podaná, že rád doporučím tento film i přes mé průměrné hodnocení. ()

applause 

všechny recenze uživatele

Moc hezký film, který ukazuje, že je jedno odkud pocházíš, ale je jen na tobě, kam budeš směřovat. Je to samozřejmě jednodušší, když máš talent, ale pokud nemáš disciplínu, je ti skoro k ničemu. Ve filmu se malému hrdinovi obrátí dvakrát život vzhůru nohama a je jen na něm, jak se k tomu postaví. Chorály moc nemusím, ale musím uznat, že malý Stat zpíval opravdu nádherně a film byl moc hezky zpracován. Doporučuji. ()

Reklama

Lacike 

všechny recenze uživatele

Pustil som si to len kvôli Dustinovi a aj tak som to musel dost pretacat, aby som sa dockal konca. Prostredie chlapcenskeho zboru nie je nic pre mna, ale uz som videl strhujuce filmy aj o teme, ktora ma nebavila, takze problem vidim v tom, ze aj ked sa film venuje netypickej teme, tak vysledok pôsobi tuctovo a nudne. 4/10. ()

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Nesporně milé a v žádném ohledu ne špatné, ale není v tom nic, čím by se to odlišilo od bezpočtu filmů shodného ražení. Tedy krom zasazení děje mezi chlapecký pěvecký sbor. I když... Ani tím se to neodlišuje, když již Francouzi nemlich totéž natočili před deseti lety stylověji a o třídu lépe; po filmové i hudební stránce. A jakkoli se také uchýlili k stokrát ohranému, tak dokázali aspoň zahrát na emoce. To zdejší chorály sice pěkně zní, ale je to neosobní a chladné jak artická rána. A to je u podobného typu filmu stejný hřebíček do rakve jako kdyby byl akční film prost jakékoli akce. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Filmů na tohle téma je spousta a tenhle nevybočuje z řady kromě toho, že v něm hrají samé známé tváře. Ale aspoň to nikoho neurazí a není to otravné jako mnoho jiných filmů podobného ražení. Jde vyloženě o film pro chvíle, kdy máte chuť na něco poklidného. Jen nesmíte přemýšlet nad tím, že jeho poselstvím vlastně je, že pokud máte to štěstí a v genetické loterii vyhrajete nebývalý talent, můžete se dočkat i toho, že se k vám rodiče začnou hlásit. Jinak si prostě vychutnejte prvotřídní pěvecké výkony včetně závěrečné písně. ()

Galerie (63)

Zajímavosti (2)

  • Natáčelo se na Manhattanu (New York), na Yale University v New Haven a na Fairfield University. (SONY_)

Související novinky

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

Scenárista Zdrojového kódu píše novou sci-fi

28.02.2021

Scenárista Ben Ripley (Zdrojový kód) před necelými deseti lety zaujal širší publikum svým originálním sci-fi s Jakem Gyllenhaalem a časovou smyčkou, od té doby se občas někde objeví spekulace o… (více)

Reklama

Reklama