Reklama

Reklama

Film vypráví o člověku, který spravuje boty. Tímto řemeslem se totiž jeho rodina živí už čtyři generace. Jednoho dne najde u otce ve sklepě kouzelný šicí stroj, který mu umožní zkusit si život jiných lidí, když si nazuje jejich boty. (Filmbox)

Videa (3)

Trailer 2

Recenze (148)

MickeyStuma 

všechny recenze uživatele

Švec Max Simkin, znuděný každodenním životem, jednoho dne narazí na magické dědictví, které mu umožní stát se jiným člověkem a vidět tak svět zcela jiným způsobem. Znuděný divák by ṕotřeboval něco podobného, neboť má tento příběh z prostředí židovské komunity bohužel nemalý problém divácky zaujmout. Nebo v tom je skryt nějaký druh židovského humoru, který ostatní nechápou? Každopádně je hodnověrné, že snímek ztrácí svůj potenciál už v základech, čímž se stává nepochopitelným celkově. atmosfericky neobsahuje nic svěžího, zábavného, povznášejícího či ryze odpočinkového. V určitém směru se sice směr scénáře nakrojit pole vážnosti, ale ve své zoufalosti něco myšlenkového navodit zůstává ve velice vlažném stavu působnosti, bohužel směřující k naprosté zbytečnosti. Adam Sandler byl vždy ve své kariéře jako na houpačce. Chvílemi se mu dařilo, chvílemi zase ne. Tímto snímkem sjel cestou dolů, neboť stav věci tohoto snímku je takový, že prostě nefunguje. ()

Aljak 

všechny recenze uživatele

Obrovský potenciál skvelého námetu utopený v priemernosti nevyváženého scenára. Prvá polovica v podstate len v takej slabšej komediálnej atmosfére ovinutej v slabučkej dejovej línii. Našťastie potom už prišla aspoň nejaká zápletka, ale rozhodne sa s týmto slušným základom dalo zahrať aj oveľa oveľa viac. Podľa mňa veľká škoda, pretože aj postavy do toho základu krásne zapadli. Možno by tomu pomohol podstatne dramatickejší nádych, možno dokonca nejakú thriller atmosféru. Ale čo už, Thomas McCarthy to poňal bohužiaľ v tejto rovine. Záver sa mi veľmi páčil, no škoda, že odtajnenie neprišlo aspoň skôr - možno práve to by trochu nakoplo ten často stagnujúci dej. ()

Reklama

Boby93 

všechny recenze uživatele

Tuto oddechovku bych zařadil k těm slabším snímkům Sandlerovi filmografie. Lehká nadprůměrnost jako Zkus mě rozesmát, 50x a stále poprvé nebo Klik: Život na dálkové ovládání se nekoná. Řekl bych, že Sandler zahrál tak, jak jsme u něj zvyklí, ale příběh, dialogy a smysl pro humor je prostě nic moc. 45% ()

bergeron 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler moc na plátne neoholený nebýva, bolo to príjemne prekvapenie. Scenár filmu bol originálny, možno mnohí predpokladajú, že to bude komédia a gagy, ale bol to len obyčajný príbeh s pár vtipmi. Ale to čo zabudli prvé komenty dodať je, že ten film bol dosť pozerateľný, a Adam uveriteľný...I ked mi prišiel už trošku spomalený občas, ale ešte má iskru...Vzhľadom na to, že je NYC, dalo sa očakávať, že dej filmu tu bude, a ako budúceho návštevníka NYC som si aspoň mohol vychutnať rôzne "scenérie"... Nemám prečo vytknúť tomu filmu, a minimálne 3 hviezdy si zaslúži. Dávam samozrejme 4, lebo mne to ulahodilo, a bola to konečne oddychovka, a nie nič prehnané ako iné jeho filmy :) PS: Steve Buscemi je odveký kamarát Adama, by ma zaujímalo v ktorom filme by on nehral po jeho boku :D ()

Shitonit 

všechny recenze uživatele

Adam Sandler má jedinečný dar, vyskytovat se ve filmech, který nějak zvlášť nebaví, nezaujmou, ale ani se nedají vyloženě zatratit. Adam je prototyp jedince, který dokonale reprezentuje dnešní nanicovatou dobu bez hlubší hloubky, smysl bez smyslu a hraje ve filmech, kde je děj bez děje. Je to takový hezky nijaký. Švec je film, který ví jak....Zabít čas a přitom neztratit náladu :-) ()

Galerie (116)

Zajímavosti (2)

  • Film se natáčel v New Yorku. (rafix)
  • Přijmení Adama Sandlera (Max Simkin) znamená v hebrejštině švec - tedy název filmu. (JORDY)

Reklama

Reklama