Reklama

Reklama

Existuje planeta, je jako každá jiná. A ta vysílá zprávu do všech temných koutů vesmíru. Každý se přišel podívat. Je na Doktorovi, aby zjistil jaké poselství se nese prostorem a časem. Padne ticho až bude vyřčena otázka? Stane se Trenzalore místem jeho posledního odpočinku? (Kacaba)

Recenze (68)

ledzepfan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jeden z nejslabších Doctorovských dílů vůbec.. A je to o to větší škoda, že se předešlý speciál nadmíru povedl a téměř katastrofa z toho pohledu, že jde o docela nedůstojné loučení ze Smithem, který dokázal nemožné a po zbožňovaném Tenantovi přišel s verzí Doctora, která mi sedla možná ještě o kousek více. Celá Smithovská éra se vyznačuje nevyváženým scénářem, který v praxi doplácí na teoretickou sílu svých závažných doctorovských témat, které jsou zdárně dopřekombinovány až do tohoto vánočního vyvrcholení plného chaosu, nesmyslného skákání o stovky let kupředu za doprovodu žvatlání vypravěče, se zápletkou vycucanou z prstu stejně jako problém s počtem možných regenerací, který se vynořil náhle odněkud a stejnětak náhle a odněkud je i vyřešen. Na druhou stranu ten samotný moment, kdy se Matt regeneruje a vlastně loučí je podán citlivě, vkusně, netrvá celý díl a tak tahá celý tenhle zpackaný vánoční speciál trochu nahoru.......... Prostě-Doctor je dobrý, Moffat je žabař. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Doctor mohl v klidu regenerovat na konci regulérní série a Moffat by tak nemusel vymýšlet přeplácaný a nezajímavý vánoční speciál, který v rámci doktorovských speciálů patří k těm méně povedeným. Nebýt emocí spojených s Doctorovým postupným odchodem, těžko by se hledaly další vyložená pozitiva. Moffat se tak nechtěně dostal do situace, kdy fandové Doctora Who už dávno rezignovali na logiku časoprostorových hrátek a pravidel univerza a proto od speciálu čekají více, než jen povrchní reunion všech Doctorových nepřátel a hodinové čekání na očekávaný závěr. ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Esence jedenáctého Doctora napěchovaná do jediné hodinky. Jestli před Moffatem někdy stála opravdová výzva, byl to narozeninový Day of the Doctor. A jestli před ním stál úkol, při kterém člověku hrozí nervové selhání, bylo to psaní dalšího pravidla-měnícího kousku, který musí něco rozřešit, něco uzavřít, něco rozehrát - a hlavně dojmout. Pro někoho je z toho nesledovatelná matlanice, která je jen stínem duše, kterou seriál měl během působení Matta Smithe. Pro mě, i přes to, že Jedenáctka nikdy nebude mým srdcovým hrdinou, jde (možná právě díky tomu) o dokonale slzopudnou, nostalgickou i napínavou tečku. I will always remember... ()

Ištván87 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tenhle díl se opravdu vyplatí vidět vícekrát. Steven Moffat se rozhodl douzavřít své veškeré rozestavěné a provázané příběhové nitky, takže při prvním shlédnutí nemáte moc šanci všechny zachytit. To bude podle mého také za tím, proč tolik lidí na tenhle speciál nadává. Vyplatí se dávat pozor. Samotný odchod Matta Smithe byl podle mě důstojnou tečkou za jeho účinkováním v seriálu. Sice mě jeho příběhy ne vždy bavily a nejsem veliký fanoušek Amy, rozhodně mi tenhle Doktor bude chybět. Stejně jako David Tennant, stejně jako Tom Baker. Vzhledem k novému Doktorovi předpokládám, že odteď půjde seriál opět v poněkud jiných šlépějích, takže jsem zvědav, na co se můžeme těšit s Peterem Capaldim. ()

Gaaron 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pohádkový konec pohádkového Doktora. A díky tomu je nakonec vše v pořádku, jakkoli jsem Moffatovi čím dál více spílal. Nezbývá než jemu i Mattovi ze srdce poděkovat, druhému popřát mnoho štěstí v další kariéře a prvému, ať konečně seriál opustí a nechá někoho jiného vykovat z Capaldiho éry zase tu správnou temnou sci-fi, k jaké to zabíhalo v dobách, kdy jsme mohli Doktora bez váhání milovat. ()

Galerie (54)

Zajímavosti (5)

  • Prvýkrát sa Silence (Ross Mullan) a Weaping Angels (Sarah Louise Madison) objavili v jednom príbehu. (winetach)

Reklama

Reklama