Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Dvojnásobný držitel nominace na Oscara Will Smith hraje podvodníka, který se romanticky zamiluje do začínající podfukářky (Margot Robbie), a když se ním příliš sblíží, rozejde se s ní. O tři roky později se jeho bývalá láska objeví v Buenos Aires a on je vyšachován ze hry, kterou sám rozehrál. Aby bylo vše ještě zamotanější, oba stejně nápaditě rozehrávají své podvody a oba chtějí podfouknout stejného miliardáře, majitele mezinárodního závodního týmu (Rodrigo Santoro). (Warner Bros. CZ)

(více)

Videa (6)

Trailer 2

Recenze (584)

Kaka 

všechny recenze uživatele

Focus je v klíčových zvratech nepředvídatelný, tedy jiný, než většina heist filmů, které mnohdy sází na vypiplaný vizuál a dobové vypalovačky, ale dopředu jdou s úsměvem a v jasně nalinkovaných kolejích. Tady je lesku rovněž habaděj, ale nikdy nevíte, jakou hlavní hrdinové otočí kartu. Škoda toho závěru, který je už příliš málo uvěřitelný. Protože dokud se to drželo v mezích, byla to skvělá věc s contemporary atmosférou/downtempo hudbou která na velkém plátně vypadá/zní fantasticky. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ještě včera bych sám nevěřil, že zajdu do kina na film s popiskem Komedie/Krimi/Romantický/Drama a dnes mám chuť zajít na film znova, protože od Kingsmana jsem zábavnější film letos neviděl. Neuvěřitelně vtipné, zábavné, skvěle zahrané, velmi chytře napsané a sakra stylové. Celý film je jeden velký podfuck, který vyjebává jak se všemi ve filmu, tak i s divákem a skvěle to filmu vychází. Celá organizace funguje více než zdařile, Will Smith zde odvádí ultimátní herecký výkon, takhle ve formě si ho nepamatuji a závěrečný zvrat je jeden z nejlepších, co jsem kdy měl možnost vidět. Adrenalinová věc do které se okamžitě vžijete a film si ihned zamilujete. Krásnější a zábavnější film týkající se zlodějiny, kapsářství a podvodů jen tak nenajdete. Skvost. 100% ()

Reklama

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

Nemám příliš v lásce podvodníky, kteří mi ukradnou při tenise z ruky raketu, při fotbale kopačky a při hokejovém zápase mi nenápadně odeberou suspenzor. Nic však nemám proti těm, kteří s lehkostí dělají z miliardářů milionáře. A Nickyho parťáci umí svižně přemísťovat zájmový materiál na ulici, v hotelu, na stadionu i v závodní stáji. Mne tedy hodně pobavili a i když poměrně rychle přišlo zjištění, že podfuk je úplně všechno, tak to ubralo pouze na dramatičnosti, ale pohodová zábava byla přítomna od začátku do konce. ()

S.Quentin QUALE 

všechny recenze uživatele

Hodně povedený film. Jedná se o další z již dost dlouhé řady fuckin smart thieves kousků, které však ve vypilované formě nemají šanci ani naponěkolikáté zklamat. Ve Focusu se hraje pramálo na akční strunu, zato pořádný kus pozornosti na sebe strhává Will Smith, což by ani nebylo s podivem, jenže co už s podivem jest, toť výkon neskutečně sympatické sexbomby Margot Robbie, která působí v tandemu se Smithem tak přirozeně, svůdně a zábavně, že se pak divák nemůže nenechat uvrhnout do kolotoče scénaristických intrik a z nich pramenícího náklonostního mišmaše. Kladem jsou taky stylová filmařina a vynikající soundtrack, takže nebýt podle mě suššího konce, šel bych klidně na plnej. Dá se doporučit. 85% ()

castor 

všechny recenze uživatele

Já napálím tebe, ale ještě, než na to přijdeš, zjistím, že to samé jsi udělal i ty mě. A ještě mému bráchovi a pro jistotu i psovi. Pojďme klamat, pojďme okrádat. Přehlídka luxusu je solidní (člověk by si chtěl aspoň sáhnout), dialogy mezi nestárnoucím egomanem Willem Smithem a dravou Margot Robbie (na tu by si člověk taky rád sáhnul) nešustí papírem, scénář vše staví na nepředvídatelnosti, jednotlivé twisty divák zkousne a některé i dokonce výrazně ocení, poslední minuty už ale dřou, až to bolí. Ona nepevná půda pod nohama láká, tvůrci filmu si hrají, ale nepovažují diváky v sále za hňupy. A s nějakými morálními otázkami si samozřejmě hlavu nelámou. Dvojka Glenn Ficarra a John Requa natočila Bláznivou, zatracenou lásku, jejíž disk jsem si hned koupil, tady ho přenechám jiným. Tenhle vizuální náboj sice táhne, něco ke spokojenosti však chybí. Dialogy mezi Robbie a Adrianem Martinezem výborné. Oddechovka ano, žánrová klasika se z výsledku ale nestane. Silné tři, slabší čtyři!! ()

Galerie (55)

Zajímavosti (15)

  • Když byla do role Jess obsazena Margot Robbie, Will Smith (Nicky) a jeho manželka Jadoa ji googlovali. Když viděli její fotky, poslala prý manželka Willa rovnou do posilovny. (TotalFilm.cz)
  • Šlo o první film Willa Smithe (Nicky) s označením R (tedy přístupný osobám mladším 17 let pouze za doprovodu dospělé osoby), od uvedení snímku Mizerové II (2003). (Dio_Padre)
  • V čase 06:34 má Jess (Margot Robbie) opřenou ruku o stůl, v následujícím střihu však má obě ruce v klíně. V dalším střihu si hraje s prstýnkem v ruce a poté následuje střih, kdy má obě ruce položené na stole. (Iveet)

Související novinky

Uprchlík Will Smith

Uprchlík Will Smith

20.02.2015

Už příští týden vtrhne do kin podfukářská krimi Focus, v níž se naplno vrací Will Smith. Bývalý Fresh Prince se v posledních letech věnoval hlavně kariérám svých dětí, teď si ho ale konečně užijeme i… (více)

Warneři zbožňují Margot Robbie

Warneři zbožňují Margot Robbie

24.01.2015

Takový vzestup tu nebyl snad od... Megan Fox v Transformers? Blonďatá kráska Margot Robbie nabrala díky Vlkovi z Wall Street armádu fanoušků a studio Warner Bros. to dobře ví. Přihrává jí proto samé… (více)

Reklama

Reklama