Reklama

Reklama

Paddington není jen tak obyčejný medvídek. Pochází z nejtemnějšího Peru, nosí červený klobouček a víc než cokoliv jiného miluje marmeládové sendviče. Když zemětřesení zničí jeho domov, pošle ho teta Lucy do Londýna, aby zde našel novou rodinu. Sám a opuštěný na paddingtonském nádraží pomalu zjišťuje, že život ve velkoměstě není úplně takový, jak si ho představoval. Naštěstí ale potká rodinu Brownových, která se ho ujme i přes kategorický nesouhlas tatínka Browna - typického, spořádaného a trochu i nudného Brita. K jeho zděšení, kdekoliv se medvídek objeví, začnou se dít neuvěřitelné věci. Svými ztřeštěnými nápady často převrátí celý dům vzhůru nohama a způsobí neskonalý chaos. Svým úsměvěm a dobrým srdcem si však nakonec získá srdce celé rodiny a vše se v dobré obrací... avšak jen do okamžiku, kdy si ho všimne zákeřná ředitelka místního muzea, která z něj chce udělat vycpaný exponát... (A-Company CZ)

(více)

Videa (24)

Trailer 2

Recenze (448)

Jezinka.Jezinka 

všechny recenze uživatele

Pokud přistoupíte na existenci medvědů mluvících plynule anglicky a vařících pomerančovou marmeládu konzumovanou nejlépe mezi dvěma krajíci toastového chleba, musíte z příběhu medvídka hledajícího domov v Londýně, být nadšení. Pokud na existenci popsaných medvědů nepřistoupíte, tak se vám Paddington líbit nemůže. Může se vám tam třeba v roli úhlavní padouchyně líbit Nicole Kidman, která se zas hrubě nelíbila mně, ale já s tím jejím vyblitým prázdným ksichtem mám problém prakticky ve všech filmech kde hraje a dokonce i v některých, kde nehraje a já měla obavu, že ano. ()

Big Bear 

všechny recenze uživatele

Velmi slušná pohádka pro celou rodinu o méďovi v Londýně. Byla tam řada vtipných momentů, ale dost se mi líbila definice civilizace Královské společnosti pro expedice: v oné civilizaci aby se dala hodnotit jako civilizovaná - musí hrát kriket a pít čaj :-) ! Anglický rukopis se v této rodinné komedii nezapře ! A jelikož se hlavní příběh odehravá v zimě, je z filmu ideální vánoční film pro všechny. A samozřejmě v každém filmu musí být nějaký záporák. V tomto je to Nicol Kidmanová, od které bych se možná i nechal nakonec dobrovolně vypreparovat páč jí prostě můžu (a nebo raději ne)... Každopádně v takovéhle roli jsem ji ještě neviděl a se svojí narkotizační pistolí pobavila. A tak dávám za 4 sklenice marmelády ! * * * * ()

Reklama

Matty 

všechny recenze uživatele

Přestože vizuální styl Paddingtona prozrazuje tvůrce Mighty Boosh (plynulé přechody mezi reálným a fantaskním světem, hodně výrazné barvy a kostýmy), dost si vypůjčuje také z filmů Wese Andersona (vycentrované frontální kompozice, mizanscéna jako nitro domečku pro panenky). Zápletka nápadně využívá motivů ze 101 dalmatinů, méně nápadně z Chaplinova Kida a dalších filmů o osiřelých mláďatech. Vyprávění strukturované jako série akčních sekvencí připomíná z novějších počinů Prokletí králíkodlaka nebo Tintinova dobrodružství. Neznamená to, ale že by byl Paddington prost původních nápadů a jen vykrádal druhé. Na pocitu familiárního je naopak založen. Přímočaře a upřímně vypráví tradiční příběh s oblíbenou postavičkou (minimálně v Británii). Svou návaznost na tradici sahající minimálně do roku 1958, kdy vyšla první paddingtonovská knížka, nezapírá a nestydí se za ni. Stejně tak neshazuje sentimentální scény a nerelativizuje své liberální poselství (jak se v éře stále větší nesnášenlivosti chovat k cizincům, obecně k těm, kdo se odlišují). Kombinace povědomých prvků z Paddingtona dělá navzdory tenounké zápletce, neprokresleným nebo nevyužitým postavám a medvědovým kompozičně chabě motivovaným nehodám adepta na novou vánoční klasiku. Zahraju si na Mirku a závěrem dodám, že původní znění, o které budeme v českých kinech bohužel ochuzeni, by filmu s velkou pravděpodobností zajistilo minimálně pět procent navíc. 75% ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Působivý, dojemný pohádkový příběh o jednom mluvícím medvědovi, který našel domov v centru Londýna. Britská produkce tu je hodně cítit, hlavně co se týče toho kvalitního, Amerikou nezkaženého humoru. Celkový dojem z filmu dle mého pohledu trochu kazil kýčovitý závěr v podobě hrdinských a srdcervoucích povídaček z úst hlavních postav alá Simpsonovi. I přesto je Paddington skvělá volba pro trávení rodinného večera. ()

Havenohome 

všechny recenze uživatele

Najnevtieravejšia reklama akú si multikultúrna spoločnosť mohla predstaviť. Medveď Paddington učí láske k cudzím kultúram tým najsprávenjším spôsob a čo je veľké plus, je to špička na poli rodinného dobrodružného filmu. Elegantne natočený film v štýle zdravej popkultúry pre deti s odkazmi na Chaplinovky či na Mission Impossible s hromadu drobných nápadov a gagov koherentne zapadajúcich do konštrukcie celého filmu a navyše so sebauvedomelou naráciou (prechod hudby z diegetickej do nediegetickej polohy, prechod medzi reálnym domom rodiny a jeho zmenšeninou v podobe domu pre bábiky, extradiegetické vsuvky ako napríklad záber na sirotinec). Veľmi luxusná zábava. ()

Galerie (59)

Zajímavosti (42)

  • Paddington byl vytvořen od hlavy k patě v počítači. Při natáčení však štáb používal různé pomůcky, aby pomohl hercům lépe se vžít do své role. Mezi jinými například loutku Paddingtona připevněnou na tyč nebo plyšové medvídky v různé velikosti. (HellFire)
  • Film obsahuje 700 záběrů se speciálními efekty. (HellFire)
  • Najpoužívanejšie slovo vo filme je marmeláda. (megajalec)

Související novinky

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

Karlíka a továrnu na čokoládu čeká prequel

20.10.2016

Willy Wonka začal svoji pouť v roce 1964 v románu Karlík a továrna na čokoládu od Roalda Dahla. První filmová adaptace přišla v roce 1971 a proslavila nedávno zesnulého Genea Wildera, druhá se… (více)

Reklama

Reklama