Reklama

Reklama

Gotham

(seriál)
Trailer 11
USA, (2014–2019), 72 h 58 min (Minutáž: 42–50 min)

Tvůrci:

Bruno Heller

Předloha:

Bob Kane (komiks), Bill Finger (komiks)

Hrají:

Ben McKenzie, Donal Logue, Jada Pinkett Smith, Camren Bicondova, Robin Lord Taylor, Andrew Stewart-Jones, John Doman, Cory Michael Smith, Sean Pertwee (více)
(další profese)

Série(5) / Epizody(100)

Dlouho předtím, než se stane komisařem, se policejní zelenáč James Gordon postaví zločinu a korupci v Gotham City a chce pomstít vraždu rodičů Bruce Wayna. (Netflix)

Videa (169)

Trailer 11

Recenze (312)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Po 6 dílech: A stále se ne a ne vyhrabat z nemastného průměru. Na jedné straně tu mámu snahu o špinavou kriminálku a celkem fungující gangsterskou linii. Na straně druhé zase přehršel ne příliš zajímavých, a v některých případech i silně nesympatických, charakterů, díky kterým působí celý seriál až příliš roztříštěně. Epizodní zápletky jsou zde pak zcela zbytečné, Ben McKenzie aka Jim Gordon nevýrazný a scénář stále neumí tento slibný materiál dostatečně prodat. Díky bohu za neselhávajícího Donala Lugua a překvapivě výživného Tučňáka Robina Taylora. 50% ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Pilot: Tak tohle mi překvapivě sedlo. Dětinský seznamovací úvod je sice nechtěně humorný a děsím se budoucích scén se Selinou, pak se ale začne fuckovat o sto šest a hrdinové se brodí gothamským podsvětím. Tváří se to jako alternativní The Wire, které napsal spisovatel urban fantasy na drogách s kýblem pop-cornu vedle klávesnice, ne jako ždímačka příběhů postav z DC universe. Sleduju. ()

Reklama

Hwaelos 

všechny recenze uživatele

Gotham je vedle Daredevila pro mne nejpříjemnějším překvapením roku. Scenáristi sice nejsou bratři Nolanovi, ale ponurou, špinavou atmosféru se jim daří držet, navrch přihrávají poměrně příjemně rozdílné případy, které Gordon řeší, a v neposlední řadě štědrou dávku více či méně zjevných odkazů k stálicím batmanovského univerza. Svoji trochu svinstva si na kabátu odnesou všichni zúčastnění bez výjimky a hlavně - lepší ztvárnění Penguina (respektive jakékoli, které by do té doby stálo za řeč) jsem nepotkal v žádném médiu. *** Tak nakonec jsem to zasekl definitivně na konci 4. série. Gotham je už dlouhou dobu natahovaný jako guma u trenclí a jen vyprazdňuje svůj formát opakováním tých příběhových vzorců (klišé). Je to vlastně stejný případ jako konkurenční Arrow. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Totální pecka! Je to ještě lepší, než jsem si myslel. Přesně takhle jsem Gotham představoval. Prohnilý korupcí, mafií a zločinem. Nasadili laťku hodně vysoko. Celé to začíná vraždou manželů Wayneových. Celé to viděl malý Bruce Wayne. Na tuto vraždu je nasazený mladý detektiv James Gordon a jeho ostřílený parťák Harvey Bullock. Jsou toho plné média a tudíž jsou pod velkým tlakem. Zaplete se do toho i místní mafiánka Fish Mooney, která v komixu vůbec není... Celé se to komplikuje a případ nikam nevede. Objevuje se tu i spousta dalších známých záporáků jako jsou: Carmine Falcone, Maroni, Hádankář, Tučňák, Loutkař, Harvey Dent nebo mladá Poison Ivy, Catwoman a Scarecrow, Firefly, Mr. Freeze a Joker. Najde se tam i otec prvního Robina nebo Lucius Fox. Taky nemůže chybět rodinný sluha rodiny Waynových Alfred Pennyworth. Jim si zkusil práci v Arkhamu. Tam taky sbalil doktorku Leslie Thompkins. ;) Celé to má atmosféru detektivek ze 70. let. Naprosto úžasné, i když trochu otevřené finále. 2. série přináší nové problémy a záporáky. naše postavy se opět dostanou do nepříjemných situací, ze kterých se ale nakonec vždy dostanou. Ve 3. sérii musí Jim uklidit nepořádek po Hugo Strangeovi. Objevuje se řada nových postav a problémů. celé= město je vzhůru nohama. Svět se rozrůstá a Bruce je zase o krok blíž k tomu stát se Batmanem. ;) Ve 4. sérii se objevují noví padouši. Gotham je čím dál temnější a Bruce na své cestě k tomu stát se Temným rytířem. Na konci 5. série se to konečně stane. Je sice kratší, ale pořád dobrá. Je tam velký časový skok, 10 let. Postavy se změní a už je to jakoby jiný seriál. "Kdo ovládá Arkham, ovládá Gotham." ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Osobne som asi viac Marvel človek, než DC, no musím povedať, že tvorcovia Gothamu si na prvej sérii dali poriadne záležať, aby nám priniesli niečo nové, zaujímavé a výnimočné. Plus je zaujímavé sledovať príbehy Gothamu z trošku iného uhla pohľadu a trošku viac nám predstaviť jednotlivých hrdinov aj zločincov. A musím povedať, že ich osobnosti sú tu vyprofilované veľmi dobre. Občas dokonca je seriál aj poriadne temný a človeku v niektorých scénkách alebo z niektorých myšlienok vie stuhnúť krv v žilách. Okrem toho ale treba pochváliť aj vynikajúci výber hercov do jednotlivých rolí, lebo každý vie dať svojej postave to, čo ju robí výnimočnou. Mám rád Cat, mám rád Nygmu, rovnako ako Penguina aj Fish Mooney a všetko to je vďaka tomu, že ich výkony a zžitie s rolou sú absolútne uveriteľné. Som zvedavý, čo urobia tohto roku s druhou sériou a držím palce, aby nezaspali na vavrínoch, lebo by som bol nerád, keby zaujímavý projekt skončil v budúcnosti zapadnutý prachom. Nápadité to je, teraz to už len udržať v správnom smere. ()

Galerie (1 391)

Zajímavosti (123)

  • Budova, která na externích záběrech představuje usedlost Bruce Wayna (David Mazouz) známou jako Wayne Manor, je ta samá, jako ve filmu Batman navždy z roku 1995. Jedná se budovu Webbova Institutu námořní architektury na pobřeží Long Islandu. Tvůrci tím již poněkolikáté vzdávají hold starším ztvárněním netopýřího hrdiny. (fifox)
  • Zatímco mladý Bruce Wayne čte dokumenty Wayne Enterprises, Alfred (Sean Pertwee) prochází kolem televize, ve které jde vidět seriál Batman z roku 1966. (G....)

Související novinky

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

Colin Farrell se vrátí jako Tučňák

08.12.2021

Obvykle je zvykem nejprve uvést film, v tomhle případě komiksový reboot Batmana od Matta Reevese (Válka o planetu opic) čistě pojmenovaný The Batman, počkat si, jestli bude úspěšný a fanoušci s vizí… (více)

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

Druhý ročník Comic-Conu Prague se blíží!

18.09.2021

Druhý ročník festivalu Comic-Con Prague proběhne v termínu 15. – 17. října 2021 v pražském O₂ universu. Comic-Con Prague 2021 nabídne fanouškům sci-fi, fantasy a hororu velmi pestrý a bohatý program… (více)

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

Spin-off Batmana se zaměří na Gordona

20.04.2021

A teď jedna špatná zpráva pro fanoušky oceňovaného komiksu Gotham Central. Před pár měsíci jsme informovali o tom, že se chystaný komiksový snímek The Batman s Robertem Pattinsonem dočká seriálového… (více)

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

Sebevražedný oddíl 2 má nové scenáristy

11.06.2018

Zatímco hodnocení kritiků nebylo v případě Sebevražedného oddílu nijak oslnivé, po finanční stránce se filmu dařilo. Momentálně tak vzniká pokračování, které do kin pošle zkušený režisér Gavin O… (více)

Reklama

Reklama