Reklama

Reklama

Iron Fist

(seriál)
  • USA Marvel's Iron Fist
Trailer
USA, (2017–2018), 20 h 52 min (Minutáž: 49–62 min)

Tvůrci:

Scott Buck

Předloha:

Gil Kane (komiks)

Hrají:

Finn Jones, Jessica Henwick, Jessica Stroup, Tom Pelphrey, David Wenham, Rosario Dawson, Wai Ching Ho, Ramon Rodriguez, Sacha Dhawan, Barrett Doss (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(2) / Epizody(23)

15 let od údajného úmrtí se Danny Rand znova objeví. Teď má ale sílu Železné pěsti a chce získat zpátky svoji minulost a naplnit svůj osud. (Netflix)

Videa (3)

Trailer

Recenze (181)

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Další povedenej Netflix/marvel seriál? Jo, pořád stejně dobrej, odškrtnuto. A jakej je? No, popravdě, pořád totéž, stejně jako u Luka Cage tu padouši poskakují jako čertíci z krabičky a snaží se navzájem překřičet v tom, kdo je víc padouchovatý, akorát jich je většina v obleku, nebo alespoň po ruce s katanou, takže působí sofistikovaněji, což je trochu v rozporu s tím, že minimálně půlce seriálu chybí nějaká pořádná zápletka a rozjede se až ve finálních epizodách (přesto je to ale zábavné). Postavy jsou zábavné (a milostná linka s majitelkou dójo roztomilá), snad jen Danny Rand (to jest Iron Fist) někdy působí jako přitroublý puberťák, ale jsem ochotnej věřit, že je to umělecký záměr ... Ale stejně, proč marvel ještě někde nevytvořil Vesmírnou Vydru s Chapadlama? Hodila by se! ()

novoten 

všechny recenze uživatele

1. série - 90% - Kritiky odmítaný, diváky až překvapivě vysmívaný, pro mě ale téměř spásný. Zatímco takový Daredevil drží rovnováhu mezi akcí a dramatem a sahá tak na hranici, kam až seriózní komiks může dosáhnout, jeho následovníci Jessica a Luke byli mnohem více těžkým osobním (respektive ve druhém případě sociálním) dramatem a byť se u obou jednalo o skvělé počiny, začínal jsem pomalu cítit, že potřebuji oddych a změnu nálady, abych potřetí za sebou nemusel zase sahat až na dno sil. Možná právě proto teď za Dannyho oroduji všude, kam se jen vrtnu. Svoje vnitřní démony totiž chlapík s železnou pěstí má, ale nezapomíná u toho klukovsky blbnout, překvapovat a bavit přesně tak, jak si jen můžu od podobného konceptu přát. V kombinaci s fyzickým Tomem Pelphreym jako nevyzpytatelným Wardem, s životní kreací Davida Wenhama v kůži vševědoucího Harolda a hlavně s půvabnou Jessicou Henwick jako neodolatelnou Colleen jsem nevěřil, proč se právě na tuhle po všech stránkách vydařenou jízdu sneslo tolik špíny. Po pár negativních ohlasech se najednou hromada diváků pasovala na hodnotitele toho, zda je akce dostatečně špičková či uvěřitelná, což v případě těch komentujících, kteří o akční film nezakopnou, jak je rok dlouhý, působí více než směšně. Pro mě je ale akční stránka věci onou třešničkou na dortu, protože přináší víc rvaček, než předvedli předchozí dva Defenders dohromady a třeba zúčtování v dešti v předposlední epizodě je tak napínavou a osudově podanou etudou, že ve mně ono ticho rezonuje doteď. Iron Fist se stává nedílnou součástí budovaného příběhu a právě on může být tím vítaným kořením, které z budoucí týmovky udělá vrchol celého univerza. 2. série - 75% - Trochu dýchavičná snaha navázat na úplně všechny motivy z první série je sympatická, ale smutně nevychází v důležité oblasti hlavního záporáka. Davos, jeho zatvrzelý výraz a de facto jediný záměr a cíl toho budiž důkazem. Oproti tomu jsem až nadšený z toho, že zdánlivě nevděčný úkol pokračovat v životních strastech Warda a Joy zůstává snad i nejzajímavější linkou. Colleen totiž většinu času slouží jako morální kompas pro titulního hrdinu či pro celou čtvrť a na to navazující trable s gangy nemají šťávu a značí tak nepochopitelný příklon k nátuře typu Luke Cage. A to nechápu, protože mysteriózní fantastično bylo právě tím, co oddělovalo Dannyho od zbytku vesmíru a jeho minimalizace (či racionalizace, viz rituály) tak degraduje původní tvář seriálu. Přes to všechno je mi ale věčný blonďatý otloukánek pořád sympatický a držel jsem mu palce až do samého parádního konce. Ten sice s přimhouřením všeho, co mám, dokážu brát jako povšechný happyend, ale pomyšlení, že by další sezóna vypadala tak, jak naznačuje posledních pět minut, je při nepřekvapivém zrušení hodně hořkou pilulkou. ()

Reklama

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

--- PRVNÍ SÉRIE --- I přes pomalý rozjezd mě Iron Fist chytnul. První Defenders seriál, který se nemáchá v temnotě kriminálního prostředí newyorských ghett, což je alespoň pro mě po lehce stereotypním Daredevilovi docela příjemné oživení. Zároveň ale Iron Fist působí o poznání levněji, což je poznat už na první pohled z viditelně lacinější postprodukce. Také je to plné neznámých herců (snad až na Faramira), kteří ale vykreslují velice zajímavé charaktery (Gao, Harold, Ward) a celkově odvádí svou práci parádně. Pár známých se ovšem i vrací, stejně tak potěší mírné propojení s předchozími sériemi Daredevila a Luka Cage. Rozumím ale i výtkám. Seriál je nekonzistentní a občas podivné skáče v jednotlivých scénách stejně jako sám Danny Rand ve svých názorech. Celkově je Iron Fist zajímavá postavička - jeho dětinská naivita je fascinující i otravná zároveň. Ale nakonec docela pochopitelná. Hodnocení série: 4/5 --- DRUHÁ SÉRIE --- Postavu Iron Fista jsem si fakt oblíbil a dvojku Danny/Colleen řadím hodně vysoko na žebříku defendeří oblíbenosti. A přesto mě tyhle dvě postavy ve finálních dílech fakt neskutečně sraly tím, jak dementně jsou napsané a co za patetické wannabe vznešené žblepty jim scénáristé vkládají do úst. Za to však hlavní představitelé nemůžou. Stejně jako neskutečně natahovaný scénář, kdy snad po 3 epizody sledujeme Dannyho poraženecké skuhrání nad tím, jak je bez své Pěsti nemožný. Seriál se točí v kruhu, aniž by se něco kloudného dělo a děj se někam posouval. Historie defendeřích sérii se neustále opakuje a tentokrát ta obsahová prázdnota je dost často za hranicí snesitelnosti, byť natočené je to opět velmi zručně a nemůžu zase říct, že bych se nudil. Minimálně prohnaná Joy a zlomený Ward to táhnou hodně nahoru, stejně jako ústřední záporák. Obsahově je toho děje ale na 10 hodinových epizod velmi málo. Hodnocení série: 3/5 ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ze všech Netflix Marvelů je tenhle seriál jednoznačně nejslabší. Jenže, jak je u Netflixu dobrým zvykem, i tak to samozřejmě vůbec není špatné. První tři díly byly naprosto perfektní, pak bylo pár podle mě čístě výplňových dílů a zhruba posledních šest dílů byla jedna velká jízda. Perfektní, napínavá, zábavná. Choreografie na seriál plný bojového umění byla celkem nic moc, ale herecké výkony a příběh, perfektní zejména v druhé polovině seriálu, to plně vynahradiliy. Navíc tam bylo plno odkazů na ostatní seriály a hlavně úžasná Madame Gao, která byla mnohem lepší, než v Daredevilovi. Iron Fista jako postavu sice příliš nemusím, ale v tomhle podání je docela sympaťák. Další Netflixovská trefa, ke které se rozhodně časem ještě vrátím. A díky němu se na Defenders těším zase o něco víc. Takže ve výsledku opět další parádní podívaná, při kterém jsem se výtečně bavil. A mít to tak o tři díly méně, bylo by to naprosto perfektní. Ani ty výplňové díly naštěstí vůbec nenudí, takže opět spokojenost a velké doporučení. 87%. ()

stOKYi 

všechny recenze uživatele

Aktuálne najslabší Marvel v podaní Netflix (zatiaľ Daredevil 2 seasons, Jessica Jones, Luke Cage). V tomto ohľade jednoznačne vedie diabol z hell's kitchen. Slabý príbeh, málo tej pochmúrnej atmosféry a tajomna, katastrofické akčné scény, slabý záporák a hlavne, nevýrazný hlavný hrdina. Pripadalo mi to tak trochu teenage aj tými zvláštnymi nelogickými rozhodnutiami, situáciami a dierami v scenári. Jednoducho, chýbala tomu serióznosť. Dopozerané hlavne kvôli blížiacím sa The Defenders a pomerne dobre sa rozvíjajúcemu sa svetu Marvel. ()

Galerie (278)

Zajímavosti (25)

  • V epizodě dojde opět k malému propojení seriálu Iron Fist s Lukem Cagem (od r. 2016). Když Claire (Rosario Dawson) půjčuje Dannymu (Finn Jones) tričko, řekne: „A friend of mine left it here“ („Nechal ho tady kamarád“). O chvíli později si Danny všimne, že jsou v tričku díry po kulkách a zeptá se, zda je kamarád v pořádku, načež mu Claire odpoví, že se má nejspíš líp jak on. Z toho můžeme usoudit, že tričko patří Luku Cageovi, kterému obyčejné kulky neprocházely kůží a nemohly ho tak zabít. (Koldyn)
  • Na začátku projektu širší veřejnost projevila vysoký zájem o to, aby hlavní roli ztvárnil herec asijského původu. Když byl obsazen Finn Jones, snesla se na tvůrce velká kritika ze všech stran, včetně několika zaměstnanců Marvelu, jako například scénáristky Marjorie Liu nebo herečky z Agentů S.H.I.E.L.D (od r. 2013) Chloe Bennet. Kritika se také projevila i v raných recenzích. (buzzwoody)
  • V závěrečné scéně je zmíněno jméno Orson Randall. V komiksech je tato postava držitelem titulu Iron Fist před Dannym Randem. Randall působil jako Iron Fist během první světové války, a byl to pravděpodobně on, kdo se objevil na archivních záběrech z první série. (NiWi)

Související novinky

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

Netflixovské seriály od Marvelu dorazí na Disney+

24.02.2022

Před pár týdny přišla zpráva, že Netflix stahuje své marvelovské seriály jako Daredevil nebo Punisher ze svých serveru. To samozřejmě rozjelo spekulace o tom, kde asi seriály, jež se teprve nedávno… (více)

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

Dostane Daredevil novou řadu na Disney+?

05.10.2021

Pár dní zpátky sociální sítě obletěla spekulace, že by se Charlie Cox mohl vrátit do role Daredevila v nové řadě stejnojmenného seriálu na streamovací službě Disney+. Ještě předtím nás ale údajně… (více)

Matrix našel nového Nea

Matrix našel nového Nea

17.10.2019

Pokračování Matrixu konečně našlo svého hlavního představitele. Tím nebude ani navrátivší Keanu Reeves, ani nedávno oznámený Yahya Abdul-Mateen (byť na oba podle všeho čekají důležité role). Čtvrtý… (více)

Punisher oficiálně zrušen

Punisher oficiálně zrušen

19.02.2019

A je to oficiální. Měsíc po premiéře druhé řady Punishera s Jonem Bernthalem v hlavní roli se streamovací gigant Netflix rozhodl definitivně zavřít dveře za marvelovskými seriály a oficiálně tak… (více)

Reklama

Reklama